reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Witam:-)

U nas też wiosennie i słonecznie. Własnie zaliczylismy 2- godzinny spacerek:-)

Mam nadzieje że już tak zostanie i nie wrócą mrozy i śniegi:-(

joasiab ja daje teraz Wiktorkowi GERGERka 1. Jestem w końcu zadowolona i Wiki raczej też:-)
Po NANie miał zielone, zatwardziałe kupy co 4-5 dni, po BEBILONie mega wysypkę na buzi:-(

Ale nie można sie sugerowac opiniami. Trzeba samemu wyprobowac i dobrac najbardziej pasujace dzieciaczkowi. Chciaz ja wolalabym karmic piersia...ale cóż chyba zostalam pokarana że nie mialam pokarmu:-( Ciekawe za co...???

reklama
Ja po kontroli z Wiki. Wszystko ok. Mam na noc podawać Tomkowi Enfamil AR. Mam nadzieję, że żadnych problemów nie będzie.Za tydzień 29 na szczepienie.

My już po spacerku, Małą wystawiłam w wózku na balkon i jeszcze śpiocha a ja korzystam z wolnej chwili, zaraz wróci m i wyśle ich na zakupy a ja posprzątam.

Dziewczyny czy któraś z Was zmaga się z hemoroidem??

czesc,
malutka na szczescie nie mam tego problemu jak sie pojawil tak po zastosowaniu masci znikl i sie wiecej nie pojawil...

u nas sloneczko!!!
strupy poodpadaly tylko zaczerwienienie pozostalo ale przypominam juz czlowieka:)
natala ma dzien spiocha a maja wrecz przeciwnie...

My tez wlasnie wrocilismy ze spacerku. Czuc ze wiosna sie juz zbliza, troche jeszcze sloneczka brak ale 1.5 godz. na dworzu bylysmy. Oby tak dalej ;)
Weekend przeminal mi bardzo szybciutko ale wiadomo co dobre to sie szybko konczy:) W sobote bylismy w gosciach, wczoraj my mielismy gosci- takze milo.
Widzialam ze kilka z Was wybralo sie na zakupy- bralyscie maluszki ze soba? Jesli tak to w czym je nosicie?
Ja ostatnio zaliczylam kilka wyjsc do ciuchlandow ale zeby gdzies do jakies galerii to jeszcze nie.. :/ a przydaloby sie cos zakupic dla siebie tak z okazji nadejscia wiosny:)
Dzisiaj zauwazylam ze moja cora wreszcie zaczyna utrzymywac glowke jak lezy na brzuszku- bo ogolnie z niej leniuszek jest a poza tym ma troche cialka wiec jej chyba ciezko. Niesamowite dla mnie bylo to ze praktycznie wczoraj wogole nie chciala podnosic a dzisiaj juz unosila i trzymala. Jak to sie zmienia z dnia na dzien:)
Widzialam ze na forum jakies zmiany wprowadzone- trzeba sie przyzwyczaic.
AsiaK dobrze ze juz powoli wracasz do formy:)
Malutka ja mialam ten problem po porodzie ale naszczescie jakos samo mi minelo.
Blondi tak jak pisza dziewczyny - jeszcze zaswiadczenie od lekarza.

gogi nasza pediatra to w sumie dużo nie powiedziała, tylko tyle że właśnie jest to drżenie i że warto to sprawdzić ponieważ urodził się duży.
Ale ona w ogóle coraz mniej mi się podoba. Teraz w środę jak byliśmy się ważyć, oczywiście wzięła go zbadała i niby wszystko ok., i poszła a jak wychodziłam to na korytarzu mnie zaczepiła i mówi że mam Mikiemu jajeczka wyżej kłaść, ale dlaczego i jak ja mam to zrobić to już nie powiedziała :wściekła/y:

Ale na szczęście dzisiaj na tej wizycie u neurologa badały go trzy kobitki. Takie fajne, spokojne, Miki nic nie płakał tylko się patrzył kto to do niego gada, no i wszystko jest OK:-)A z tym drżeniem to tak jak mówisz do 3go m-ca zaniknie całkiem. Pytały się czy coś mnie niepokoi albo czy mam jakieś pytania no i zapytałam i stwierdziły że nie ma potrzeby bo jest dobrze. Jest tylko prawdopodobieństwo stulejki ale on jest jeszcze na tyle mały że może jej nie być. Mamy tylko w kąpaniu odciągać skórkę.

dzięki dziewczyny za odpowiedzi wszystkie dokumenty mam, wypełnie dziś i jutro złoże, przed Świętami może wypłacą:)
madzia - ja tam uważam, że lepiej jak pediatra wyśle dziecko do specjalisty jak ma jakieś podejrzenia... my też z Maciusiem bylismy u neurologa bo drżały mu nóżki swego czasu i od 3 tygodnia bardzo wysoko główke podnosił, neurolog powiedział, ze wszytsko dobrze, wiec jestem spokojna. A co to stulejka?

Ostatnia edycja:
reklama
Blondi tu masz opisane co to jest :Centrum informacji o stulejce:

Dlatego różni lekarze różnie mówią, jedni żeby od początku odsuwać napletek i po jakimś czasie będzie schodził cały a inni mówią żeby później. Ale mi się wydaje że lepiej wcześniej zacząć i tak mi też dzisiaj lekarz powiedział bo później jeśli nie będzie schodził o najpierw próbują jakimś żelem a jeśli to nie pomoże no to kończy się to zabiegiem chirurgicznym. No i jest jeszcze jeden plus, wiadomo że tam pod skórką zawsze coś się zbierze a jak się odsunie w kąpieli to przy okazji się umyje.

Ja też jestem za tym żeby wysyłała do specjalisty sprawdzić (bo teraz też jestem spokojna wiedząc co i jak) ale mogłaby coś więcej powiedzieć a nie tylko tyle że trzeba.

Ostatnia edycja:
Do góry