reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

ariska na to dobrze, ze wszystko sie wyjawsnilo i nie musisz sie stresowac.

ala witamy w naszym gronie :-)

aga no to super ci sie udalo oby dalej bylo tak fajnie i szybko.

michaska zrobila pobudke o 6:25 a mnie tak strasznie sie chcialo spac no ale mam nadzieje, ze pojdzie w ciagu dnia spac i ja tez sobie pospie :-).
zapomnialam sie was zapytac dostalyscie na wizycie u lekarza pakiety dla mam w ciazy?? bo ja dostalam.

Witaj malutka z rana ;-) ja też miałam dziś wczesną pobudkę tzn. szybko się wyspałam :-D

a o jakich pakietach mówisz:confused::confused: ja bynajmniej oprócz skierowań na badania i recepty to nie dostałam nic :no:

reklama
A co to w wannie też nie wolno się kąpać :szok: pierwsze słyszę ... Ja mam tylko wannę i w niej się codziennie myję .

no wiadoma rzecz że nie wolno zażywać gorących długich kąpieli w wannie :no: ale tak normalnie w ciepłej (nie gorącej) wodzie to chyba wolno no nie :zawstydzona/y: bo ja uwielbiam moczyć dupkę w wannie ale słyszałam kiedyś, że w ciąży jest niewskazane i choć też mam w domu tylko wannę to jak na razie tylko biorę prysznic i chciałam znać Wasze zdanie na ten temat :blink:

no wiadoma rzecz że nie wolno zażywać gorących długich kąpieli w wannie :no: ale tak normalnie w ciepłej (nie gorącej) wodzie to chyba wolno no nie :zawstydzona/y: bo ja uwielbiam moczyć dupkę w wannie ale słyszałam kiedyś, że w ciąży jest niewskazane i choć też mam w domu tylko wannę to jak na razie tylko biorę prysznic i chciałam znać Wasze zdanie na ten temat :blink:

a kto mówi o długich gorących kapielach ? Ja zazwyczaj naleję sobie trochę wody tak żeby dno zakryło, a nie od razu całą wannę szybko się umyję i jest ok. Wolę tak niż cudować u mnie z prysznicem- bo jeszcze się poślizgnę i tyle będzie.

ja tez sie kapie w wannie... wlasnie ostatnio mialam klotnie z moim bo nie pozwolil mi sie kapac w jeziorze bo stwierdzil ze nie wolno no wiec wkurzona napisalam do mojego gin i napisal ze facet ma sie uspokoic i ciaza to nie choroba... wiec nie mozna popadac w panaroje tylko byc ostrozyn... ale z wszystkiego nie rezygnowac..:)

a kto mówi o długich gorących kapielach ? Ja zazwyczaj naleję sobie trochę wody tak żeby dno zakryło, a nie od razu całą wannę szybko się umyję i jest ok. Wolę tak niż cudować u mnie z prysznicem- bo jeszcze się poślizgnę i tyle będzie.

o długich gorących kąpielach wiadomo od zawsze że nie wolno :no: bo normalnie osłabiają organizm a co dopiero w ciąży i nie sądzę żeby któraś z Was raczyła się takimi kąpielami :sorry2: pytam tylko czy można kąpać się w wannie i siedzieć z dupskiem w ciepłej wodzie, poleżeć sobie, zrelaksować się, ot co :confused:

reklama
spyatj lekarza ja nie dostalam zadnego zakazu:) wiec spokojnie:)

wiesz ja jestem troszkę przewrażliwiona (zresztą pewnie nie ja jedna:-D)

ginek nic nie mówił o kąpielach:no: pytałam go o basen i pozwolił :tak: ale za to mamy zakaz bobosexów :-( niestety w weekend najadłam się strachu co nie miara :zawstydzona/y: w sobotę miałam usg przezierności i to miało być ostatnie usg dopochwowe, ale ginek zaczął je robić i stwierdził że już lepiej widać przez powłoki brzuszne:tak: niestety wynikiem usg dopochwowego było moje niedzielne plamienie czego się strasznie przestraszyłam, bo już miałam wizje katastroficzne :zawstydzona/y: na szczęście już po południu objawy ustały a w poniedziałek miałam kolejne usg i wszystko jest w porządku :tak: ale strachu trochę było :-(

Do góry