reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Cześć Dziewczyny,
Witam nowe Stycznióweczki :-) grono nam się powiększa i fajnie.
Dziś sobota, słońce u nas świeci oby ten dzień był lepszy niż wczoraajszy :wściekła/y:
Zaraz idę do weterynarza z moją sunią na "przegląd" a później ze znajomymi na obiadek i lenistwo pełne :)
Dużo uśmiechu życzę i tym co nie dospali nocki ( malutka ) niech dośpią w dzień. Do później...

reklama
Pochmurna sobota? U nas w zachodniopomorskim jest piękna pogoda! :-) . Słońce świeci od samego rana, cieplutko 27 st C i juz nawet posciel mi cała wyschla, a powiesilam przed 8 rano. Zaraz czas jechac nad jeziorko ze swoimi chłopakami i się pokąpać:-)

Ostatnia edycja:
Witajcie :) ;-) U Nas nadal pada, niby lepiej niz tak duchota, ale już mogłoby wyjść chociaż słonko, temperatura może pozostać bez zmian:) :-) tymbardziej, że za tydzień 7 sierpnia mamy wesele w remizie i nie bedzie pewnie klimy zejdę tam jak będzie 30st:/ :szok:

Gratuluje wszystkim mama które znaja juz płeć, ja mam nadzieje że dowiem się 11 sierpnia :):-) myslę o dziewczynce, mój mąż łapie mnie na tym ze nawet mówie w rodzaju żenskim ;-) ale skoro jeszcze mi nic lekarz nie mówił czy chce znac płeć, to moze jeszcze w 16tyg nie widział, a podobno ze przed 20tyg jak lekarze rozpoznaja płeć to są to chlopcy bo genitalia męskie szybciej się rozwijają:tak: także jest nadzieja;-) ale kochać bedę niewazne od płci oczywiście:-)

Jesli o teściach piszecie, to ja jeszcze żadnej kłótni nie miałam, ale wiadomo sa mi obojętni, maja inne poglady na pewne rzeczy niż ja, po slubie 4 m-ce mieszkalismy u mnie a moi rodzice nigdy nam się nie wtracali, tacy sa. Jego rodzice, a najpewniej starsza to zagadałaby na smierć jednym i tym samym! Dlatego mieszkalismy u mnie! Moi rodzice nawet wychodzili z kuchni żeby nam na ręce nie patrzeć jak kolacje sobie robilismy:-) Wogóle inna bajka ...
A od stycznia juz na swoim 11km od rodziców i tesciow, więc bezpieczna odległość;-) Rata wynosi 770 z ubezpieczeniem oraz 500zł czynsz plus media ... ale warto bo jesteśmy na swoim czasami ludzie za wynajem płaca wysokie stawki a my mamy swoje 3 pokoje :):-)wiec po zrobieniu opłat na życie zostaje czasem tylko 700 - 800zł ale jesteśmy szczęśliwi... ( ten miesiąc najgorszy bo wesele za weselem) choć czasem marzymy zagrac w lotka i spłacic kredyt hehe:laugh2:

Pozdrawiam was i najlepszego życze :tak:

Ostatnia edycja:
Co do mieszkania to my od roku jesteśmy na swoim i jest ciążko.My też mamy ratę za mieszkanie 750zł plus czynsz 450 i jeszcze kolejne raty,ale cóż ważne że na swoim nikt się nie wtrąca jesteśmy sami i to najważniejsze.
A mam pytanko co do ruchów dzidzi czy już je czujeci?Jeśli tak to mniej więcej w którym miejscu bo ja już zwariowałm wydaje mi się że czuje z prawej strony tak koło pępka i nie wiem czy to jelia czy maleństwo wariuje.;-)

Dzień Dobry :)

u nas też zachmurzone :(
My jedziemy na basen :) Kryty bo kropi, ale zawsze coś :)

Ja to się cieszę, że mamy swoje 74 metry. I wczoraj powaznie zastanawialiśmy się nad ta budową. Brać kredyt a potem spłacać 350 tys do końca życia. Trochę nas przeraża. A tak na mieszkaniu, to chyba wyremontujemy, no i na wakacje co roku pojedziemy sobie za granicę my jeszcze na narty jeździmy a przy kredycie to trzeba będzie zrezygnować z przyjemności. Ale kto wie... jak nie teraz to działka i projekt są załatwione. Więc może za kilka lat... Jeszcze czas do przemyślenia jest :)

Witam w sobotnie południe :tak:
U nas dziś ładna pogoda. Synek pojechał z babcią do kina :tak: A ja mam trochę czasu, by przygotować jedzonko na dzisiejszą imprezę, posprzątać i trochę poprasować :tak:
Ciekawe czy znajdę czas na odpoczynek :-D

Witam nowe mamusie, fajnie, że jest na więcej

Ja sobie pospałam dzisiaj, w końcu o 1:30 wróciłam do domu
best10_%28www.e-gify.pl%29.gif

A mąż obudził mnie przed chwila, bo mi sms-a napisał.
Wczoraj miałam taki dzień, że wszystkich chciałam pozabijać, przeklinałam strasznie i troszkę wyżyłam się na mężu
zlosc1_%28www.e-gify.pl%29.gif

i Widzę, że nie tylko ja miałam taki dzień burzy z piorunami

A z równowagi wyprowadziły mnie firanki, które niby miałam prasować bo były nowe i widać było zagięcia fabryczne. Wyprasuj sobie firanki na zwykłej desce kiedy mają 5m na 3 m , szlag.
Obym dzisiaj miała lepszy dzień.

Wstałam z krewką z nosa, przy smarkaniu i bólem krzyża. Nie wiem czy to normalne, ze tak mnie w lędźwiach co rano boli.....

Nadya ja rowniez jeszce nie czuje ruchow ale mysle ze to kwestia 2-3 tygodni, przynajmniej u mnie...tak było przy pierwszym dziecku. Wowczas to pierwsze ruchy czulam gdy bylam w 18 tc. Wiec to chyba lada moment:-) Juz nie mogę sie doczekac i macam sobie brzuszek non stop;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry, dziewczyny :-)

Aleście tu natrzaskały, a tylko parę dni mnie nie było... i przybyło mamusiek styczniowych, widzę, super :-) Oby nam miejsc w szpitalach nie brakło ;-)

Mam nadzieję, że wszystko u Was w porządku i nikomu nic złego się nie przydarzyło :-)

Do góry