reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Czesc dziewczyny mam do Was pytanie czy ten bol klucie w kroku bo Ja tez mialam to od jakiegos czasu ale wlasnie jak chodzilam a dzisiaj polozylam sie na drzemke i mialam taki bol szyjki ze az sie obudzilam.Czy ten bol ktory czujecie to jest taki jakby skurcz szyjki i takie rozciaganie?Przypomina mi to troche jak na badaniu ginekologicznym jak lekarz wklada wiecie ten przyrzad do rozszezenia zeby lepiej widziec.Naprawde takie napiecie jakby skurcz i rozciaganie nie wiem czy dobrze Wam to opisuje ale moze jak macie podobnie to bedziecie wiedzialy o co mi chodzi.

reklama
leżę obie i Was cZytam
Klaudoos-znów narobiłaś mi smaka na mandarynki..napisalam m na kartce,moze kupi.....\

pojechali z misiem po opony wiec mam luzz...leze sobie w loziu z laptopikiem.
Jest teraz promocja na letnie,więc pewnie od razu wezma i zimowki i letnie....aby pózniej w sezonie nie przeplacac.....w drodze powrotnej mariusz stwierdzil ze wstapia do mc donalda....on na shake a mis na kurczaczka....ale byly piski.Obiad zniknąl w mig.....michal uwielbia z m jezdzic wszedzie i wszystkim

Biała-no super by bylo jakbym wytrzymala jeszcze,powiedz kochana ...a brzuch
mialas opuszczony czy tomus był nisko bardzo i napierał glówką.
Ja juz bym tam wolala aby mnie nikt nie macal.....ech przez to macanie myslalam ze padne i bede w nocy dzwonic po tescia...bo m byl w pracy....ale sie uspokoilo.

claudia-ja to bananow nie tykam...jak ostatnio zjadlam to bym miala bliskie spotkanie z wc.....

oj kochane.. jeszcze troche i te małe oczka przerażone wszystko nam wynagrodza!
z nowości u mnie: to miałam bóle miesiączkowe równo co 10min przez godzine! bylo ich 5! przeszły i posra...m się :-D:szok: (dosłownie). wiec juz wiem,że został nam mc i czy chcemy czy nie organizm sie przygotowuje! wlasnie zjadlam kanapke- a mąż dzwoni co ja na to by on zakupił ostatni raz mc donalda:szok::wściekła/y: kurde!!! jak bede jadła chemie to bede tyła!!:wściekła/y: no ale decyzja nie podjeta..

za to zadowolony,że zakupiłam Szymonowe literki! :-)

monciaa- rozmawialm z moja mama- ona miala pozamaciczna i ma ciecie jak ja tylko wzdluz a nie wszerz- ja mam takie jak przy cesarce i moja szrama ma 20pare cm :wściekła/y:no mama mowi,ze w ciazy oprocz obcierania głowki o kosc- czyli w spojeniu nic jej nie bylo:confused: nawet ta blizna ją nie bolala..
a ja zapomnialam dodac ze po prawej stronie z przodu i z tylu (tak bylo w opisie na usg) mam łozysko i wlasnie w tym miejscu jest najwiekszy ból:szok: hmmm.. no nic czekam cierpliwie na wieczór i dowiem się jak to wszystko sie dzisiaj potoczy!:eek:

chcialam troche posprzatac w kuchni, ale jakos odechcialo mi sie! moze zaraz naborie sil!

Oj dziewczynki widzę, że nocki nie przespane.
Aniwar no chyba pierwsza urodzisz, bo takie ciągle twardnienie brzucha+bóle miesiączkowe+kłucie w szyjce to sa objawy zbliżającego sie porodu
Klaudoos współczuje takiego bólu.
Dziewczynki niedługo koniec i wszystkie bóle będą nam wynagrodzone.
Ribi ale Ty wczesnie obiad jesz, a jaki pyszny :)

Ja dopiero będę robiła spaghetti, mały zjadł pomidorówkę i ładnie się bawi. Juz za oknem szaro się robi, ale spacerek zaliczony.

blondi - u mnie kluski to chleb powszedni - śląskie, kopytka, kładzione - bo dzieciaki uwielbiają, a i taki śląski zwyczaj że na niedziele muszą kluski być i basta.
Asiu - piękny masz widok, ech... O moim już kiedyś pisałam. Ale wróbli mamy pod dostatkiem i właśnie wystawiłyśmy karmik mniej się biedne aż tłuką ;)
Biała - dzięki za troskę :) czuję się mniej więcej tak samo - raz gorzej, raz lepiej. Z domu nie wychodzę choć pogoda piękna, ale spacery nie dla mnie. Za to książka, wełna i lepienie aniołów wypełnia mi całe dnie :) I to dlatego rzadko tu zaglądam
claudia - jeśli masz problemy ze zgagą - omijaj banany. U mnie też powodują zgagę, choć już nie mam takich dolegliwości jak wcześniej

Cześć kochane... u nas biało, az miło bo nie lubię jak taka szarówa jest...

Nie mam za bardzo weny bo rodzice byli dzisiaj u cioci, która ma nowotwór jelita grubego, jest już po operacji, usunięto wszystko, ale niestety przerzuty właśnie zajęły stawy, płuca, wątrobę, oskrzela... Byli dzisiaj u niej i ciocia jest już bardzo słaba, nawet chemii nie chcą jej już dać, jest na morfinie... W ciągu ostaniego tygodnia przestała już chodzić i nie ma siły kubka z wodą trzymać. Wujek to brat mojego taty, bardzo to przeżywa, w końcu traci żonę, z kuzynkami mam dobry kontakt i też bardzo im ciężko... i mi się udzieliło... smutno mi bardzo...

a ja właśnie wszamalam obiad....dziś żeberka z cebulą i sosem myśliwskim do tego kluski śląskie i kapusta modra...ale dobre...dawno tak dobrze nie pojadłam...teraz leże

To ja jade do Ciebie na obiad :D:D kluseczki mniam mniam moje ulubione ja bym mogła wszystko z kluchami jeść :p:p a co do tego czy surowe można przechować to oczywiście że można;)

Ja dziś standardowo nauka i nauka. Nie wyspałam się bo też miałam brzuch jak skałe i ciężko było spać :/

Ściągłam sobie gotowe na wszystko 7, już mam 8 odcinków i w dwa dni zobaczyłam wszystkie bo nie umiałam czekać hehe :D

klaudoos-ja kazalam sobie nawynos przywiezc maca-no kiedy...pozniej z pol roku postu....pamietam jak z synem w ciazy....zachcialo mi sie pizzy z da grasso.....i wyciagnelam m wieczorem 31 pazdziernika....stalismy z godzine w korku.....dojechalismy...obzarlam sie jak dzika swinka....a nazajutrz na porodowke...he i to się nazywa mec
wyczucie:)
Ariska-to wbijamy sie na obiad do Ribi:)ja tez za śląskie uwielbiam i dalabym sie pokroic za nie z reszta tez pierogi,kluchy leniwe,pyzy.....mniam mniam

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny mam do Was pytanie czy ten bol klucie w kroku bo Ja tez mialam to od jakiegos czasu ale wlasnie jak chodzilam a dzisiaj polozylam sie na drzemke i mialam taki bol szyjki ze az sie obudzilam.Czy ten bol ktory czujecie to jest taki jakby skurcz szyjki i takie rozciaganie?Przypomina mi to troche jak na badaniu ginekologicznym jak lekarz wklada wiecie ten przyrzad do rozszezenia zeby lepiej widziec.Naprawde takie napiecie jakby skurcz i rozciaganie nie wiem czy dobrze Wam to opisuje ale moze jak macie podobnie to bedziecie wiedzialy o co mi chodzi.
hmmm nie wiem jak na badaniu ginekologicznym- bo mnie rzadko cos boli a wziernikiem to chyba raz w zyciu mialam badanie i to mi robila kobietka b.delikatnie! natomiast mnie ostatnio boli tak jakbym miala swieża ranę i nawet piecze i szczypie.. a wczesniej czulam jakby kosc o kosc sie obcierałą! byc moze to szyjka ci sie skraca- rozwiera? albo po prostu miednica!

reklama
Witam się z Wami i ja.

Udało mi się doczytac to co od wczoraj napisałyście...nie próżnowałyście nic a nic.

Klaudoos, współczuje Ci tych bóli okropnych, mam nadzieję że już lepiej i że dzisiejsza noc będzie dla Ciebie lepsza.
Joasiab, no moja droga to ładne wieści usłyszałaś że 2 tyg Ci gin jeszcze daje, odpoczywaj jak najwięcej i oby do terminu.
Ribi, obiad u Ciebie dziś pierwsza klasa, ja za modrą kapuchę dałabym się pokroić tak lubię.
Ewcia, super że wczoraj na wizycie wszystko ok, tylko szkoda że dziś tak Ci smutno, przykre to jak ktoś bliski tak chory jest.

A ja dziś mam taki smętny dzionek,że naprawdę nic mi się nie chce...zrobiłam zakupy świąteczne na allegro dla moich chłopców i reszty dzieci w naszej rodzinie, zjadłam obiad i właściwie resztę dnia spędzę na obijaniu się.

Do góry