reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Mia, to ty już dzidzię do żłobka zgłaszasz??
Justy, niektórzy ludzie to są chamscy, naprawdę!!!:no:
Alka, obyś poczuła się lepiej, a maleństwo na pewno sobie śpi, albo wypoczywa
A ja rano byłam u endokrynologa, wyniki niby ciut lepsze, ale tabletki mam brać o większej dawce..
Zaraz po przedszkolaka idę mojego i do apteki. Fajnie, że słońce dziś świeci.

reklama
mi tez sie wlasnie zachcialo mandarynek, ale mam tylko jednego pomarancza, haha :-)
nie mam sily sie zebrac, wysuszyc wlosy, i wyjsc z domu, no strasznie mi sie nie chce...

Mia, to ty już dzidzię do żłobka zgłaszasz??
.

Ja zgłosiłam w dwóch miastach - tam gdzie mam stałe zameldowanie i zgłosiłam się już we wrześniu - jestem na 13-tej liście a na każdej jest po 20 dzieci:szok:no i dzisiaj zgłosiłam tutaj gdzie mam czasowy pobyt - nie można zgłosić przez tel tylko musiałam specjalnie podanie pisać do burmistrza. Najlepsze że tutaj gdzie mieszkam żłobek dopiero otwierają na wiosne a już podobno strasznie dużo dzieci jest zapisanych.
Jakbym mogła to bym zostawiła Małego pod opieką babć (ale obie pracują) lub została w domu, ale cięzko by było z jednej pensji żyć:no:

Gabryś mi się też nie chce ruszać z domu, dlatego daję sobie czas do 17 na umycie włosów żeby P. mógł mnie przy okazji zabrać autem ;D

U mnie pomidorowa już ugotowana! ;-)
Jeju to trochę chore że oto żeby dziecko miało miejsce w przedszkolu/żłobku trzeba już o to zadbać...

tez bym zjadla pomidorowa.. ale nie mam smietany :baffled:

dziewczyny, wlasnie przyszla paczka z ubrankami z allegro!
ranyy, ile tych ciuszków jest! i jakie sliczne! i powiem wam, ze obawialam sie, ze beda małe wiec nie bede miala nawet okazji moze ubrac ich małej, ale okauje sie ze wcale nie sa małe.. wiekszosc jest na 3-6 miesiecy albo i wiecej.. :-)
ale sie ciesze!

a ja po zobaczeniu tych swietnych ubranek, i stwierdzeniu ze nie mam ich narazie gdzie dac podstanowilam sie jednak ubrac itepe, i zejsc na dol po jakies pudelko kupic wieksze, i przy okazji zrobic zakupy, i kupie sobie nowy clin bo mi sie konczy a jak dzis bede sprzatac kiedy nie ma co wąchac haha :-) dzidzia mobilizuje!

A ja zjadlam paczke chipsow i teraz mi niedobrze- ja wogole nie lubie chipsow!!!
No i zamiast sie uczyc (jutro mam takie jedno male zaliczenie) to siedze na bb i fb i jakos weny nie mam na nauke.

Gabryś to super ;-) U mnie pomidorowa troche z przymusu, bo na razie jak teściowa pierwszą zmianę ma to ja na dole gotuję obiady dla wszystkich więc to co wyciągnięte leży to muszę zrobić.

Właśnie rozmawiałam ze znajomą która spodziewa się bliźniąt, w 26tygodniu ważyło jeden chłopczyk ponad kilogram, a drugi 900gramów ;-) No to nieźle te dzieci się nam wszystkim rozwijają ;-)
Ja już nie mogę się doczekać mojego USG :)

Co do prezentów, to nie dawno sobie uświadomiłam że będziemy z P. świętymi mikołajami dla naszego maleństwa już na przyszłą gwiazdkę ;)
A teraz mam prezent dla P, dla mamy i wybraliśmy prezenty dla teścia i mojego taty, została teściowa i siostra P. no i mój brat! Ale w tym roku tylko jakieś drobiazgi kupujemy, bo musimy oszczędzać ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry