reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Witam wszystkie kobitki i kazdego z osobna.

Ale miałam dzisiaj dzien nie dos ze jak jechałam do szkoły rodzenia na dworcu nie było gdzie usiasc ale na szczescie nie musiałam długo czekac na autobus.Potem Pani w szkole juz po zajeciach pytała sie jak tam przygotowania do narodzin dzidzi ( pani w szkole to jest moja gin) itp kazdy z kolei opowiadał a jak przyszła moja kolej powiedziałam ze przygotowania ida pełna para i ze wczoraj miała USG to odrazu sie zapytała czy synus juz jest obrucony głowka w duł a ja odp ze nie ze lezy na pleckach a nozki sa po prawej stronie a głowka po lewej powiedziała aaaa wiekszasc dzieci juz jest odwrocone w 32 tyg ale niektore jeszcze czekaja do ostatniej chwili.Powiedziała ze jak sie nie odwroci głowka na doł do konca grodnia to zrobimy usg i jak dalej nie bedzie obrucony to zmierza biodra i miednice ,zobacza ile dzidzia bedzie wazyc ijak wszystko sie zmiesci w normie bede rodzic posladkowo a jak nie to ostatnie wyjscie bedzie CC ale narazie nie mam sie niczym przejmowac bo jeszcze ma 1 mc czasu.

Jak wracałam autobosem do domku to myslałam ze zwymiotuje bo było słychac i czuc ze ktos wymiotuje i potem smierdziało w całym autobusie fuujjjjj i kisiłam sie tak około 45 min ale na szczescie wytrzymałam

reklama
Gabryś wiesz Mój też myśli ciągle o pracy i czy pieniążków wystarczy. Czasem to go od 5 rano do 20 nie widuję. Teraz trochę odpoczywa ze mną i już mu się nudzi po dwóch dniach.

Fiona współczuję drogi autobusem. Nie martw się, bo Dzidzia może się jeszcze przekręcić główką w dół.

Ostatnia edycja:
Fiona - uhh, wspolczuje.. ja nienawidzilam zawsze komunikacji miejskiej, zwlaszcza w zimie..
teraz nie musze, mamy autko i chce jak najszybciej prawko zrobic, po urodzeniu małej.

Alice - ja zyje nadzieja, ze jak nasi faceci zobacza swoja malenstwa, wezma je na rece, i wogole to sami przystopują, poczuja potrzebe bycia z malenstwem.. a jesli nie, to nie popuszcze i bede nalegała.

Hej dziewuszki troszkę wyrozumiałości dla płci brzydszej. Jestem pewna, że staną na wysokości zadania pod warunkiem, że będą wiedzieli czego się od nich oczekuje. Przecież często same nie wiemy, czego chcemy:-p
Dla faceta to trudne. On dopiero musi poznać to maleństwo. Nie miał go w sobie przez 9 m-cy. Przy drugim też nie będzie mu łatwo bo prawdopodobnie odkryje, że to starsze też ma swoje potrzeby o których nie miał pojęcia bo od tego była mama.
A jeszcze ta presja bycia "głową rodziny"... zwykle traktują to bardzo poważnie.

ja juz wykapana :)
dzisiaj trafilam w tesco na promocje fajna, zestaw dove juz pod prezent na mikolajki ale sama sobie sprawilam, i w nim szampon do wlosow, odzywka, i zel pod prysznic za 19,90zł tylko.. wzielam, i jestem mega zadowolona, zel wydajny dobrze sie pieni, a jak wszystko pachnie, mniam!
wiec pachne sobie :D powiesilam pranie, umylam naczynia i pije capuccino orzechowe :-)

Myszka- Ty mialas cc na Ujastku, wiec pewnie wiesz- ile komplecikow ubranek trzeba wziasc dla Maluszka (biorac pod uwage to, ze sie jest tam dluzej niz po sn)?

A czy Wy pierzecie tez rozek i kombinezon? :-)

Moj Mezus smieje sie ze mnie ile potrafie siedziec na bb :-) Ale sie cieszy, bo moze wieczorem sobie spokojnie pograc w PS :-)

A jesli chodzi o seks, to u nas tak srednio raz w tygodniu :-) Maz by chcial czesciej- bo mowi, ze mu sie teraz bardzo podobam. Ale mi tak jakos niewygodnie i niezbyt komfortowo :-)

Ja miałam 5 kompletów i wykorzystałam wszystkie, bo miałam pooperacyjny ból głowy i zostawili mnie jedną dobę dłużej. Normalnie 4 by wystarczyły, jak coś to zawsze można donieść.

Fiona nie zazdroszczę doznań w komunikacji miejskiej, ja na szczęście ograniczam do minimum przymus jeżdżenia autobusem po mieście, jedynie do lekarza i ewentualnie na stację żeby na pociąg się nie spóźnić.

Czekam na swojego księcia który niby o 21 ma już być, zobaczymy..

A mój A. dziś na nocce, więc sama z maleństwem w domu siedzę. I znowu piję duży kubek kakao-coś mnie wzięło:). A na TVP1 leci kabaret neonówka-może się troszkę pośmieję:-)

reklama
Do góry