reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

claudia4you - może moja metoda żeby nie zwariować Ci pomoże :)
Jak już miałam dosyć wszystkiego to dawałam sobie chwilę na przemyślenie, np. jak chciał cały czas być przy cycu to wmawiałam sobie, że w końcu przecież nadejdzie dzień, że będzie robił sobie przerwy i w końcu do tego dochodzimy małymi kroczkami, aż się przykro robi jak całkiem szybko bo nawet w 5 minut się naje i puszcza cyca... nabrał wprawy i szybciej się najada i brakuje mi wręcz tych godzin z bobasem przy piersi.
Jak ma fymla i chce być noszony i tulony to zawsze sobie mówię - przecież tak mało czasu nam właśnie zostało do siadania, bawienia się a wtedy już będzie mnie miał głęboko w d... Będzie wolał dziewczynki a mama zejdzie na plan dalszy.
Delektuj się synkiem, ja mam syf w chałupie, ale pilnuję żeby dzieci były czyste, najedzone i miały lekcje zrobione co mnie opieka społeczna nie odwiedzi:) Odkurzam codziennie ale nie szaleję z myciem okien itd, pralkę wstawić można w 5 minut, zmywarka to moje zbawienie. Niedługo nasze dzieci wyrosną i już nie będą tak chętnie (wręcz terroryzując nas) się do nas tuliły i wtedy będzie nam tego bardzo bardzo brakować... Mi tak żal jak się orientuję, że Tycjan już skończył 2 miesiące i z wiekiem pewno będzie się oddalał ode mnie i mojego cycusia...
Trochę się obawiam, że wychowam go na maminsynka...

PS. Tak się rozczuliłam aż mi mleko cieknie z prawej piersi...

reklama
Ale se pospałam. Mała wpadła w ryk o 11 (chyba jednak skok nadal bo ciągle chce do mamusi) i położyłam się z nią. Tak ją tuliłam że zasnełam. Ona nadal śpi a ja nadal prasowanie na raty. Nie wie, jak na spacer wyjdę bo nie wiedziałam że już 13. Uciekam

Ewcia - ja mam tak samo. Ten czas tak strasznie leci. jak się ma już duże dzieci to tym bardziej żal tego wszystkiego co już nigdy nie wróci. tego cyca, bezzębnych uśmiechów, gugania i zapachu niemowlaczka.

ewciaa,damqelle ja dokładnie tak mysle ja Wy...dlatego przytulam ile wlezie,bawie sie z Nim pozwalam spac u sibie na brzuchu bo wiem ze to stan przejsciowy i niedlugo jak bede chciala dac mu buzi to powie "Mama koledzy patrza nie rob obciachu;-)" no to teraz caluje ile sie da:-)

O Weronika - gdyby Blondi nie skopiowała twojego posta nie wiedziała bym. A właśnie dziś planowałam oddać PIT i zastanawiałam się na co przeznaczyć 1% :)))
Napisz może tą wiadomość w tutejszym blogu - dotrzesz do większej ilości osób w ten sposób które będą chciały pomóc Emilce

napisałam o tym na blogu i w przydatnych linakch bo tam tyle nie piszemy i to nie zginie dziękuję Wam wszystkim

hmm, zrobiłam Natalii toaletę poranną, pobawiła się z godzinkę, zjadła cyca i znowu śpi... pewnie oprócz szczepienia ta pogoda też działa...
Kate - ja już nieraz zauważyłam pewne podobieństwa pomiędzy naszymi Natalkami :)

a'propos szczepienia mam jeszcze jedno pytanie. Dostałam ulotkę ze szczepionki Infanrix (5w1) i tam jest napisane, że oprócz krztuśca, błonicy, tężca i hib, to jest również przeciw polio... w kalendarzu szczepień polio jest dopiero za m-c... zgłupiałam... o co z tym chodzi?

claudia - moja Natalka też lubi zjeść częściej niz co 3h, czasami co godzinkę, szczególnie rano, albo po dłuższym spaniu. W sumie dziennie, jak więcej śpi, to i tak nie wychodzi jej zbyt dużo tych karmień...
a ciamkać cycusia to lubi stasznie i takie miny sadzi, że pękam ze śmiechu i rozczulenia :) moje brodawki nie są już takie zachwycone :/ ale co tam, wytrzymamy: głęboki wdech jak podaję cyca czasami uzupełnione syczeniem, a po karmieniu Bephanten ;)

Dzięki, namierzyłam te dobre PITy i mam już wypełnione zeznanie. Czekam tylko na potwierdzenie od księgowego co do jednej liczby i puszczam eDeklarację. Czy któraś wysyłała zdalnie? Mam małe obawy, ale podobno można ściągnąć potwierdzenie z MF, więc chyba będzie OK. Nawet ładny zwrot nam wyszedł.
weronika - skoro mozemy pomóc, to czemu nie? lepiej komuś znajomemu niż jakiejś fundacji, która znamy tylko z nazwy

Dzień Dobry :)

Czyżbym była pierwsza??? :)

Tomek zasnął a ja pije kawusię :) Dziewczyny moje mleko jak odciągam jest przeźroczyste :( Dlatego podaję już tylko enfamil, ale powiedzcie jak zatrzymać laktację??

na wsztrzymanie laktacji przynajmniej u mnie tak pomogło piłam dużo szłlwi kupiłam tabletki bez recepty antilactin też na bazie szałwi ograniczyłam napoje bo to wzmaga lakatcję no i ściągałam jak najmnieniej mleka tzn tylko żeby sobie ulżyć żeby nie zrobiły się twardę u mnie to było 20 ml z jednej piersi no i ściągałam co 3 godziny a pożniej to wydłużałam np co 7 co 8 godzin aż w końcu wytrzymałam 12 bez odciągania a potem to juz w ogóle nie musiałam no i co odciąganie to coraz mniej odciągałam powodzenia i mowie pomaga pij 6 filiżanek dziennie szałwi i kup sobie te tabletki koszt chyba 15 zł u mnie trwało to 5 dni i koniec nie mam mleczka:)

hej kobitki
my juz po spacerku, Gabrysia sobie jeszcze śpi, wiec ja chyba biore sie za prasowanie, choc wcale mi sie nie chce...
A co do karrmienia to ja tez mam od kilku dni wrażenie że moje dziecko sie nie najada, tylko że ona possie jakieś 7-10 minut i wypluwa cyca i jak jej chce jeszcze dac to nie chce, a za chwile marudzi, juz sama nie wiem o co jej chodzi. Jedynie jak jest troche zmeczona i przysypia to wtedy poje dłuzej i potem jest spokojna.

Ostatnia edycja:
reklama
hej,
ja właśnie wróciłam z Mopsu, byłam złożyć papiery o becikowe, rodzinne i dodatek do rodzinnego tzw drugie becikowe, jej tyle papierów i czasu, i tak muszę donieść jedno bo jest źle....
claudia dzieci małe tak mają. Np ja miałam zostawić Antka z babcią a sama pojechać z tatą do Mopsu, więc rano zaniosłam go do niej bo miałam włosy umyć naszykować się itp to po pół godz była już syrena i nie chciał u niej być, musiałam go wsiąść i nosić bo się nie dał odłożyć i wszystko robiłam z nim na rękach.... i oczywiście pojechał ze mną....
nie wiem co będzie jak będę musiała jechać do promotora na uczelnie....
wezmę go ze sobą....

Do góry