reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

klaudoos- przerażasz mnie! Za kazdym razem jak piszesz o swoim bólach itd to zaraz mnie tez cos bierze:szok: Wspólczuje Ci bardzo, bardzo...:-(
Na prawdę chyba któraś urodzi w grudniu....

Włanie wrocilam od ginka. Powiedzialam mu o moich kłuciach w podbrzuszu i skurczach więc mnie badał na samolocie. Nie bardzo bolało:-) A najwazniejsze ze szyjka sie nie skraca i nie przewiduje on przedwczesnego porodu:-) Więc jestem happy! A bóle- no cóz, na tym etapie to juz raczej norma Od ostatniej (3 tyg temu) wizyty przytyłam "tylko" 0,8 kg- nieźle!

Dziewczyny a jaką macie hemoglobinę? Bo ja mam 11,40 g/dl. Podobno to nie miesci sie w normie, tylko ponizej ale gin nie mowil ze jest źle.

reklama
martusia , damqelle to bardzo Wam dziękuje - właśnie nie wiedziałam po czym mnie tak pali....:no:

A teraz już wiem, kurcze uwielbiam banany...ale cóż
zadowolę się chyba grejpfrutami i pomarańczami co kupiłam - póki moge cytrusy

Dzisiaj to w ogóle jest fatalnie zjadłam talerz zupki pół godziny temu i nie mam już nawet na herbatę(gorzką) miejsca
koszmar - chyba się szykuje przymusowa dieta:zawstydzona/y:

Biała-no super by bylo jakbym wytrzymala jeszcze,powiedz kochana ...a brzuch
mialas opuszczony czy tomus był nisko bardzo i napierał glówką.
Ja juz bym tam wolala aby mnie nikt nie macal.....ech przez to macanie myslalam ze padne i bede w nocy dzwonic po tescia...bo m byl w pracy....ale sie uspokoilo....
brzuch opuszczony i Tomek byl nisko nisko.. Główka w dole i gotowa do startu .. szyjka była na 1cm.. a pózniej nawet mniej... dotrzymałam do terminu zyli miesiac czasu a pózniej jak juz na porodówce lezałam to miałam 3 cm.. a zaraz po dosłownie kilku minutach 4 cm.. i na tym koniec.. bo sie Tomek zablkował.. ae wiesz ja naprawde miesiac przelezałam... nic nie robiłam.. ( tylko tyle co do Wc.. i do kuchni po jedzenie.. a tak nie wstawałam wogole...
KLAUDOS>> no według mnie to prosze nie zwalac na zadną blizne.. tylko Pani ma ewidentne skurcze... i zamiast cos tam sprzatac.. to ty leż ... bo takie skurcze to juz nie przelewki i moze zadzwon do Gin...( bo niechce straszyc ale jutro juz moze byc zapózno.)

Malta--- jak na cieżarną masz bardzo ładną hemoglobinę. ( niezwracaj uwagi na te normy nie są dla ciezarnych ). ja mam coprawda 14 ( ale u mnie zawsze ksązkowa)

Ewcia--- przykro mi.. niestety prawdą jest ze jak nie ma zdrowia.. to juz nic nie cieszy....
Damgelle-- dobrze ze jeszcze masz siły na swoje Pasje... narazie nie bede Ci zemeczac Aniołkiem.. poczekam na wiosne.. :) az dojdziesz do siebie :)

Ostatnia edycja:
Claudia ja też po bananach mam okropna zgagę.

Ribi ale narobiłaś mi smaka kluskami sląskimi. Ja w takim razie zrobię jutro i karczek z cebulką na patelni :)

Damquelle ty to jestes artystka całą duszą i ciałem :)

Malta dobrze, że wizyta udana :)

tonia ja tez jakas przymulona dzisiaj jestem. Dopiero zwlekłam się z łóżka. I obiadek postawiła. Dzisiaj ziemniaczki z patelni mąż dostanie kotlecika a ja jajko sadzone. I zupke ugotuję już na jutro. Barszczyk ukraiński.

Ewcia przykro mi z powodu cioci. Trzymaj się kochana.

A ja musze się jakoś obudzić dzisiaj. Za niedługo teściu Wiki przyprowadzi i ona pewnie nie da nam spokoju, może wtedy się obudzę :)

Co do hemoglobiny, to ja na początku miałam ponad 14, a teraz spadło do 12, ale lekarz powiedział, że nie będziemy zwiększać dawki żelaza, bo jak na ciążę, to bardzo dobry wynik.

Mam do Was pytanie odnośnie ubranek dziecięcych, a dokładniej metek. Myślałam, że ze wszystkiego, a szczególnie body, trzeba je poodcinać, aby nie przeszkadzały maluszkowi, jednak zaczęłam prasować pierwszą partię prania i zauważyłam, że na używanych ubrankach, które dostałam są metki. I teraz nie wiem. Jak Wy będziecie robić?

My po wizycie u lekarza,rzekomo jelitówka,chociaż objawów typu wymioty,biegunka nie było.Pani doktór kazała przejść na dietę,mleko odstawić,ale u syna bez mleka ani rusz,no zobaczymy.Kaszy,ryżu nie lubi,bo go "ciąga"po tym i bądż tu mądry z tą dietą.A mi brzuchol twardnieje i boli,dzisiaj trochę poprasowałam,ale na siedząco,więc nie wiem dlaczego tak jest.Trochę czasu spędziłam w przychodni,może dlatego.Ale widzę,że moje dolegliwości to pikuś wedle Waszych.
Kochane zbierajcie siły na dalsze dni,ale mogłybyście jeszcze trochę poczekać.;-)

Ja tez mialam ciezka noc. A do tego rozbolal mnie krzyz- plecy tam bardzo nisko, na wysokosci bioder- schylac sie nie moge:( No i jeszcze przewrocilam sie schodzac ze schodow ale niegroznie- noga mi sie podwinela i balam sie ze skrecilam ale juz ok. Coraz bardziej niezgrabna jestem.
U mnie hemoglobina caly czas miedzy 11 a 12 i to podobno bardzo dobrze.

Co do hemoglobiny, to ja na początku miałam ponad 14, a teraz spadło do 12, ale lekarz powiedział, że nie będziemy zwiększać dawki żelaza, bo jak na ciążę, to bardzo dobry wynik.

Mam do Was pytanie odnośnie ubranek dziecięcych, a dokładniej metek. Myślałam, że ze wszystkiego, a szczególnie body, trzeba je poodcinać, aby nie przeszkadzały maluszkowi, jednak zaczęłam prasować pierwszą partię prania i zauważyłam, że na używanych ubrankach, które dostałam są metki. I teraz nie wiem. Jak Wy będziecie robić?

Ja na części ubranek które dostałam też mam metki, a na części nie. I za radą kuzynki bedę wycinać dopiero jak maluszkowi będzie przeszkadzać ale niektóre metki są takie miekkie że są już sprane a wycinane nie były :)

reklama
malta - gratuluję udanej wizyty:-)

ewcia - przykro mi z powodu cioci...

co do hemoglobiny - u mnie w ciąży zdarzała się na poziomie ok. 8:/ ale teraz mam 12,4 :-)

a mnie dzisiaj cały dzień boli w okolicach pępka... zwłaszcza jak dotknę. ale teraz to już mnie chyba nic nie zdziwi - codziennie jakiś nowy ból:/

Do góry