reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

reklama
Claudia- dobrze ze jest poprawa powoli do celu:)

ja sie psychicznie starsznie czuje, psycha mi siada przez to karmienie, czuje sie zla mama ze nei umie jej wykarmic, tak sie staram a pokarmu coraz mniej, tyle sie uplacze przy tym cycu, ach...
dalej cwiczymy usypianie w lozeczku

chłopaki spiał..
kurcze zapomniałam ze dzis dzien faceta.. jak co roku... o dniu tesciowej tez zapomniała.. kurcze ja nawet nie pamietałam ze wczoraj środa popielcowa.. my jutro szczepnie.. i to pierwsze u Kuby i na pneumo dla Tomka....
Kupki tez spieram dzidzusiem , ale musze pospierac z bodów Tomaszka obiadki.. Ribi spróbuje tego wybielacza.. jak kilkudniowe Kupki spiera to moze i to poczysci..

Damqelle-- oczka Rysi są cudne.. moze jej zostaną... Ania tez ma chyba błekitne
Caludia-- wiersz piękny

Malutka - nie możesz powiedzieć o sobie że jesteś złą mamą. Jak dasz butlę to będziesz tak samo dobrą matką i twojemu dzieciątku niczego nie zabraknie. Zła matka to taka która pije zamiast zajmować się dzieckiem, znęca się fizycznie i psychicznie, nie okazuje dziecku miłości - a tak nie możesz o sobie powiedzieć!!!
biała - no właśnie my wszyscy mamy oczy oliwkowe, oprócz Tymka( z wiadomych względów) dlatego podejrzewam że Mari tez się zmienią

malutka--- nie zucaj we mnie kamieniem :) bo ja Kube karmie butelką.

damqelle-- moze jej zostaną:) u mojej szwagierki 2 dziewczynki mają brązowe włosy i oczy a 3 najmłodsza ma niebieskie oczy i blond włoski :) a rodzicie mają zielone i brązowe:)

czy wiecie cos na temat fluoryzacji?? własnie przeczytałam ze dzieci trzeba fluoryzowac od 4 miesiaca zycia.. ... ktos cos wie?

Ostatnia edycja:
Czesc Dziewczyny,

ja ostatnio nie mamm czasu wejsc na forum:-( teraz tez pisze z Bartusiem na moim brzuchu ale jak tak sie nic nie odezwe to potem znowu nie bedzie czasu i juz zupelnie o mnie zapomnicie.

U nas ok. Bartus w dzien jest calkiem aktywny,smieje sie patrzy na zabawki i na wyrazne wzory,lubi nawet karuzele nocki ladnie zaczal przesypiac. Jak zasnie ok 20 to spi ok 8h potem przerwa na karmienie i spi jeszcze z gozinke czasem 2 a raz nawet 3:-)

Ja nadal karmie piersia i butelka wychodzi ze co 3 h w dzien a w nocy przerwa jest dluzsza. I robie tak jak robilam najpierw 10 minut jedna piers potem 10 minut druga i potem butla 60ml albo 90ml.

Bartus nadal mi ulewa przeslismy z bebilon pepti na bebilon ar i jest lepiej z tym ulewaniem ale calkiem nie zniknelo.

Stwierdziaam ze raczej nie ma alergii a to ulewanie to nie przez alergie tylko bo mu sie tez zoladeczek nie domyka. Byl u nas lekarz i powiedzial zeby sprobowac tego mlekan AR. krostki mu nie wyskoczyly, kupki nawet zaczal robic wiec wszystko jest mysle ok.

Dziewczyny a wiecie moze jak wyglada ten katar alergiczny?? bo bartusiowi charczy w nosie czasem tez kichnie lub kaszlnie ale nie wiem czy przz to ze jest sucho w domu czy przez moze alergie....
troche mam stres czy nie ma tej alergii

Ja dzis zamowilam zaproszenia na chrzest:-) wyprawiamy chrzciny dopiero 26 czerwca ale czas juz je powysylac.

marta 70: moja mama mi mowiła ze jak bede miała mało pookarmu zebym piła Bawarke xd

na mnie tez karmii dziala a bawarka nie bardzo

Witam się i Ja:):-)

Mi tez po karmi piersi rozsadza:happy2: po jednym:tak:a po dwóch to by chyba byla eksplozja:szok::-D:-):szok:
Wiecie znalazłam coś fajnego przez przypadek:-)juz Wam wklejam Dziecięca Kraina - internetowy sklep dla dzieci. - Dzienniczek dnia i nocy Maluszka - bobas. Brioko

ja mam ten dzienniczek. juz mi sie koczy zostalo mi n 18 ni ale jest super i jestem z niego bardzo zadowolona nigdzie sie bez niego nie ruszam.

biała-niestety nie wiem:( ale ciekawa jestem:happy2:
claudia-super wieści!!!! Jaki ukryty talent tutaj drzemie:tak::-D:-):happy2:wiersz cudny

a mnie naszło na pierogi-polecę do teścia pozycze maszynke bo jeszcze się nie dorobiłam swojej i zrobię z mięskiem pierogi:)
mniam..a teraz buraczki gotuję na jarzynkę i mielone mam na jutro i ziemniaczki ,albo na jutro ,albo na pojutrze:) a jutro pewnie pierogi no zobaczę:)
Małz wróci z pracki to poproszę go aby kupił z kilo cukru i karmi dla mnie.... oby dostał ten cukier...bo kawy gorzkiej chyba nie przełknie:szok: a herbata jakoś poleci:)
z resztą kiedyś piłam tylko gorzką...a po 5,5 roku juz słodzę 2 łyzeczki...no ale trzeba będzie przerzucić się na moją ukochaną zieloną :) wiecie moze czy mozna jak się karmi???A co najśmieszniejsze małz tez pił gorzką...a później zaczeliśmy sobie dosładzać.

Jak macie tvn style to w nd o 10 rano będzie program wiem co jem i ma być o pasztetach wszelkiego rodzaju_czyli ile mięsa w pasztecie:)polecam

reklama
Malutka - damqelle ma racje, zła matka to ta co się nie zajmuje swoim dzieckiem, napewno karmienie butelką nie uniża Twojej roli:) ja jak muszę wyjść z domu to mąż też daje butle jak Maciuś bardzo płacze.
Claudia - no poetka Nam na forum się ujawniła:) ślicznie:-)

Mąż znów na 14tą do pracy już mi się znudziła ta jego praca, dwa tygodnie na popołudnie:( ale znów następny tydzień na noc więc już wogóle bezsensu....
Kochane junkers Nam się zepsuł chyba dziś nie wykąpe Maciusia... oby mu sie nie poprzestawiało wszytsko bo powiem Wam że w nocy śpi Nam super, dziś spał około 10 godzin, od 20:35 do 6:00... jestem w szoku! zawsze o 22 zasypiał, a teraz coraz dłużej sypia, aż się martwie czy nie za długo....

Do góry