reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

reklama
NO Ja mojemu Fifiemu tez nie zaczelam jeszcze sciagac skorki bo wlasnie terorie sa rozne a szczerze nie pamietam kiedy zaczelam sciagac starszemu synkowi.Wiem ze mojej siostry synek mial zle sciagana i siostra byla z nim dwa razy na zrywaniu tego tzn wiem ze jakos sciagaja na sile i peka ta skora i pamietam jak maly strasznie to przeszedl za drugim razem wcale siku nie robil bo go bolalo i nic niechcial nic jej pic zeby mu sie siku niechcialo.ALe na szczescie za drugim razem im sie udalo bo potem mial juz miec chirugiczny zabieg robiony. To moze JA tez juz zaczne sciagac.

Witam
ja mam dzisiaj dołka, padam psychicznie
nie chcę Wam truć dlatego piszę tylko tyle i odezwę się jak wrócę do formy

pozdrawiam Was

buziaki

No to mnie zdziwiłaś bo Maciej prawie 3 miesiące ma a ja ani raz nie odsunęłam mu napletka...

--------------------
edit:
znalzłam takie opinie na forach, lepiej jeszcze poczekam:
ściąganie napletka - Forum dziecko-info.com

No nie ciekawe tam rzeczy piszą na tym forum, ale mi się wydaje że jak będzie się zsuwało delikatnie i tylko tyle ile schodzi to dziecku nie robi się krzywdy.

Mi lekarz kazał nie ściągać, ale ja raz w tygodniu może dwa ściągam delikatnie Tomkowi. Też różne opinie słyszałam.

Tomcio zjadł 150ml mleka enfamil ar, zobaczymy jaka będzie nocka i czy to ulewanie będzie mniejsze.

Zmykam do mężusia :) Wiki śpi u babci więc mamy luzik :)

Mojemu synkowi nie schodzi napletek. Położna na pierwszej wizycie mi powiedziała, żebym odsuwała tyle ile się odsuwa nic na siłę żeby umyć z siku i śmieci jakie się tam zbierają. Jak nie schodzi do drugiego, trzeciego(różnie mówią)roku życia to robią zabieg.
Ja w każdym bądź razie od samego początku, najpierw w wodzie, a teraz przed kąpielą odciągam ile się da i widzę efekt. Na początku mu praktycznie w ogóle nie schodził, dziurka była mała jak końcówka igły, naschizowałam się że nie będzie miał jak sikać, i teraz już jest dziurka o średnicy jakieś 3mm.

mi w szpitalu mówili żeby odciągać w wodzie....ja poki co jeszcze nie robiłam tego ale chyba zacznę ale tak delikatnie żeby krzywdy mu nie zrobić

Witajcie kobtki,
pogoda piękna, więc pewnie wszystkie wybierzemy sie na spacerki :) Ja narazie mam sprzatanko, Ala świruje bo chce pociumkać kciuka a ja jej zalozylam na rączkę skarpetkę:-) Smoka nie chce a nie chcę żeby się nauczyła ssać kciuka. Idę pranie powiesić. Miłego dnia!

reklama
Witam Was Mamusie serdecznie!
Czytam to forum już od dawna i chciałabym do Was dołączyć :)
Mam na imię Ewelina i jestem mamą Marysi - urodziła się 28 stycznia i dziś już spory z niej pulpecik :)
Pozdrawiam wiosennie i życzę miłego słonecznego dnia :)

Do góry