reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
No ja też się ciesze, ze nareszcie mam czas bo już codziennie sie zastanawiałam tylko co u Was tutaj słychać no i czy wszystko dobrze:tak:

A jak u przyszłej mamy??? Może coś wiecie??

dziewczyny jak mnie ledzwie bola!!!! nie moge chodzic!!!!!!masakra jakas! claudia a ty wiesz ze to juz w zasadzie nie czwarty mc tylko 5? juz niedlugo zaczynasz 18tydzien czyli 5mc, a to juz nie przelewki;) wiec brzusio masz ladniutki jak na te tygodnie..

Dziewczyny mam straszne zaparcia....nic nie pomaga kupiłam nawet błonnik xenny,sliwek się najadlam i nic .jeśli macie takie dolegliwości to co wam pomaga??

Mi pani gin poleciła coś co się tak nazywa Lactuluza, to jest syrop, powiedziała że to jest całkowicie bepieczne w ciąży bo nie działa tak jak inne leki przeczyszczająco tylko zatrzymuje wodę w jelitach i organizm dalej sam sobie radzi, ale szczerze mówiąc to nawet jeszcze tego nie kupiłam bo jak na razie to pomagam sobie albo jabłkami albo kiszoną kapustą:-D

Ribi ja też pracuję w farmaceutycznej, no ściślej medycznej, a jeszcze ściślej to szpitalnej heh. Patrz jaki ten Świat mały:) Ja biorę Feminatal N z jodem i kw foliowym. Tylko nie wiem czy można tak długo łykać kw foliowy bo w pierwszej ciąży kazał mi odstawić w 5 miesiącu??

Ja narazie jeszcze nic tam nie brałam ale duzo jem jabłek;-) A co do kiszonej to mnie dopiero brzuch po niej boli:confused2: A tak teraz lubie, że szok...:-)

klaudoos no ja tez taka obolała chodze, a jeszcze mam problemy z krzyżem to już całkiem, a gdzie tam koniec:sorry:
Jej jak ja sobie o tym 5 miesiącu pomyśle to sie zastanawiam kiedy to zleciało:szok::tak: Bo czas tak mi teraz zasówa, ze się nie obejrzymy, a maleństwami bedziemy sie już tutaj chwalić:laugh2:

No widzę dziewczyny, że już półmetki przekroczone :-D
Ja jeszcze troszkę dopiero 4 miesiące i 2 tygodnie, ale leci mi to .....

Może któraś z Was ma pomysł , jak naciągnąć gumę w leginsach żeby nie uwierała?

Ja tam nie wiem jaki jest w PL ale tutaj do 3miesiąca miałam łykać Folio forte (ważny na początku), a od 4 miesiąca lekarka kazała mi zmienic na tej samej firmy tylko teraz pisze samo Folio no i skład jest troszke inny i też się go po ciąży powinno przez jakis czas brać.

Witam :))
Anrysa - Pytasz o folik to powiem Ci, że mi lekarz kazał odstawić, ja powoli odstawiam, bo lekarz powiedział, zeby dokończyc opakowanie jesli jeszcze mam jakieś tabletki, a nie wyrzucać, ale, że folik nie zaszkodzi, bo to jedyne witaminy, których wysikujemy nadmiar:))
Ale najlepiej pytajmy lekarzy swoich co odstawiać, bo każda z Nas ma inny organizm, ja np. dopiero od tygodnia ( czyli ost wizyty) biorę Prenatal Complex, ale duphaston biorę od początku cały czas, dwie dziennie czyli na miesiac 3 opakowania drogo dla mnie, wyniki mam bardzo dobre dotychczas robiłam 2 razy badania, ale częściej nie tzreba bo mam idealnie wszytsko, natomiast brzusio mnie czasem pobolewa i cały czas duphaston muszę łykać!

Dzis miałam gości cały czas, najpierw kuzynki, poten szwagier, a na koncu przejaciel także dzień pełen gosci, jeszcze koleżanka z pracy chciała wpaść, ale na jutro wizytę przełozyłam... hehe
Jest Nas tyle na tym forum, że te wszystkie ksywki juz mi sie mylą, jeszcze te dziewczyny z poczatku kojarzę, a może jestem taka nierozgarnięta, heh, opisujemy tu wszytsko a mi sie potem myli, która co pisała i chyba muszę kiedyś znaleźć czas i pospisywać ksywki a potem kilka slów o każdej napisać, żeby jakoś posegregować wiedzę:)
Dobranoc Kochane:)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam :))
Anrysa - Pytasz o folik to powiem Ci, że mi lekarz kazał odstawić, ja powoli odstawiam, bo lekarz powiedział, zeby dokończyc opakowanie jesli jeszcze mam jakieś tabletki, a nie wyrzucać, ale, że folik nie zaszkodzi, bo to jedyne witaminy, których wysikujemy nadmiar:))
Ale najlepiej pytajmy lekarzy swoich co odstawiać, bo każda z Nas ma inny organizm, ja np. dopiero od tygodnia ( czyli ost wizyty) biorę Prenatal Complex, ale duphaston biorę od początku cały czas, dwie dziennie czyli na miesiac 3 opakowania drogo dla mnie, wyniki mam bardzo dobre dotychczas robiłam 2 razy badania, ale częściej nie tzreba bo mam idealnie wszytsko, natomiast brzusio mnie czasem pobolewa i cały czas duphaston muszę łykać!

Dzis miałam gości cały czas, najpierw kuzynki, poten szwagier, a na koncu przejaciel także dzień pełen gosci, jeszcze koleżanka z pracy chciała wpaść, ale na jutro wizytę przełozyłam... hehe
Jest Nas tyle na tym forum, że te wszystkie ksywki juz mi sie mylą, jeszcze te dziewczyny z poczatku kojarzę, a może jestem taka nierozgarnięta, heh, opisujemy tu wszytsko a mi sie potem myli, która co pisała i chyba muszę kiedyś znaleźć czas i pospisywać ksywki a potem kilka slów o każdej napisać, żeby jakoś posegregować wiedzę:)
Dobranoc Kochane:)

Krótka prezentacja każdej z nas jest na forum zamkniętym;) każdy kto chciał pisał pare słów o sobie;)

Do góry