reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Dziewczyny karmiące piersią macie jakieś sposoby na spieranie kupek z ubranek? bo u nas to niebardzo chce schodzić mimo że jak tylko zobaczę to zaraz zapieram i polewam vnishem a i tak zostają ślady.
ja zapieram szarym mydłem w kostce i schodzi super, potem piorę normalnie w orzechach jak wszystko.
tych żółtych kup to chyba żaden proszek ani płyn nie spierze bez wcześniejszego zaprania.

reklama
gogi zabij mnie ale nie widziałam twoich pytań....już odpowiadam. Chrzciny robimy w knajpie. Znalazłam dwie Restauracja EPOKA - O FIRMIE i Restauracja Wrocław Podkowa - Katering Podkowa tam biorą 60 zl/os za obiad z deserem.

Co do szczepionek to nie kupowałam tylko bralam z przychodni,ale następnym razem chyba kupię w aptece: św. Maciej albo Lege Artis tam najtaniej. Na szczepionkę musisz mieć receptę....

co do strojów dla córci to może wypozycz z wypożyczalni? naprzeciw tego salonu sukien ślubnych na sokolniczej (chyba przedłużenie karmelkowej) tam jest wypożyczalnia...

powodzenia na szczepieniu

samanta ja uzywam tego odplamiacza ARIEL w płynie....rewelacja, dla mnie lepszy niż Vanish. Wsadzasz pranie do pralki, wlewasz na ciuchy (ot tak sobie) ten odplamiacz i normalnie wlaczasz pranie.....NIE MAM ANI JEDNEJ PLAMY NA CIUSZKACH I PIELUSZKACH a nie namaczam....poprostu wrzucam do kosza i nawet z kupka ciuszki leza 3 dni.....:)polecam

Ostatnia edycja:
witam,
jakoś tak wczoraj nie miałam czasu nawet włączyć neta, załatwiałam sprawy i byłam na mieście,
zrobiliśmy postęp w kwestii spania Antosia i teraz śpi tylko w wózku dopiero rano jak mąż wstaje do pracy mały lezy ze mną bo już nie chce spać;p dziwne ale moje dziecko woli teraz spać samo niż z nami;p mąż sie śmieje, że mu ciasno;p
za to z karmieniem piersią jest gorzej ale to na innym wątku...
claudia poetka z Ciebie:)
plamy z kupek u nas też się do końca nie spierały Dzidziusiem, teraz będziemy testować Vizir sensitive bo Antek już miał na sobie ciuszki prane w zwykłym proszku i to skarpetki i rajtuzki (podobno proszek najczęściej stópki uczula) i nic się nie działo...

Hej Dziewczyny!
mojej Malej tez czesto zdarza sie zrobic kupke az po same plecy;) ale zapieram od razu i plamki schodza. ewentualnieneg uzywam ACE do plam ale takiego delikatnego.
Wypadaloby jakis dobry obiad zrobic z okazji tego dnia mezczyzny ale cos mi brakuje natchnienia i sily..
I sprzatanie mnie spore czeka bo w sobote troche gosci nam sie szykuje wiec trzeba ogarnac to powinnam juz dzisiaj zaczac a poki co nawet lozko nie poscielone bo zaczytuje sie co tam u Was;)
Pozdrowionka

Kurcze a mnie maz umowil na wizyte z Filipem do lekarza i dostal antybiotyk bo ma infekcje gardla i klatki piersiowej. Czy nie uwazacie ze to za szybko ze odrazu antybiotyk? A co mnie wkurzylo dwa dni temu bylam u tego lekarza na kontroli bo minelo 6 tyg.mi a tutaj sie idzie do rodzinnego i poprosilam zeby sprawdzil tez Filipa dolozyl na dwie sekundy sluchawke i pow.ze jest ok a mial taki sam kaszel i katar a dzisiaj mowi ze ma infekcje dupek .

claudia - mam nadzieje że wieści dobre.
Katka - śliczny avatarek. no i wcześniej chciałam dodać że fajną masz fryzurkę.
Wczoraj moje dziecko miało zły dzień. No cóź, raz może mieć. Za to dziś znów jest aniołkiem. Posprzątałam trochę a teraz "skubię" sobie szydełkiem a pulpecik leży pojedzony i patrzy. Ciekawe kiedy się kolor tęczówki zmienia - bo ona ma te oczyska takie niebieściutkie :)
Ostatnio też załapałyśmy się na mega kupę, to była taka uroczystość aż po pachy - a jaka ulga :) I wszystko się ładnie sprało w wiadrze - dosypałam tylko trochę dzidziusia i wyprałam ręcznie.
AsiaK - no trochę tych aniołów mam ;) A ty robiłaś z masy i się nie pochwaliłaś. No wiesz....

Ostatnia edycja:
reklama
Nie ma bakterii
a pleocytoza(czy jakoś tak) minimalnie spadła z 90 na 75
powoli ale zawsze coś

dobrze, że gadałam ze swoją doktorką
bo ten lekarz wczoraj mnie zestresował

Do góry