reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Próbowałam się zdrzemnąć, ale jakoś nie mogłam, tylko sobie poleżałam...

Blondi - dzięki za "Ciężarówką przez 9 m." właśnie sobie jeszcze podczytywałam na temat porodu itd :-)
Ribi - cieszę się, że już wróciliście i już lepiej
Tonia - trzymam za was kciuki, żeby Lila jak najszybciej wyzdrowiała

reklama
Czesc Dziewczyny:-)

zaglądam dopiero teraz bo caly dzień nie mialam kiedy. Bartus byl marudny potem mielismy gosci i jakos dzionek zlecial.

Mamy nadal problem z kupka:-( dzis dałam mu czopka bo starsznie plakal i neistety bylo zatwardzenie:-( bobki zamiast papki:-( nie wiem czy isc z tym do lekarzea czy nie?? jak myslicie?? i co polecaccie na zatwardzenie??

rany boskie moj jez 10-15min i zazwyczaj 1 piers i koniec. a przybiera na wadze wiecej niz powinien!

dzis mi strasznie ulewal i wymietowal po piersi musialma dac butle:( wydoil 2 razy po 60ml taki glodny.. teraz czekam az sie obudzi i dam mu 120ml na noc zazwyczaj wypija ok 100-110ml.. za mc bede dochodzic juz tylko do 2 karmien piersia, bo mleczka mam coraz mniej a widze, ze on sie i tak nie najada:(

klaudoos a dokarmiasz go sztucznym??
i planujesz za m-c przejsc juz tylko na karmienie modyfikowanym mleczkiem??
Pytam bo ja mam tez problem z karmieniem piersia i sie zastanawiam jakie jest takie minimum karmienia piersia...niby pisza 6 miesiecy ale kiedys takie minimum bylo 3 miesiace noi juz sama nie wiem:-(

Witam Was z rana, my idziemy na miasto, jest kilka spraw do załatwienia
Zawsze to jakieś zajęcie

Ostatnio codziennie boli mnie głowa i często mi jest słabo....nie wiem czemu

Miłego dnia wszystkim

to na pewno ze stresu i z przemeczenia...postaraj sie troszke odpoczac i moze wiecej spac.

Powiedzcie mi jak robić. Moja mała jak się obudzi wiadomo jest głodna. Ale też trza zmienić pieluchę. Tylko jak to robię od razu to płacze i się pręży. Czy można ją najpierw nakarmić a potem dopiero przebrać bo słyszałam że nie powinno się z pełnym brzuchem przewijać.

U mnie jest to samo ale ja najpierw przewijam a potem karmie. Serce mi pka jak on tak placze ale nie zmieniam tej kolejnosci.

Dziewczynki, Misiek już nie leży w inkubatorze
chyba w środę tam jedziemy i ja zostaje u Ciotki w Zabrzu
wtedy będę mogła codziennie odwiedzać Miśka i karmić piersią :-)

Jeszcze tam musi poleżeć i się podleczyć, w USG na razie nic nie znaleziono...
oby tak dalej

super oby tak dalej:-)

o kurcze dziewczyny, wpisalam na goracej wiesci od malutkiej a tu widze, ze wpisywalyscie- wybaczcie mi;/ nie mam czasu zagladac na forum moj od rana nie spi, ulewa i wymiotuje po moim mleku- chyba go nie toleruje, podskoczylam do apteki po bebilon przeciw ulewaniu i poki co ok..

Ja tez mialam problem z ulewaniem i teraz podajemy BEBILON AR...ulewania ustapily ale pojawilo sie zatwardzenie:-( daj znac jak to u Ciebie bedzie:-) a jaki beblon kupilas?? ten zwykly czy tez AR??

Bial_a a jak poznałaś, że twój mały synuś chory?? Czy przy tym katarku miał temp i leciało mu z noska?? Bo mój Tomcio ciągle kicha, i charczy przez nos. No i nie wiem czy psikac sterimarem i wyciągać fridą?? czy iść do lekarza???

Moze ma sapke?? a kichaniem oczyszcza sobie nosek??
a wlasnie jak piska sie tym sterimarem to potem po jkaim czaei powinno sie oczyscis nosek ta frida??

Moj Bartus tez mi charcze i tez widze ze cos tam ma...czyscialm frida i wyciagnelam takie biale "bobki" wyglada to jak reztki pokarmu....to mozliwe ze to pokarm?? przy odbijaniu pokarm mu noskiem nie wychodzi...czasem wyciagnelam tez taka wodnista wydzielinie i tez sie martwie czy to nie katar...

dziewczyny ja też się cieszę, że już jestem w domku. Właśnie piję sobie Karmi żeby pobudzić laktację....ale ogólnie masakra bo jestem chora. Noc zawalony, gardło boli i jeszcze kicham...mam nadzieję, że moje synka nie przeziębię....póki co za chwilkę uciekam bo normalnie jakaś masakra z tym zdrowiem....

Czesc dziewczynki, obiło mi się o uszy, że któraś z was miała operowany woreczek żółciowy po porodzie-kamienie. Ja mam ten sam problem i czeka mnie to samo, czy mogłabym prosić o info która to z Was? Chętnie pogadam na priw. dzięki!

Hej ja nie jestem z tego wątku ale odwiedzam was troszeczkę:-D
Ja miałam operowany woreczek po pierwszym porodzie, jak coś możesz śmiało pytać:tak::-D

widzę, że nie wszystkie jeszcze śpią... dziękuję wam bardzo za wsparcie i życzenia, na pewno bardzo się przydadzą

Natalka szaleje, więc przynajmniej jestem spokojna że u niej ok, ale ciekawe czy da mi się przespać.

Życzę wam spokojnej nocki.

Aniwar - gdzieś czytałam, że jak śpiczki dziecka są białe lub przezroczyste to nie oznacza to choroby, natomiast jak są żółte i zielone należy udać się do pediatry może to katar zwiastujący chorobę:( fridy jeszcze nie używałam:) ale może sprobuje jutro po kapieli:) bo czasem słychać charczenie:(

co do karmienia to slyszałam, że do 6 miesięcy się karmi, tak mi pediatra powiedziała na wizycie, ale o dolnej granicy nie slyszałam:) ja planuje 3 m-ce karmić, potem dołączyć butle i powoli odstawiac pierś, jeśli oczywiście wcześniej nie zaniknie mleko:/

Znikam spać bo MACIUŚ zasnął:)

Ja jak bede karmic 3 miesiace to bede szczeliwa...nawet jak mi wtedy pokarm znakinie to odrtchne z ulga...bo 3 pierwsze miesiace chyba sa najwazniejsze...

blondi nawet nie wiesz jak mnie psychicznie podnioslas na duchu ze planujesz karmic 3 miesiace az mi sie cipelo na serduchu zrobilo:-) bo to moje karmienie to mi sen z powiek spedza.

A czemu 3 miesiace planujesz karmic-jesli moge wiedziec?? z tego co wczensiej pislas to masz duzo mleczka...

A z katarkiem to tez wlasnie tak slyszlam...i uprzedzam ze przy fridzie moze byc wrzask...moj Bartek jej nie znosi i wclae sie mu nie dziwie tez bym tego nie lubila..ale mus to mus zeby mu sie dobrze oddychalo jest wazniejsze...

Ostatnia edycja:
wpadlam powiedziec dobranoc.
dzis na otarcie lez od mamy dostalam malutkiego laptopa - wiec zamiast sprzatac, prasowac i przygotowac misowi sniadanko smigam po necie :) Natalka jest ze mna - szkoda, ze nie slyszycie jak mruczy...
wasze dzidziulki tez tak pomrukuja, stekaja i popiskuja przez sen???

reklama
Aniwar - dzieci czasem noskiem ulewają pokarm - jak odciągasz takie białe strzępki, to są to właśnie resztki mleka. Tak jak pisze Blondi - to zupełnie normalne i nie trzeba się tym martwić;)

Do góry