reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Dziewczyny karmiące piersią macie jakieś sposoby na spieranie kupek z ubranek? bo u nas to niebardzo chce schodzić mimo że jak tylko zobaczę to zaraz zapieram i polewam vnishem a i tak zostają ślady.
ja zapieram szarym mydłem w kostce i schodzi super, potem piorę normalnie w orzechach jak wszystko.
tych żółtych kup to chyba żaden proszek ani płyn nie spierze bez wcześniejszego zaprania.

reklama
gogi zabij mnie ale nie widziałam twoich pytań....już odpowiadam. Chrzciny robimy w knajpie. Znalazłam dwie Restauracja EPOKA - O FIRMIE i Restauracja Wrocław Podkowa - Katering Podkowa tam biorą 60 zl/os za obiad z deserem.

Co do szczepionek to nie kupowałam tylko bralam z przychodni,ale następnym razem chyba kupię w aptece: św. Maciej albo Lege Artis tam najtaniej. Na szczepionkę musisz mieć receptę....

co do strojów dla córci to może wypozycz z wypożyczalni? naprzeciw tego salonu sukien ślubnych na sokolniczej (chyba przedłużenie karmelkowej) tam jest wypożyczalnia...

powodzenia na szczepieniu

samanta ja uzywam tego odplamiacza ARIEL w płynie....rewelacja, dla mnie lepszy niż Vanish. Wsadzasz pranie do pralki, wlewasz na ciuchy (ot tak sobie) ten odplamiacz i normalnie wlaczasz pranie.....NIE MAM ANI JEDNEJ PLAMY NA CIUSZKACH I PIELUSZKACH a nie namaczam....poprostu wrzucam do kosza i nawet z kupka ciuszki leza 3 dni.....:)polecam

Ostatnia edycja:
witam,
jakoś tak wczoraj nie miałam czasu nawet włączyć neta, załatwiałam sprawy i byłam na mieście,
zrobiliśmy postęp w kwestii spania Antosia i teraz śpi tylko w wózku dopiero rano jak mąż wstaje do pracy mały lezy ze mną bo już nie chce spać;p dziwne ale moje dziecko woli teraz spać samo niż z nami;p mąż sie śmieje, że mu ciasno;p
za to z karmieniem piersią jest gorzej ale to na innym wątku...
claudia poetka z Ciebie:)
plamy z kupek u nas też się do końca nie spierały Dzidziusiem, teraz będziemy testować Vizir sensitive bo Antek już miał na sobie ciuszki prane w zwykłym proszku i to skarpetki i rajtuzki (podobno proszek najczęściej stópki uczula) i nic się nie działo...

Hej Dziewczyny!
mojej Malej tez czesto zdarza sie zrobic kupke az po same plecy;) ale zapieram od razu i plamki schodza. ewentualnieneg uzywam ACE do plam ale takiego delikatnego.
Wypadaloby jakis dobry obiad zrobic z okazji tego dnia mezczyzny ale cos mi brakuje natchnienia i sily..
I sprzatanie mnie spore czeka bo w sobote troche gosci nam sie szykuje wiec trzeba ogarnac to powinnam juz dzisiaj zaczac a poki co nawet lozko nie poscielone bo zaczytuje sie co tam u Was;)
Pozdrowionka

Kurcze a mnie maz umowil na wizyte z Filipem do lekarza i dostal antybiotyk bo ma infekcje gardla i klatki piersiowej. Czy nie uwazacie ze to za szybko ze odrazu antybiotyk? A co mnie wkurzylo dwa dni temu bylam u tego lekarza na kontroli bo minelo 6 tyg.mi a tutaj sie idzie do rodzinnego i poprosilam zeby sprawdzil tez Filipa dolozyl na dwie sekundy sluchawke i pow.ze jest ok a mial taki sam kaszel i katar a dzisiaj mowi ze ma infekcje dupek .

claudia - mam nadzieje że wieści dobre.
Katka - śliczny avatarek. no i wcześniej chciałam dodać że fajną masz fryzurkę.
Wczoraj moje dziecko miało zły dzień. No cóź, raz może mieć. Za to dziś znów jest aniołkiem. Posprzątałam trochę a teraz "skubię" sobie szydełkiem a pulpecik leży pojedzony i patrzy. Ciekawe kiedy się kolor tęczówki zmienia - bo ona ma te oczyska takie niebieściutkie :)
Ostatnio też załapałyśmy się na mega kupę, to była taka uroczystość aż po pachy - a jaka ulga :) I wszystko się ładnie sprało w wiadrze - dosypałam tylko trochę dzidziusia i wyprałam ręcznie.
AsiaK - no trochę tych aniołów mam ;) A ty robiłaś z masy i się nie pochwaliłaś. No wiesz....

Ostatnia edycja:
reklama
Nie ma bakterii
a pleocytoza(czy jakoś tak) minimalnie spadła z 90 na 75
powoli ale zawsze coś

dobrze, że gadałam ze swoją doktorką
bo ten lekarz wczoraj mnie zestresował

Do góry