reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Blondi-jak tyle spi to dobrze,najada sie ok :) synek tez jak skonczyl 2 mce to ladnie przesypiał cale noce....a Majka to róznie....czasem przespi trzy pod rzad a na czwarta juz wstaje kolo 3 poglumie z minute,dwie i spi:) i susła odkladam do lozia i spi do 6-7-8 roznie:)podejzewam ze jeszcze ze 2 tyg i powinna przesypiac juz bez pobudki...no ale to sie zobaczy:)

reklama
blondi chyba nie za dlugo, widocznie tyle potrzebuje. Pisalas kiedys ze On w dzien prawie wcale nie spi to w nocy odsypia i bardzo dobrze:-) dziecko Aniolek.

A my po szczepieniu, było ok, teraz Ala sobie śpi. Popłakała tylko chwilkę przy tej szczepionce przeciw żółtaczce. Dzielna dziewczyna! Nie wiem tylko o co chodzi, bo chciałam ją szczepić standardowym szczepieniem czyli 3 wkłucia, ale ta szczepionka na błonicę, tężec, krztusiec miała być płatna bo chciałam tą acelularną. W rezultacie pani pielęgniarka powiedziała że będą dwa wkłucia bo będzie w jednej strzykawce DTPa i Hib bo coś tam ma z sanepidu, ale nie zrozumiałam. W książeczce mam wpisane Infanrix i Hiberix i czytałam że te szczepionki można ze sobą zmieszać. Najdziwniejsze jest to że nic za to nie zapłaciliśmy, a ta DTPa miała być płatna 60zł. Nic nie kumam...

Malutka ogarnij się kobieto bo za te słowa należy Ci się niezły kopniak. JESTEŚ DOBRĄ MATKĄ!!!
Claudia super wieści, wytrzymaj jeszcze trochę i Michaś wróci do Was cały i zdrowy.
Blondi zawsze możesz zagotować wodę w garnku albo czajniku jakbyś bardzo się uparła na kąpiel.

Dzięki kochane za odpowiedzi, spróbuję szarym mydłem bo akurat mam i arielem bo też kiedyś dostałam próbke z odplamiaczem to w końcu ją przetestuję

czekam na męża, obiadek się robi... rozmrażam klpsiki z sosem marchewkowym - pychota, Zośka śpi a ja wcinam bezcukrowe biszkopciki- już mało ich została :-)

Malutka - ale napisała z tą zła matką, nie wiem jak to Ci mogło do głowy przyjść
Claudia - dobrze że zadzwoniłaś przynajmniej wiesz że jest lepiej a to już coś a wiersze rewelacja!
Blondi - my robimy z kąpielą tak jak pisze gogi - do wanienki wlewamy wodę z kranu a jej temperaturę regulujemy gotowaną wodą z czajnika
Gosiu - dużo zdrówka dla synka

Cześć kochane

Nareszcie mam trochę czasu dla siebie :)
Wczoraj już nie mogłam z Tyckiem wyrobić i mąż pojechał o 22 po pracy do apteki dyżurującej i kupił Bobotic. Co prawda zanim wrócił to Tycjan usnął, ale z rana o 7 mu podałam pierwszą dawkę. O 8.30 usnął i spał do... 12!!! W tym czasie byliśmy z nim na zakupach i u mojej mamy na kawce a ten spał i spał. O 12 cycuś, druga dawka Boboticu i po godzinie znowu kima do 15.30. Dałam mu pierś, i po niecałej godzinie znowu usnął i śpi bez cycka w buzi i bez noszenia i bez cudowania :) Ostatni tydzień był nonstop przy cycku i jeszcze nim szarpał i wrzeszczał - ach te kolki...
Ależ jestem szczęsliwa :)

Dodatkowo kupiłam mu smoczek Aventa bo z TT nie chciał zbytnio się dać oszukać. No i teraz jak się przebudzi to dam mu tego Aventa to sobie go pocyca i śpi dalej.
Także na razie odpoczywam po tygodniu szaleństwa... jak jutro też będzie tak dobrze, to sobie posprzatam, dzisiaj mam zasłużone lenistwo :)

Claudia- Twoje wiersze pieknie brzmią gdy w nich ukazujesz troskę swą :-)
a u mnie dalej wielki dół:( nie gadam z nikim z domowników a na poprawę humoru zamówiłam dla mnie i kolezanki (która ma syneczka z 2 stycznia) domek na mazury w sierpniu:tak:pradopodobnie jedziemy bez tatusiów,niech sie wypchaja trocinami i siedzą w domu.:-p
ticker.php

Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa!!!
Będzie jak będzie, włosów z głowy rwać nie będę.

Biała- wcale tak nie myśle i to jest najlepsze, tylko na około robią mi wodę z mózgu, ale nie dam się:)))

reklama
Do góry