reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

reklama
O Weronika - gdyby Blondi nie skopiowała twojego posta nie wiedziała bym. A właśnie dziś planowałam oddać PIT i zastanawiałam się na co przeznaczyć 1% :)))
Napisz może tą wiadomość w tutejszym blogu - dotrzesz do większej ilości osób w ten sposób które będą chciały pomóc Emilce

Witam z rana ;)

Dziewczyny moje mleko jak odciągam jest przeźroczyste :( Dlatego podaję już tylko enfamil, ale powiedzcie jak zatrzymać laktację??

joasiab ja jak sciagam mleko tez mam przezroczyste ;) ale wiem, ze jak corcia ssie piers to wtedy po jakims czasie jest biale. Wydaje mi sie ze tak juz jest i nie trzeba sie tym sugerowac, tylko tym jak dziecko przybiera ;)

Co do zatrzymania laktacji to ja nie pomoge, bo przy synku to ja po prostu zmniejszalam ilosc karmien, az doszlam do jednego wieczorem i potem jak przestalam juz to jakos samo mleko zaniklo, nawet nie poczulam zeby piersi mi nabrzmialy choc jeden raz, jak odstawilam.

Witam.

Nocka- bardzo udana i przespana a tym samym- doskonała! :-) Wiktor zasnął oprzed 22 a obudził sie na butlę o 4!!!:-) Super:-)

Po jedzonko znowu zasnął i pobudka o 8.30:-) Oj żeby już tak pozostało:-)

U nas dzisiaj słonecznie więc spacerek murowany.

Przejdziemy sie na nasz ogród i obmyślę co gdzie posadzić. To mój I-szy sezon na naszej działeczce więc mam duuuuużo roboty.

Miłego dnia:-)

ja też już jestem i się witam w ten pochmurny dzień ...
Natalia przebiła samą siebie. wczoraj po szczepieniu spała od 12 do 17, a w nocy spała bez przerwy od 22 do 7!!! Gorączki nie ma, uśmiecha się i ma apetyt, więc wygląda na to, ze wszystko jest ok. Czy wasze dzieciaczki też tak odsypiały szczepienie?

No to chyba te Natalki tak mają. Moja tak samo po pierwszym szczepieniu jak walneła w kimono to spała 5 godzin, potem kąpiel, cyc, siku i znów 5 godzin. Ale lekarka mówiła aby się nie martwić bo niektóre dzieci tak mają. My się nie martwiliśmy, wręcz przeciwnie aż 5 godzin dla siebie :-) Ciekawe jak będzie za tydzień na kolejnym szczepieniu.
Zamykam kompa i lecę prasować (łatwo powiedzieć gorzej zrobić)

joasiab ja slyszlam o coli, ze jak sie duzo wypije to laktacja sie zatrzymuje ale nie wiem ile trzeba wypic i ile w tym prawdy. Jakos malo wiarygodne mi sie to wydaje. Mysle ze trzeba odciagac nadmiar tak 30-40ml ale rzadziej nic sie karmi czyli np. co 5-6 godz. Sprobuj, ale to pewnie potrwa kilka dni.

Witam dzień się zaczął od płaczu, mojego tylko cyc uspokaja , szlag by to trafił, przecież dziecko nie może być co godzinę głodne...
czy może??

Witaj Ewcia
witam też nowe mamy

Może Claudia być co godzinę głodne. Moja jak ma zły dzień np. wczoraj to jadła co pół godziny i myślałam że walnę. Dziś już lepiej ale też zjadła o 9 a o 10 musiała dojeść.

reklama
Może Claudia być co godzinę głodne. Moja jak ma zły dzień np. wczoraj to jadła co pół godziny i myślałam że walnę. Dziś już lepiej ale też zjadła o 9 a o 10 musiała dojeść.

aaaaaa

to nie tylko mój taki, ulżyło mi , czasem się bawi a nie je , może to go uspokaja
czasem tylko cyc pomaga na jego płacz :-)
lubi się chyba przytulać

Do góry