reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

Gogi -Mojej Majce tez czasem tak brudka zadrży...jak by jej zimno było(pewnie jak by były ząbki to by szczękały:) ale jak piszesz ze powinno przejsć to się nie martwię) wczesniej było częściej ,,,qa twraz juz raz na jakiś czas.

Nocka spokojna...w połowie przepisu na życie mi usneła i ładnie spiochala...do 4:30 cycuś i lulesi dalej i jest spokojna.

Któras pytała czy juz zainteresowanie zabawkami wykazują maluszki-moja dziś bardzo ladnie bawiła sie motylkiem mamy takiego fajnego szeleszczącego pluszowego z Lamaze,ma gryzaczka doczepionego i piszczy jak mu się nacisnie taki bąbelek ...miętoliła tam sobie rączką i widać było zainteresowanie i uśmiechy...o taki Lamaze Świetlik Emanuel 0 + (1500684873) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Witam
my po weekendzie w Wiśle, teraz wcinam sniadanie a Mała póki co leży w łóżeczku, potem jakiś spacer planuje.

Moja Dominika jeszcze nie chwyta zabawek jedynie co to nieswiadomie bije miśki pięściami jak leżą koło niej:-D

byłam u gin w piątek i znów leki:(, czekam kiedy to sie w koncu skonczy

witam się wiosennie ze słonecznego śląska :)))
U nas przepięknie - aż chce się żyć. Dzieci poszły topić marzannę a my z Marysią zaliczyłyśmy dłuuugi spacer. Jest pięknie, zaczynają łebki wystawiać kwiatki w moim ogródeczku. nawet na obiad zupę zrobię zieloną - tak jestem pozytywnie naładowana :)))
La,la,la :)))

Witam z rana,
Joasia ostatnio przestala bys taka grzeczna. Gorzej spi i w gorszych dla mnie godzinach. Placze tez wiecej. I dalej w dzien je co 1,5-2h (chyba, ze jestesmy poza domem to z zaaferowania potrafi dluzej wytrzymac). Znajac przeboje niektorych z Was to wiem, ze i tak nie jest zle- ale i tak jest ciezko. Wczesniej plakala tylko jak byla glodna- a teraz to czasami nie wiem o co jej chodzi i smutno mi (mysle, ze zaczela wiecej zauwazac, wiec czasem placze z nadmiaru wrazen):-(.

madzia dziekujemy;*
joasiab ja za rada poloznej kiedys jak Antek mial pare dni kupilismy w razie co bebilon i go dostawal jak mialam zabieg i troche zostało na pozniej a teraz dostaje Nan i tez jest ok.
ale piekna pogoda, my dop kolo 15 wyjdziemy bo sami jestesmy;/

Joasiab- ja daje bebilon zwykły i comfort

Mała zasnęła w łóżeczku, ciekawe ile pośpi, potem jedzonko i na spacerek, pięknie słonko świeci

CZesc dziewczyny.Wczoraj sprobowalam z misiem czy Filipoek tez by juz tulil no i zaskoczona jestem bo naprawde przytulil i zasnal wiec chyba jutro mu jakiegos sprawie bo nic mu nie kupowalam tylko pozyczylam od Piotrusia.No ale widac powinien miec juz swojego pluszowego przyjaciela :)
DZisiaj pierwszy dzien wiosny no i potrzebuje swiadkow do motywacji bo z nia do tej pory cienko biore sie za siebie pora schudnac bo robilam to nieregularnie....prosze o trzymanie za mnie kciukow i wsparcie jak bede sie poddawac najlepiej brutalne rzeczy zeby mnie sprowadzic na ziemie w chwilach slabosci.I zero slodyczy teraz juz napewno zero tortow ten byl ostatni w tym roku :)
Ok to milego dnia dziewczyny pieknego slonecznego.Prawdziwej wiosny jesli nie bedzie jej na dworzy niech w sercach sie narodzi :)

blondi fakt roznica mca na tym etapie to bardzo duzo... powiedz mi Kochana co Twoj Macius tak dlugo je? Moj synek max 30 minut je i w kime....chyba ze Twoj przysypia?

Maciuś je w ciągu dnia po 30 min potem funkcjonuje około 2h :)
tylko wieczorem po kapieli je około dwóch godzin ale przesypia mi całą noc od 22ej do 5-6ej rano:) zawsze bez wyjatków:) jesli podczas karmienia przysypia biorę go do odbicia i je dalej:)

--------------
dziewczyny czy wiedziałyście że noworodki widzą do góry nogami wszystko, bo siatkówka oka jest niewykształcona?

No ja już ogarnięta, czekam na męża do 14tej, jedziemy w koncu becikowe załatwić i ciasto na chrzciny zamówic:) może też umówię się do ginekologa na wizytę po porodzie, bo mój gin kazał przyjść około 3 m-ca po porodzie:)

-------------

Dziewczyny czy dowód osobisty i akt urodzenia wystarczy przy składaniu wniosku o becikowe?
Czy tam na miejscu wypełnia się jakieś dokumenty?

Ostatnia edycja:
reklama
Blondi - jeszcze zaświadczenie od lekarza. no i wypełnia sie trochę tego.
moja teraz robi takie nie-wiadomo-co. niby śpi, niby je, niby robi kupę. takie trzy w jednym - a rezultatu żadnego.

Do góry