reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

klaudoos- przerażasz mnie! Za kazdym razem jak piszesz o swoim bólach itd to zaraz mnie tez cos bierze:szok: Wspólczuje Ci bardzo, bardzo...:-(
Na prawdę chyba któraś urodzi w grudniu....

Włanie wrocilam od ginka. Powiedzialam mu o moich kłuciach w podbrzuszu i skurczach więc mnie badał na samolocie. Nie bardzo bolało:-) A najwazniejsze ze szyjka sie nie skraca i nie przewiduje on przedwczesnego porodu:-) Więc jestem happy! A bóle- no cóz, na tym etapie to juz raczej norma Od ostatniej (3 tyg temu) wizyty przytyłam "tylko" 0,8 kg- nieźle!

Dziewczyny a jaką macie hemoglobinę? Bo ja mam 11,40 g/dl. Podobno to nie miesci sie w normie, tylko ponizej ale gin nie mowil ze jest źle.

reklama
martusia , damqelle to bardzo Wam dziękuje - właśnie nie wiedziałam po czym mnie tak pali....:no:

A teraz już wiem, kurcze uwielbiam banany...ale cóż
zadowolę się chyba grejpfrutami i pomarańczami co kupiłam - póki moge cytrusy

Dzisiaj to w ogóle jest fatalnie zjadłam talerz zupki pół godziny temu i nie mam już nawet na herbatę(gorzką) miejsca
koszmar - chyba się szykuje przymusowa dieta:zawstydzona/y:

Biała-no super by bylo jakbym wytrzymala jeszcze,powiedz kochana ...a brzuch
mialas opuszczony czy tomus był nisko bardzo i napierał glówką.
Ja juz bym tam wolala aby mnie nikt nie macal.....ech przez to macanie myslalam ze padne i bede w nocy dzwonic po tescia...bo m byl w pracy....ale sie uspokoilo....
brzuch opuszczony i Tomek byl nisko nisko.. Główka w dole i gotowa do startu .. szyjka była na 1cm.. a pózniej nawet mniej... dotrzymałam do terminu zyli miesiac czasu a pózniej jak juz na porodówce lezałam to miałam 3 cm.. a zaraz po dosłownie kilku minutach 4 cm.. i na tym koniec.. bo sie Tomek zablkował.. ae wiesz ja naprawde miesiac przelezałam... nic nie robiłam.. ( tylko tyle co do Wc.. i do kuchni po jedzenie.. a tak nie wstawałam wogole...
KLAUDOS>> no według mnie to prosze nie zwalac na zadną blizne.. tylko Pani ma ewidentne skurcze... i zamiast cos tam sprzatac.. to ty leż ... bo takie skurcze to juz nie przelewki i moze zadzwon do Gin...( bo niechce straszyc ale jutro juz moze byc zapózno.)

Malta--- jak na cieżarną masz bardzo ładną hemoglobinę. ( niezwracaj uwagi na te normy nie są dla ciezarnych ). ja mam coprawda 14 ( ale u mnie zawsze ksązkowa)

Ewcia--- przykro mi.. niestety prawdą jest ze jak nie ma zdrowia.. to juz nic nie cieszy....
Damgelle-- dobrze ze jeszcze masz siły na swoje Pasje... narazie nie bede Ci zemeczac Aniołkiem.. poczekam na wiosne.. :) az dojdziesz do siebie :)

Ostatnia edycja:
Claudia ja też po bananach mam okropna zgagę.

Ribi ale narobiłaś mi smaka kluskami sląskimi. Ja w takim razie zrobię jutro i karczek z cebulką na patelni :)

Damquelle ty to jestes artystka całą duszą i ciałem :)

Malta dobrze, że wizyta udana :)

tonia ja tez jakas przymulona dzisiaj jestem. Dopiero zwlekłam się z łóżka. I obiadek postawiła. Dzisiaj ziemniaczki z patelni mąż dostanie kotlecika a ja jajko sadzone. I zupke ugotuję już na jutro. Barszczyk ukraiński.

Ewcia przykro mi z powodu cioci. Trzymaj się kochana.

A ja musze się jakoś obudzić dzisiaj. Za niedługo teściu Wiki przyprowadzi i ona pewnie nie da nam spokoju, może wtedy się obudzę :)

Co do hemoglobiny, to ja na początku miałam ponad 14, a teraz spadło do 12, ale lekarz powiedział, że nie będziemy zwiększać dawki żelaza, bo jak na ciążę, to bardzo dobry wynik.

Mam do Was pytanie odnośnie ubranek dziecięcych, a dokładniej metek. Myślałam, że ze wszystkiego, a szczególnie body, trzeba je poodcinać, aby nie przeszkadzały maluszkowi, jednak zaczęłam prasować pierwszą partię prania i zauważyłam, że na używanych ubrankach, które dostałam są metki. I teraz nie wiem. Jak Wy będziecie robić?

My po wizycie u lekarza,rzekomo jelitówka,chociaż objawów typu wymioty,biegunka nie było.Pani doktór kazała przejść na dietę,mleko odstawić,ale u syna bez mleka ani rusz,no zobaczymy.Kaszy,ryżu nie lubi,bo go "ciąga"po tym i bądż tu mądry z tą dietą.A mi brzuchol twardnieje i boli,dzisiaj trochę poprasowałam,ale na siedząco,więc nie wiem dlaczego tak jest.Trochę czasu spędziłam w przychodni,może dlatego.Ale widzę,że moje dolegliwości to pikuś wedle Waszych.
Kochane zbierajcie siły na dalsze dni,ale mogłybyście jeszcze trochę poczekać.;-)

Ja tez mialam ciezka noc. A do tego rozbolal mnie krzyz- plecy tam bardzo nisko, na wysokosci bioder- schylac sie nie moge:( No i jeszcze przewrocilam sie schodzac ze schodow ale niegroznie- noga mi sie podwinela i balam sie ze skrecilam ale juz ok. Coraz bardziej niezgrabna jestem.
U mnie hemoglobina caly czas miedzy 11 a 12 i to podobno bardzo dobrze.

Co do hemoglobiny, to ja na początku miałam ponad 14, a teraz spadło do 12, ale lekarz powiedział, że nie będziemy zwiększać dawki żelaza, bo jak na ciążę, to bardzo dobry wynik.

Mam do Was pytanie odnośnie ubranek dziecięcych, a dokładniej metek. Myślałam, że ze wszystkiego, a szczególnie body, trzeba je poodcinać, aby nie przeszkadzały maluszkowi, jednak zaczęłam prasować pierwszą partię prania i zauważyłam, że na używanych ubrankach, które dostałam są metki. I teraz nie wiem. Jak Wy będziecie robić?

Ja na części ubranek które dostałam też mam metki, a na części nie. I za radą kuzynki bedę wycinać dopiero jak maluszkowi będzie przeszkadzać ale niektóre metki są takie miekkie że są już sprane a wycinane nie były :)

reklama
malta - gratuluję udanej wizyty:-)

ewcia - przykro mi z powodu cioci...

co do hemoglobiny - u mnie w ciąży zdarzała się na poziomie ok. 8:/ ale teraz mam 12,4 :-)

a mnie dzisiaj cały dzień boli w okolicach pępka... zwłaszcza jak dotknę. ale teraz to już mnie chyba nic nie zdziwi - codziennie jakiś nowy ból:/

Do góry