reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

aaaaaa

to nie tylko mój taki, ulżyło mi , czasem się bawi a nie je , może to go uspokaja
czasem tylko cyc pomaga na jego płacz :-)
lubi się chyba przytulać
Na pewno lubi się przytulać szczególnie po tych wszystkich przejściach w szpitalu, pielegniarki nie przytulały, a teraz ma wreszcie mamę przez 24 godz. dla siebie i pewnie przy cycu sie uspokoja bo czuje bicie serca ciepło i wtedy mijają złe wapomnienia:-)

reklama
mam nadzieję, że nie robię mu przez to krzywdy :-(
to nawet wygodne jest :-D

muszę mu zabawę zorganizować

może też przez te skoki rozwojowe tak marudzi.........................

claudia - nie narzekaj. jak Misia nie było to chciałas go przytulać, a teraz narzekasz. to naturalne że dziecko chce być być blisko mamy i samo nie lubi lezeć. ja Marii poświęcam 100% uwagi. nawet na bb piszę z nią w ramionach. jak gotuję - zabieram ją do kuchni. opowiadam o tym co robię, pokazuję warzywa, śpiewam. jak robię pranie - marii jest ze mną w łazience. zamiast sprzątać - przytulam i całuję moją córcię
Twój synek był o krok od śmierci - odzyskałaś go zdrowego. ciesz się tym błogosławieństwem

Claudia nie pisz tak. że jędza,jesteś dobrą mamą ,to normalne,że czasami mamy duzo do zrobienia a dziecko jak na złośc nie chce ani spac ani ani samo sobą się zabawic...moje też tak ma.Czasami wiecznie na ręku a ja z bezsilnosci ryczę bo nic nie mam zrobione ale cóż tak to jest.Weź synka na spacerek,będzie dobrze :-)

CZesc dziewczyny Ja zaraz wychodze do dentysty ale mam problem i potrzebuje pomocy.Pomozcie mi wymyslec jak zrobic stroj robaka potrzebuje jutro syna do przedszkola przebrac za robaka i mysle i mysle i nie mam pojecia.Wszystkie pomysly mile widziane :)

hej dziewczyny!
u nas nocka minela bardzo dobrze-tylko z jedna pobudka a potem wstalysmy przed 9:)
Teraz corcia zapadla w drzemke bo juz marudzila. Jak sie obudzi to pewnie bedzie cycus i na spacerek wyjdziemy bo ladnie sloneczko swieci.
Monia super ze Natalka tak dobrze zareagowala na szczepienie.
Claudia glowa do gory!Tulcie sie i nadrabiajcie stracony czas.

Monia-my byliśmy wczoraj na szczepieniu i mały spał w dzień dużo lepiej niż zwykle.Pewnie dlatego,że spłakał się strasznie i potem odpoczywał

Miałam jeszcze napisac że Szymuś waży 6500 :-),klopsik mały :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc Dziewczyny:)
Ja dopiero teraz pisze bo rano postanowilam porobic w koncu cos w mieszkaniu:-)
Jestem dumna z Bartusia:-) a mianowicie...rano po pierwszym karmieniu czyli ok 7 wlozylam go do lozeczka wlaczylam karuzela poobserwowalam i poszlam sie kapac:-) a Bartus grzeczniutko patrzyl na karuzele ja oczywiscie spod prysznica co chwila nasluchiwalam czy nie placze drzwi zostawilam otwarte wiec reka na pulsie byla:-) potem Bartus nadal w lozeczku ogladal karuzle a ja strzelilam prasowanko:-) jak zaczla po 1,5 h marudzic to wzielam na raczki a on od razu kimka...no to pozmywlalam po standardowych 30 minutach sie obudzilano to karmionko i znowu do karuzeli a ja dokonczylam parsowanie i on w tym czasie przy tej karuzlei zasnal po 30 mintach znow sie obudzil bo karule przestaa grac zaczal plakac to na chwilke wzielam go na raczki znowu zsanal i go odlozylam...pospalby ale moj pies szczeknal i BArtus sie wystarszyl zaczal mocno plakac i znowu na rczki noi teraz kim au mnie nabrzuchu a ja sobie z Wami pisze:-)
Generalnie ejstem zadowolona ze tyle czasu sie soba zajal a ja moglamcos ogarnoc....chociaz i tak mam duzo do zrobienia jeszcze ale to jakos na raty sobie rozloze:-) SLodziak moj maly:D

claudia nie denerwuj sie....dla Ciebie ta sytuacja w ktorej teraz jestes to nowy poczatek i tak to traktuj jakby Michas sie dopiero urodzil i uczysie sie siebie od poczatku a to ze On potrzebuje mnowstwo Twjej uwagi to normalme i ze wzgledu na szpital ale tez ze wzgledu na to ze jest malutki i niemowlaki tak maja:-)

Do góry