reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

ha Anastazzja "stabilny finansowo" zabrzmiało fajnie i tak mądzrze :-) hm... nie będę tłumaczyć dlaczego ok może powiem tak tzn napiszę jego konto jest tak stabilne jak to że My jesteśmy w ciąży :-)
Apetyt rośnie w miarę jedzenia i on jest tego doskonałym przykładem.

Wykąpałam się i czekam na chwile aż mi się zachce spać ;-)

reklama
hej mamuski!
Wiataj Monaj!
Dorotka-prosimy o linka do Twojego bloga ;)
Fiona-wspolczuje jazdy autobusem- fuuuuj
Mi sie dzis snilo, ze urodzilam- corke;-) i wazyla 3400. dziwne to bylo.
Nie pamietam, ktora z was pisala, ze jej nogi puchna. Mnie tez puchna jak dluzej chodze, albo nawet jak siedze. Potem mam take sloniowe nogi i kostek nie widac.Oczywiscie poczytalam w necie na temat puchniecia i to byl blad.Ale nie bede sie nakrecac...
Aha- i ja tak jak Malutka-jem co chwile.Musze sie opanowac:laugh2:
Milego dnia!!!

Dzień dobry dziewczęta.

Odnośnie porządków - jestem uzależniona od morskiego zapachu mleczka do czyszczenia cif i ludwik.

Sprzątam wszystko co się da i myję tym mleczkiem tylko po to, żeby sobie powdychać :)

Witam mamusie, ja już po śniadanku,czekam jak A. z pracy wróci. Kasia- kurcze, nawet nie wiem co mam powiedzieć, chyba Nas wszystkie pobiłaś:(. U mnie A. robi tzw. 12, więc po nocce jest ze mną dwa dni. Nie mogę narzekać.Długo nie mogłam się przyzwyczaić samej zasypiać, a pracuje tak już ponad rok:-D. A teraz w ciąży jest jeszcze gorzej z zasypianiem.Anielkaa- masz rację, nie ma się co nakręcać.Ja tak miałam na początku ciąży, że szukałam przyczyn moich bóli brzucha itp. O matko, co ja wtedy znajdywałam:-).Jak coś to chyba najlepiej dzwonić do GINA.

Witam z rana. Sąsiadki na górze mają dziwne kapcie czy coś, bo jak chodzą od 7 rano, to tak stukają o podłogę...głośno po prostu. Nie wiem, co to za kapcie mają. Wczoraj oglądałam film na dwójce o żołnierzu niedźwiadku WOJTKU. Fajny film dokumentalny. Niektórzy to w tą historię nie wierzą, że był sobie niedźwiedź wychowywany przez Polskich żołnierzy(walczących pod Monte C.) od małego. Zabierali wszędzie ze sobą i on im pomagał nawet.Lubie jakoś czasem oglądać filmy o zwierzętach i tak sobie z M. obejrzeliśmy.

Kasiu masz rację, ze apetyt rośnie w miarę jedzenia. Wie, że ma okazje zarobić i boi się, że jak nie skorzysta to później będzie wkurzony na siebie. A że Ty jesteś wspaniałą kobietką, to wie, że mu wybaczysz. A jak dzidzia się pojawi to na pewno będzie z Wami częściej.
Anielka nie czytaj za dużo w necie o tych opuchliznach. W ciąży to całkiem normalne, że po całym dniu ręce lub nogi puchną. Jeśli nie masz innych objawów, to się nie przejmuj. Po nocce.

Ja ostatnio jakoś wyjątkowo dobrze śpię. Wcześniej to co drugą nockę nie spałam. Dziś mrozek na dworku ale słoneczko wychodzi. Miłego dnia. Idę śniadanko robić.

Wttam Brzuchatki
To ja Cię Kasiu pobiję mój K jak wyjechał w niedziele to zobaczę go dopiero 23 grudnia pracuje w delegacjach i przeważnie jest 4 tyg po za domem i 1 tydz w domu, ale ja jestem 19 lat po ślubie a pamiętam że zaraz po ślubie jak szedł na nockę 12 godz to mu pozwoliłam tylko 2 godziny spać bo mi się nudziło samej siedzieć także doskonale Cię rozumię

reklama
Witajcie wszystkie mamusie i brzuszki ! :)
Ja dzisiaj pierwszą noc spałam z przerwami, ale bez żadnego bólu, uff aż mam humor o wiele lepszy.
Kasiu współczuję ci i ja, że musisz tak się denerwować na swojego K. Ale głowa do góry;-) Urodzi się maleństwo i przystopuje.
W sumie powinnyście się cieszyć, że wasi faceci zarabiają na rodzinę, żeby niczego wam nie zabrakło. Jak ja wczoraj posłuchałam mojej kumpeli, to płakać mi się chciało za jej dzidzią. Ona już w ciąży do pracy nie pójdzie, a jej facet nie pali się szukać pracy, bo on chce mieć więcej wolnego, dużo pieniędzy i najlepiej się nie przepracować:dry:Ja bym udusiła mojego chłopa za takie myślenie ! Ale ona nie lepsza, jej to pasuje, że rodzice płacą rachunki i dają jeść.
Dla mnie to nazywa się, niedojrzenie do bycia odpowiedzialnym za własne dziecko.

Do góry