reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Gogi -Mojej Majce tez czasem tak brudka zadrży...jak by jej zimno było(pewnie jak by były ząbki to by szczękały:) ale jak piszesz ze powinno przejsć to się nie martwię) wczesniej było częściej ,,,qa twraz juz raz na jakiś czas.

Nocka spokojna...w połowie przepisu na życie mi usneła i ładnie spiochala...do 4:30 cycuś i lulesi dalej i jest spokojna.

Któras pytała czy juz zainteresowanie zabawkami wykazują maluszki-moja dziś bardzo ladnie bawiła sie motylkiem mamy takiego fajnego szeleszczącego pluszowego z Lamaze,ma gryzaczka doczepionego i piszczy jak mu się nacisnie taki bąbelek ...miętoliła tam sobie rączką i widać było zainteresowanie i uśmiechy...o taki Lamaze Świetlik Emanuel 0 + (1500684873) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Witam
my po weekendzie w Wiśle, teraz wcinam sniadanie a Mała póki co leży w łóżeczku, potem jakiś spacer planuje.

Moja Dominika jeszcze nie chwyta zabawek jedynie co to nieswiadomie bije miśki pięściami jak leżą koło niej:-D

byłam u gin w piątek i znów leki:(, czekam kiedy to sie w koncu skonczy

witam się wiosennie ze słonecznego śląska :)))
U nas przepięknie - aż chce się żyć. Dzieci poszły topić marzannę a my z Marysią zaliczyłyśmy dłuuugi spacer. Jest pięknie, zaczynają łebki wystawiać kwiatki w moim ogródeczku. nawet na obiad zupę zrobię zieloną - tak jestem pozytywnie naładowana :)))
La,la,la :)))

Witam z rana,
Joasia ostatnio przestala bys taka grzeczna. Gorzej spi i w gorszych dla mnie godzinach. Placze tez wiecej. I dalej w dzien je co 1,5-2h (chyba, ze jestesmy poza domem to z zaaferowania potrafi dluzej wytrzymac). Znajac przeboje niektorych z Was to wiem, ze i tak nie jest zle- ale i tak jest ciezko. Wczesniej plakala tylko jak byla glodna- a teraz to czasami nie wiem o co jej chodzi i smutno mi (mysle, ze zaczela wiecej zauwazac, wiec czasem placze z nadmiaru wrazen):-(.

madzia dziekujemy;*
joasiab ja za rada poloznej kiedys jak Antek mial pare dni kupilismy w razie co bebilon i go dostawal jak mialam zabieg i troche zostało na pozniej a teraz dostaje Nan i tez jest ok.
ale piekna pogoda, my dop kolo 15 wyjdziemy bo sami jestesmy;/

Joasiab- ja daje bebilon zwykły i comfort

Mała zasnęła w łóżeczku, ciekawe ile pośpi, potem jedzonko i na spacerek, pięknie słonko świeci

CZesc dziewczyny.Wczoraj sprobowalam z misiem czy Filipoek tez by juz tulil no i zaskoczona jestem bo naprawde przytulil i zasnal wiec chyba jutro mu jakiegos sprawie bo nic mu nie kupowalam tylko pozyczylam od Piotrusia.No ale widac powinien miec juz swojego pluszowego przyjaciela :)
DZisiaj pierwszy dzien wiosny no i potrzebuje swiadkow do motywacji bo z nia do tej pory cienko biore sie za siebie pora schudnac bo robilam to nieregularnie....prosze o trzymanie za mnie kciukow i wsparcie jak bede sie poddawac najlepiej brutalne rzeczy zeby mnie sprowadzic na ziemie w chwilach slabosci.I zero slodyczy teraz juz napewno zero tortow ten byl ostatni w tym roku :)
Ok to milego dnia dziewczyny pieknego slonecznego.Prawdziwej wiosny jesli nie bedzie jej na dworzy niech w sercach sie narodzi :)

blondi fakt roznica mca na tym etapie to bardzo duzo... powiedz mi Kochana co Twoj Macius tak dlugo je? Moj synek max 30 minut je i w kime....chyba ze Twoj przysypia?

Maciuś je w ciągu dnia po 30 min potem funkcjonuje około 2h :)
tylko wieczorem po kapieli je około dwóch godzin ale przesypia mi całą noc od 22ej do 5-6ej rano:) zawsze bez wyjatków:) jesli podczas karmienia przysypia biorę go do odbicia i je dalej:)

--------------
dziewczyny czy wiedziałyście że noworodki widzą do góry nogami wszystko, bo siatkówka oka jest niewykształcona?

No ja już ogarnięta, czekam na męża do 14tej, jedziemy w koncu becikowe załatwić i ciasto na chrzciny zamówic:) może też umówię się do ginekologa na wizytę po porodzie, bo mój gin kazał przyjść około 3 m-ca po porodzie:)

-------------

Dziewczyny czy dowód osobisty i akt urodzenia wystarczy przy składaniu wniosku o becikowe?
Czy tam na miejscu wypełnia się jakieś dokumenty?

Ostatnia edycja:
reklama
Blondi - jeszcze zaświadczenie od lekarza. no i wypełnia sie trochę tego.
moja teraz robi takie nie-wiadomo-co. niby śpi, niby je, niby robi kupę. takie trzy w jednym - a rezultatu żadnego.

Do góry