reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

reklama
Ribi - ale miałaś smaczyny obiadek, aż slinka cieknie :-) może zrobie kiedyś kluseczki sląskie :p tylko przeciskarke muszę kupić:p możesz wrzucić dokładny przepis na odpowiedni wątek, łatwiej znajdę :p

ja dziś gotuję barszcz biały :-)
A mały mi daje popalić, kopie na maksa dziś, wierci się i mi żebra rozpycha :-) uwielbiam go!

......................

Dziewczyny dwano nie odzywała się MOLAGO! Ciekawe co się u niej dzieje???

Ostatnia edycja:
blondi najlepszy sposób na kluski podała damquell i moja teściowa tez mi tak powiedziała. Sprasowane ziemniaki układasz na równą w misce i dzielisz na 4 części (taki krzyżyk robisz) wyciągasz jedną część i w jej miejsce wsypujesz mąkę ziemniaczaną (wyrównujesz do poziomu ziemniaków) i jajko. I wyrabiasz ciasto:) i formujesz kluseczki:)
ja nie mam praski do ziiemniaków, wczoraj robiłam na obiad puree i z takich zmieniaków robiłam kluski:)

Obiadek naprawdę wyszedł mi pyszny. Póki co powoli zacznam się szykować do wyjazdu do SR.mam nadzieję, że jednak nie będzie korka.

witam po południu...
my dzis z tomciem 1.5 godziny na sankach :) na szczescie właze w swoje spodnie narciarskie i kurtke wiec na zimno nie nazekałam.. TOmus przeszczesliwy.. własnie sobie chrapie..
współczuje dziewczyny tych bóli.. mi całe szczescie nic nie dolega..no ale kilka tyg nas dzieli
własnie wsuwam.. kanapeczki z chrzanem( im ostrzejszy tym lepszy) popijam herbatką i zagryzam mandarynkami...

Magda.. ja chodziłam cały miesiac z rozwarciem na 2 cm.. codziennie jezdziłam na KTG... czasami 2 razy dziennie bo takie skurcze sie pisały... wymacali mnie chyba wszyscy lekarze jacy są tylko na ginekologi.. no i urodziłam dopiero w terminie :)

damqelle -- chyba zdecydownie sie lepiej czujesz.. bo sie aktywniejsza zrobiłas na BB

Klaudos--- pisz mi w który tydzień wchodzisz.. juz uzupełniam 37 :) zeby wiedziała co cie czeka..

a tak to jest super.. mam dzis jakis wyjatkowo dobry dzien :) normlanie całe zycie moge byc w ciazy... a co do spania. to tez spie dobrze( o ile mąz sie dobrze podkłada jako podnózek...( lubie sobie noge na niego zazucic) i o ile wytrzumuje w tej pozycji jak najdłuzej to i mi sie dobrze spi :)

...przeczytalam wszystko co nastukalyscie przez ostatnie dni - sporo sie dzialo- zglodnialam i musze isc cos upolowac na obiadek.
Choc szczerze mowiac niebardzo wiem na co mam ochote...

Widoki z okien domu mam bajeczne... las przysypany sniegiem, zwierzyna sie przechadza szukajac czegos do jedzenia, ptaszki zagladaja przez okno i tez sie przypominaja :)
W czwartek mam poszpitalna wizyte u gin. we W-wiu i bardzo sie boje jazdy samochodem nie ze wzgledu na warunki atmosferyczne ale na wstrzasy, ktore u mnie moga wywolac kolke nerkowa... torbe do szpitala musze miec ze soba i caly arsenal lekow :)

Biala zazdroszcze samopoczucia!
W pierszej ciazy nie nialam zadnych przypadlosci a teraz... hehe nadrabiam:)

Ostatnia edycja:
...przeczytalam wszystko co nastukalyscie przez ostatnie dni - sporo sie dzialo- zglodnialam i musze isc cos upolowac na obiadek.
Choc szczerze mowiac niebardzo wiem na co mam ochote...

Widoki z okien domu mam bajeczne... las przysypany sniegiem, zwierzyna sie przechadza szukajac czegos do jedzenia, ptaszki zagladaja przez okno i tez sie przypominaja :)
W czwartek mam poszpitalna wizyte u gin. we W-wiu i bardzo sie boje jazdy samochodem nie ze wzgledu na warunki atmosferyczne ale na wstrzasy, ktore u mnie moga wywolac kolke nerkowa... torbe do szpitala musze miec ze soba i caly arsenal lekow :)

Biala zazdroszcze samopoczucia!
W pierszej ciazy nie nialam zadnych przypadlosci a teraz... hehe nadrabiam:)

to widzę widoczki przepiękne ale u Was ogólnie ładne tereny:) a drogi do wrocka się nie bój...napewno dojedziesz....

malutka mi ostatnio w ciagu dnia ciagle chce sie spać...własnie jestem po 2 godzinnej drzemce....znowu będę buszować w domu do 2 w nocy....nawet mi ni przeszkadzało w usnieciu, że sąsiedzi za sciana maja generalny remont i non stop o 7 rano walą i wierca i to piętro niżej. Wszytsko słychca jakby za ściana robili.....kiedy oni skończą...chyba sie nie zapowiada, ze prędko:-(....byle by przed urodzinami Bartusia....

ribi ale smakolyki masz na obiad...głównie mam na mysli te kluski....uwielbiam..mniam,mniam:-)
b_iala ja juz sie nie mog doczekac jak będe wychodzic z Bartusiem na sanki...ale będzi super.....tylko że to jeszcze bardzo duzoooo casu upłynie...ale juz sie ciesze:-)

no wreszcie i ja się witam na wątku głównym :-)

nie miałam czasu was doczytac z rana i napisać cokolwiek bo byliśmy dzisiaj na zakupach świąteczno-Szymonkowych :-) pokupowaliśmy kilka prezentów i wózek dla bobaska z fotelikiem, antyalergiczne prześcieradełko dla niego, dla mnie staniczek do karmienia i takie tam pierdy. Od razu wstąpiliśmy na "świniaka" czyli do KFC na żarełko i tym o to sposobem obiad zjemy wieczorem :-D

dziewczynki trzymamy kciuki za wizyty dzisiejsze i jutrzejsze :-)

a u mnie drętwienia rąk ciąg dalszy - mam już tego serdecznie dosyć:/ dzisiaj znów wstawałam co godzinę po to, aby ręce mogły mi pozwisać i aby doszła do nich krew. Biorę magnez i gów...o daje:/ ale mój ginek powiedział, że niestety ale na to nie ma już sposobu - zwłaszcza pod koniec ciąży. Tak więc tym optymistycznym akcentem wyspię sie pewnie jak Szymuś skończy kilka miesięcy:/ nawet teraz mam zdrętwiałe i obolałe... ach... uroki ciąży.

Ale widzę, że każdą z nas już coś boli i coś doskwiera... więc nie jestem sama. Mnie w nocy zawsze ciągnie podbrzusze ale po lewej stronie tam gdzie mam blizne po przepuklinie pachwinowej - więc może coś z tymi bliznami jest. Zawsze jak zmieniam pozycje do spania to ból nie raz jest nie do wytrzymania.

Ribi takie pysznosci dzisiaj u Ciebie - palce lizac. u mnie na szybko zrobione nalesniki, jakos nie mam pomyslu na obiad:)
Monciaa super ze zakupy udane!
Malutka ja tez czasami zapadam w popoludniowe drzemki. Najczesciej klade sie, biore ksiazke i zamierzam poczytac i nie wiadomo kiedy zasypiam ;)
AsiaK alez masz fajny widok za oknem:) taka zima to musi byc ladna, nie to co w miescie:) Chociaz poki nie ma chlapy to i mnie za oknem tak czysto i bialo;)
Ide sie szykowac powoli do lekarza. Trzeba kapiel zaliczyc i naszykowac cieple ubranko!

reklama
gdynianka odezwij się po wizycie

giovanessa witaj kochana, postaraj się jeszcze z 3 tygodnie wytrzymać :tak:

ja już też po obiadku , ale jeszcze kluseczki się szykują - sama sobie zrobię jak zgłodnieję

i chyba nawet po bananie mam lekką zgagę :wściekła/y:
ale na tą lekką to mleko mi pomaga:tak:

Do góry