reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Blondi-jak tyle spi to dobrze,najada sie ok :) synek tez jak skonczyl 2 mce to ladnie przesypiał cale noce....a Majka to róznie....czasem przespi trzy pod rzad a na czwarta juz wstaje kolo 3 poglumie z minute,dwie i spi:) i susła odkladam do lozia i spi do 6-7-8 roznie:)podejzewam ze jeszcze ze 2 tyg i powinna przesypiac juz bez pobudki...no ale to sie zobaczy:)

reklama
blondi chyba nie za dlugo, widocznie tyle potrzebuje. Pisalas kiedys ze On w dzien prawie wcale nie spi to w nocy odsypia i bardzo dobrze:-) dziecko Aniolek.

A my po szczepieniu, było ok, teraz Ala sobie śpi. Popłakała tylko chwilkę przy tej szczepionce przeciw żółtaczce. Dzielna dziewczyna! Nie wiem tylko o co chodzi, bo chciałam ją szczepić standardowym szczepieniem czyli 3 wkłucia, ale ta szczepionka na błonicę, tężec, krztusiec miała być płatna bo chciałam tą acelularną. W rezultacie pani pielęgniarka powiedziała że będą dwa wkłucia bo będzie w jednej strzykawce DTPa i Hib bo coś tam ma z sanepidu, ale nie zrozumiałam. W książeczce mam wpisane Infanrix i Hiberix i czytałam że te szczepionki można ze sobą zmieszać. Najdziwniejsze jest to że nic za to nie zapłaciliśmy, a ta DTPa miała być płatna 60zł. Nic nie kumam...

Malutka ogarnij się kobieto bo za te słowa należy Ci się niezły kopniak. JESTEŚ DOBRĄ MATKĄ!!!
Claudia super wieści, wytrzymaj jeszcze trochę i Michaś wróci do Was cały i zdrowy.
Blondi zawsze możesz zagotować wodę w garnku albo czajniku jakbyś bardzo się uparła na kąpiel.

Dzięki kochane za odpowiedzi, spróbuję szarym mydłem bo akurat mam i arielem bo też kiedyś dostałam próbke z odplamiaczem to w końcu ją przetestuję

czekam na męża, obiadek się robi... rozmrażam klpsiki z sosem marchewkowym - pychota, Zośka śpi a ja wcinam bezcukrowe biszkopciki- już mało ich została :-)

Malutka - ale napisała z tą zła matką, nie wiem jak to Ci mogło do głowy przyjść
Claudia - dobrze że zadzwoniłaś przynajmniej wiesz że jest lepiej a to już coś a wiersze rewelacja!
Blondi - my robimy z kąpielą tak jak pisze gogi - do wanienki wlewamy wodę z kranu a jej temperaturę regulujemy gotowaną wodą z czajnika
Gosiu - dużo zdrówka dla synka

Cześć kochane

Nareszcie mam trochę czasu dla siebie :)
Wczoraj już nie mogłam z Tyckiem wyrobić i mąż pojechał o 22 po pracy do apteki dyżurującej i kupił Bobotic. Co prawda zanim wrócił to Tycjan usnął, ale z rana o 7 mu podałam pierwszą dawkę. O 8.30 usnął i spał do... 12!!! W tym czasie byliśmy z nim na zakupach i u mojej mamy na kawce a ten spał i spał. O 12 cycuś, druga dawka Boboticu i po godzinie znowu kima do 15.30. Dałam mu pierś, i po niecałej godzinie znowu usnął i śpi bez cycka w buzi i bez noszenia i bez cudowania :) Ostatni tydzień był nonstop przy cycku i jeszcze nim szarpał i wrzeszczał - ach te kolki...
Ależ jestem szczęsliwa :)

Dodatkowo kupiłam mu smoczek Aventa bo z TT nie chciał zbytnio się dać oszukać. No i teraz jak się przebudzi to dam mu tego Aventa to sobie go pocyca i śpi dalej.
Także na razie odpoczywam po tygodniu szaleństwa... jak jutro też będzie tak dobrze, to sobie posprzatam, dzisiaj mam zasłużone lenistwo :)

Claudia- Twoje wiersze pieknie brzmią gdy w nich ukazujesz troskę swą :-)
a u mnie dalej wielki dół:( nie gadam z nikim z domowników a na poprawę humoru zamówiłam dla mnie i kolezanki (która ma syneczka z 2 stycznia) domek na mazury w sierpniu:tak:pradopodobnie jedziemy bez tatusiów,niech sie wypchaja trocinami i siedzą w domu.:-p
ticker.php

Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa!!!
Będzie jak będzie, włosów z głowy rwać nie będę.

Biała- wcale tak nie myśle i to jest najlepsze, tylko na około robią mi wodę z mózgu, ale nie dam się:)))

reklama
Do góry