reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Cesc Dziewczyny:-)
U mnie nocka calkiem calkiem:-) a nawet bardzo dobrze:-) Moj maly przystojniak jak usnal o 20.40 tak obudziła sie o 4.45:-) czasem mu sie tak zdarzy:-) ale to tak naprzemiennie wiec dzis wieczorem pewnie bedzie marudny i usnie ok 23....teraz sobie tez kima:-)

Rano pospał by w sumie dluzej ale znowu obudzialo go napinanie sie i niemoznosc zrobienia kupki...dalam mu czopka ale kupka to byla malusienka wiec juz nie wiem o co chodzi:-(

reklama
Hej kobietki ja wpadam tylko na chwilke powiedziec co u nas...
...za dobrze nie jest od paru dni mała nie w ciągu doby przesypia mi zaledwie 5 godzinek, w nocy spi tylko do 2 a potem jest spinanie brzuszka i prężenie sie jakby chciała zrobic kupke a nie moze... jestem strasznie zła, wczoraj miała znowu byc u nas połozna... nie było jej jednak...dzisiaj juz po nocy nie wytrzymałam, zostawiłam małą z babcią i poszłam do ośrodka zapytac kiedy szanowne panie mają zamiar sie u nas wstawic...okazało sie ze planowaną wizyte u nas mają dopiero na czwartek...

no i zarejstrowałam nas na 12.30 tatus sie urwie z pracy i nas zawiezie , tak to sama bym juz z nią pojechała ale szanowny koles z allegro nie wysłał jeszcze wózka. dzisiaj jest 2 tygodnie, zadzwonie po południu i powiem ze juz mineło 2 tygodnie jezeli do jutra wózka nie bedzie niech sobie go wsadzi, no boze ile mozna czekac....dziwi mnie tylko to ze wystawiają go na allegro a nie mają go na magazynie tylko muszą sami czekac na przesyłke z hurtowni;/;/

ahhh szkoda gadac....jestem wściekła....

Dzień Dobry

A my pojechaliśmy wczoraj z Tomkiem do naszego pediatry, bo tak zaczął kichać i kasłać, że sie wystraszyłam. No i niestety nie ustrzegł sie bidulek :( katar ma taki, że męczył go w nocy okropnie zatkany nosek. Na szczęście gardełko i oskrzela czyste i oby tak zostało. Dostaliśmy kropelki robione na ten katar (dzisiaj mam odebrać). Teraz śpi mój aniołeczek kochany a starszy anioł w przedszkolu :)

Porozmawiałam z moim pediatrą i tak:
mam nie pić herbaty z kopru włoskiego (a myślałam, że na ghazy dobry dla Tomka) bo koper powoduje zaparcia. Jesli dziecko ma problemy z kupką to napić się rumianku lub podać herbatkę rumiankową bo działa przeczyszczająco. Lekarz zalecił mi lampkę czerwonego wytrawnego wina, bo dla mnie na kości dobre zwłaszcza teraz jak karmię a na dziecko też, bo właśnie ułatwia robienie dzieciakom kupki i wydobycie gazów.

Joasiab- Naprawde herbata z kopru włoskiego powoduje zaparcia??

...moja mała tez nie mogła puścic bączków...a jak poszlismy do apteki akurat była niedziela babka powiedziała ze moja mała jest jeszcze za mała na picie herbatki i zebym ja ją piła... czy moja mała może od tego tak sie spinac i pręzyc w nocy??

U nas właśnie to ja piłam herbatkę i powiem wam, że chyba coś w tym jest bo ja mam problemy z kupką. Więc Tomek pewnie też od tego. Dzisiaj napiję się rumianku i zobaczymy :)

Dobrze wiedziec... kurde moze to moja wina...;/ juz nie pije tego badziewia, zobaczymy co doktor powie....
mała narazie śpi grzecznie...odsypia moja bidulka... w nocy mama ją troche pobawiła zebym ja sobie pospała...ile ja w nocy spie moze z 3 godzinkik góra 4

dzień dobry!
Wyspaliśmy się, zjemy sobie śniadanko, kąpanko i jedziemy na oddział.
Natunia grzecznie w brzuszku siedzi i nie ma zamiaru wychodzić :no:

i ja się witam bez żadnych rewelacji.
zaczynam się zastanawiać czy dobrze robię czekając do tego czwartku z wizytą w szpitalu.
mam l4 tylko do poniedziałku a jak w te 4 dni nic się nie wydarzy to już mi macierzyński będą liczyć?
miłego dnia

Hejka.

Joasia- ja własnie pije rumianek żeby mógł kupę zrobic bo też czasami stęka i nic..

Ribi-karmi również popijam i jeszcze mi polozna kazała pic kawę zbożową zmlekiem ale nie wiem czy to pomaga

Claudia-cieszę się że u Michasia lepiej i oby tak dalej :-)

U nas problem bo Szymuś nie chce smoka ssac i jak płacze to tylko pierś go uspokoi no i nie mogę nigdzie wychodzic na długo ...smoczek cmoknie 2 razy i wypluwa

Ciekawe co u Malutkiej

Widzę że i Tonia w szpitalu z córeczką.Kurde takie małe istotki a już po szpitalach się tułają :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Hej u mnie noc ciężka. Mała po kąpieli o 19 zasneła dopiero po 22 i tylko na dwie godziny a potem na przemian. Najdłuższa przerwa na sen to 2 godziny. A teraz je 15 minut i śpi 45 i tak cały czas. Uciekam coś zjeść zanim wstanie. Uciekam.

Do góry