reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

A ja jestem głodna - potwornie głodna. Zjadłam już dwie kromki chleba z pasztetem i przygotowuję sobie lazanię na kolację. Ani słodyczy, ani kwaśnego - bo ogórki kiszone mi pachną, ale jeść ich nie jem.Idę ten sos beszamelowy robić bo umrę z głodu (?)

reklama
jeszcze jakby lekarz przepisał mi ten feminatal400 z jakiś wskazań a on myślał co mi napisać i patrzy na kartę ciąży a ona właśnie ma namalowane te tabletki więc stwierdził że może być :) ale od przyszłego miesiąca wezmę feminatalN zapłacę 30-40zł ale na 2 miesiące a nie 55 na miesiąc dla mnie to ogromna różnica jednak

A co do spodni to noszę narazie spodnie które miałam za duże i oddałam mamie a teraz zaś od niej zabarałam. Same materiałowe bo w jeansy się dopnę ale ciężko siedzieć :p i od kuzynki mam jedne jeansy ciążówki ale to na większy brzucho :)

Ostatnia edycja:
Mam do Was pytanie. Jak często robicie wyniki. Ja chodzę do prywatnego gin. i robiłam tylko raz wyniki i były wszystkie bardzo dobre. Natomiast wiele moich koleżanek, które chodziły państwowo miały robione wyniki co miesiąc. Mój gin. jest najlepszy podobno w mieście ale nie wiem czy nie powinien mnie wysyłać częściej na badania. A jak u Was?

A powiem Wam, że mam duży brzuch jak na 4 miesiąc - wszyscy tak mówią :-(
Co ty powiadasz? Widziałam zdjęcie - jesteś szczuplutka laseczka i nawet nie widać że w ciąży jesteś. Brzuch to mam ja :) Jeszcze teraz zjadłam górę pachnącej, gorącej lazanii i chyba pęknę ;)

Ja też teraz pod koniec sierpnia dopiero drugi raz badania mam zrobić. Widocznie nie ma obaw, skoro nie trzeba częściej

Ostatnia edycja:
ale mi tą lasagne smaka narobiłaś:(a makaron mi się skończył do niej więc pomażę tylko.skończy się na jakimś słodkim ciachu pewnie i kanapce Z dżemem:)
Ja badania robię co miesiąc mocz a co dwa krew.

Witam Was Cieplusio:-D:-D

Ja znów melduje się po długiej nieobecności...i bardzo się ciesze bo stęskniłam się za Wami:tak: Jakoś dzieci mi się pochorowały i jeszcze ja się fatalnie czułam:no: Więc jak tylko miałam chwilke to byłam ledwo żywa. No ale juz dziś moje urwisy były w przedszkolu pierwszy dzień... bo Nicola to już wogóle miesiąc temu była... i juz się doczekać nie mogli rano:happy:
U nas teraz ten tydzień i przyszły to bedzie jedna wielka latanina po sklepach by wszystko zdążyć kupić i na to wesele to już całkiem:confused2: Ja mam juz troche nerwy bo dosłownie nic fajnego niema...a tylko sie nalatam. No ale zobaczymy bo jutro na cały dzień jedziemy i to ostatni taki przed wyjazdem. Później mój mąż już tyle czasu nie będzie miał:crazy: Więc ostatnia nadzieja...a trafi mnie jak wszystkiego nie kupie:eek:

Ja niestety nie mam kiedy zaległości w czytaniu ponadrabiać ale mam nadzieje, ze nic złego się nie działo i wszyściusieńko u Was dobrze...no i jak jakies nowe mamcie doszły to Witam Serdecznie:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Dziewczyny mam straszne zaparcia....nic nie pomaga kupiłam nawet błonnik xenny,sliwek się najadlam i nic .jeśli macie takie dolegliwości to co wam pomaga??

reklama
U mnie na zaparcia działają otręby pszenne z jogurtem :-)

Nie wiem jak z tym brzuchem jest naprawdę - teraz mi go wydęło i już sporo widać , mi to nie przeszkadza, tylko co będzie dalej, dopiero 4 miesiąc :-)

W piątek jadę do kuzynki na weekend, w sumie bardziej im pomóc niż na wakacje, ale jak będzie czas chcę poszperać w ciuszkach , które ma dla dziecka i zobaczyć co tam jest, szkoda że płci nie znam na 100% jeszcze to bym wiedziała co wybierać....Zobaczymy

Do góry