reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Tez jak czytam ile niektore dzieciaczki potrafia jednorazowo w nocy przespac to az zazdroszcze ;) Nam sie kilka razy zdarzylo ze mala przespala 5-6 godzin ale to naprawde na palcach jednej reki mozna policzyc-tyle tego bylo;) Ale za to sporo spi w dzien wiec cos za cos. Mam nadzieje ze niedlugo jej sie to unormuje i bedzie dluzej w nocy spala.
Marta70 ale fajnie ze juz wakacje planujesz- ja juz sie nie moge doczekac jakiegos wyjazdu. Zawsze duzo wyjezdzalismy z mezem a w tym roku narazie spokoj. Na wakacje tez planujemy sie gdzies ruszyc, zobaczymy czy sie uda. Ale jak ma sie juz cos zarezerwowanego to takie realne sie staje:)
Ewcia dobrze ze poprawa jest. Milego odpoczynku:)

reklama
Wiecie z tym karmieniem piersią to jest tak, że czasami naprawdę można na głowie stanąć a się nie da i koniec...
Ja też walczyłam, jeszcze dwa tygodnie temu musiałam dawać małemu raz dziennie butelkę z mieszanką i czasami potrafił nawet 100 wypić i byłam załamana bo myślałam, że nie poradzę sobie. Akurat nam się udało, już prawie dwa tygodnie będzie jak jedziemy na samym cycku ale nie zawsze się tak da. Nawet dzisiaj po zakupach mąż mówi, że zapomnieliśmy mleka kupić a ja szczęśliwa, że już nie potrzebujemy bo jak mamy kryzys to walczę i już teraz wygrywam. Magdy nie karmiłam niestety wcale... czasami mimo naszych największych starań się nie da i trzeba się z tym pogodzić.

Gosiula - mi Tycjan śpi w nocy tak: zasypia 21-24 różnie z nim ostatnio bywało przez kolki, obowiązkowo karmienie o 2-4 i wtedy o 6. Dzisiaj nocka wyglądała tak: 22.30 usnął do 4 - szybkie karmienie na śpiku i spał do 7. Wtedy już zawsze wstajemy o tej 7. Ja tam jestem wyspana :) Tylko byłam bardzo umęczona tymi całymi dniami przy piersi, nie mogłam nic zrobić, nawet siku... krzyczał wtedy wniebogłosy... Schudłam przez ten tydzień 2,5 kg...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Aniwar co do tego kataru alergicznego, to powiem Ci że ja myślałam że mój synek ma (ja z mężem mamy katar cały rok). Codziennie rano miał katarek, charczał, ale jak próbowałam oczyścić mu nos gruszką to się nie dało, bo było go tylko troszkę i jeszcze wodnisty, a co najlepsze jak wyszłam z nim do południa na spacer, to po powrocie do domu nosek czysty, aż do następnego ranka... I tak przez 3 tygodnie. Zakrapiałam mu tak 3-5 razy na dzień(w nocy też) solą fizjologiczną w kroplach(tetrisal) i odpukać od 1,5 tygodnia nosek ma czysty.

gogi-Jak masz wpisane infanrix to to jest ta skojarzona 5w1 dlatego były 2 wkłucia.
szczesciara z ciebie bo Ja płaciłam ponad 130 zł ...chyba ze cos zle zrozumiałam

A my cycolimy.....cycochy juz miękkie a ta dalej chce...och karmi potrzebne któraś mi prześle priorytetem?:-D

katka1993 - dostaniesz na dupsko za pisanie posta pod postem!!! Jak napiszesz już posta a chcesz coś dopisać to kliknij pod nim w Edytuj i wtedy dopisz :)

claudia4you - bardzo się cieszę, że u Miśka poprawa, oby tak dalej. Wiem, że to bardzo czasochłonne, ale ważne że coś się rusza. Małymi kroczkami ale zawsze do przodu :) I gratuluję talentu, bardzo mnie wzruszyły Twoje wiersze słońce, zresztą nie po raz pierwszy czytam Twoją poezję :)

Joasia dzis super grzeczna, usmiechnieta i zadowolona. W nocy spala 6h (a przerwa od karmienia 7h), a potem 5h.
Wczoraj sie okazalo, ze jednak nie miala plesniawek (leczylam 9 dni nystatyna i nic). Nie zrozumialm dokladnie, ale ten bialy kolor to sluz uwieziony w dziasle czy cos takiego. W kazdym razie to nic niepokojacego:)

Jak moje dziecko ma dobrze spac w nocy skoro zasnela o 17 i nadal smacznie pochrapuje.. ;) A tu kapiel powinno sie szykowac.
Ja juz zdazylam poprasowac, zjesc kolacje i poczytac roznosci na internecie..
Czekam az wstanie :)

Kurde ale jestem zmęczona, nie wiem czy sobie dzisiaj nie podaruję i pośpię w nocy bez wstawania na odciąganie, rano mi trzeba wstać i o 7:50 mam autobus

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa :-)

taki wierszyk to pikuś , jak tylko mam wenę

gogi-Jak masz wpisane infanrix to to jest ta skojarzona 5w1 dlatego były 2 wkłucia.
szczesciara z ciebie bo Ja płaciłam ponad 130 zł ...chyba ze cos zle zrozumiałam

Pielęgniarka dzwoniła że nie zapłaciliśmy, a myślałam że się nam upiecze. Są szczepionki Infanrix DTPa (to ta co moja Ala miała za 60zł), Infanrix IPV+Hib (to ta 5w1) i Infanrix hexa (to ta 6w1). Skoro tą szczepionkę na Hib można zmieszać w jednej strzykawce z Infanrix DTPa to bezsensem jest płacić 120 czy 130zł za tą 5w1.

reklama
gogi o to peszek że jednak trzeba było zapłacić....swoją drogą skoro można mieszać to po cholerę kłują....?najważniejsze, że jesteście po:) napisałam ci wcześniej odpowiedzi na Twoje pytania:)

Do góry