reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Witam wieczorową porą :)

Ja juz po wizycie u gina :) Ale jestem szczęśliwa :) Z dzidziusiem wszystko ok. Przezornośc karkowa 1,2 mm czyli super :) Kośc nosowa ok. Lekarz powiedział, że wszystko jest pięknie. Dzidzia machała nóżkami, rączkami, słuchaliśmy bicia serduszka :) Niesamowite. Myślałam, że przy drugiej ciąży już się tak nie przeżywa ale się myliłam. Wzruszenie straszne. Lekarz nas nawet zapytał czy może użyc obrazu z naszego USG na konferencji, którą prowadzi w sobotę, bo takie USG trzeba pokazywać studentom jako wzór :) No i powiedział, że na 60% chłopak. I on się zakłada. Jak się pomyli stawia nam skrzynkę szampana :)

Ide uśpić teraz moją starsza córcię :)

reklama
Witam wieczorową porą :)

Ja juz po wizycie u gina :) Ale jestem szczęśliwa :) Z dzidziusiem wszystko ok. Przezornośc karkowa 1,2 mm czyli super :) Kośc nosowa ok. Lekarz powiedział, że wszystko jest pięknie. Dzidzia machała nóżkami, rączkami, słuchaliśmy bicia serduszka :) Niesamowite. Myślałam, że przy drugiej ciąży już się tak nie przeżywa ale się myliłam. Wzruszenie straszne. Lekarz nas nawet zapytał czy może użyc obrazu z naszego USG na konferencji, którą prowadzi w sobotę, bo takie USG trzeba pokazywać studentom jako wzór :) No i powiedział, że na 60% chłopak. I on się zakłada. Jak się pomyli stawia nam skrzynkę szampana :)

Ide uśpić teraz moją starsza córcię :)

No to super, cieszę się bardzo

julka- ja też jak jadę samochodem to muszę się rozpiąć bo mnie strasznie ciśnie, na szczęście nie przeszkadza mi to tak jak Tobie i póki co ciążowe spodnie czekają w szafie ;) ale to nic tylko się cieszyć, brzuszek rośnie :-)

Ewcia- zazdroszczę tego jeziorka i ciszy, ja póki co musze się zadowolić altaną i basenem przed domem :) ale i tak jestem prze szczęśliwa, że jest taka piękna pogoda :)

joasiab- świetnie , że z dzidziusiem wszystko ok :) chłopak powiadasz ? mąż się pewnie ucieszy jeśli gin się nie myli :-p

A u mnie wszystko tak jak było, odliczam dni do skończenia 12 tyg, później to mam nadzieję że wyluzuję :) No i w 10 tc może zrobię w końcu jakaś fotę brzucha :)

A ja muszę się pochwalić, że jedziemy nad morze do Karwii w niedzielę na tydzień. już nie moge sie doczekać.

Witam wieczorkiem:-D:-D

Mam nadziej, że dzionek zleciał Wam przyjemnie:)

Wiecie co ja już mam tak dość tych upałów:no: a to dopiero początek lata...ja zobaczyłam u nas zapowiadane 37stopni to ojjjjj ciężko to widze!!!

My dziś bylismy u mojej ginekolog bo miałam jechać do innego miasta robić tą biopsje ale jednak ze wzgledu na dzieci bedziemy musieli robić u nas w mieście bo niebędziemy mieli co z nimi zrobić poniewaz termin jest za wcześnie, a powrót zbyt późno (jak to czasem brakuje kogoś bliskiego), i musieliśmy odmówić. No ale nasza lekarka już nas skierowała do najlepszej lekarki w naszym województwie i co sie tylko w tej dziedzinie specjalizuje i teraz tylko czekamy na telefon z terminem na przyszły tydzień. Ach i sie jeszcze dopytałam jak to jest jak z mężem mamy konflikt serologiczny...bo to przecież tez jest ryzyko... ale zaraz mnie uspokoiła i powiedziała, ze przed badaniem najpierw dostane jakiś właśnie zastrzyk i później będzie biopsja:dry: Boże ja się tak stresuje i boje okropnie!!!!!!!!!! Dziś juz ze stresu całą noc wymiotowałam i myślałam, że wyjde już z siebie przez ta męczarnie...no staram się o tym nie myśleć ale chyba już podświadomie mam ogromny strach jak to bedzie!!!!!! Narazie niewiem tylko co bardziej mnie przeraża...te badanie czy wyniki:-:)-( Jakos staram się byc dobrych mysli ale mam tyle czarnych scenariuszy, że czasem ciężko zebrać myśli i jakos normalnie funkcjonować!!!

zielona ojjj to się bardzo ciesze taki urlopik to sie jak najbardziej przyda:-D:-D No to teraz bedziesz dni do wyjazdu liczyła;-):-D

joasiu ogromnie się razem ciesze jak naprawde wszystko z dzidziulkiem dobrze i tak wzorowo sie rozwija:-D:-D:-D wkońcu nic ważniejszeg niema:tak: aaaa i może chłopczyk bedzie super to będziecie mieli pareczke:-D:-D Ciekawe czy się sprawdzi no ale ja sie lekarz założył to pewnie wie co robi haha

Aniucha to tzymam kciukaski by wszystko było dobrze:cool2:

claudia no ja niemam pojecia jak w Polsce... ale tutaj w niemczech to jest zaraz podstawowe badanie przy pierwszym pobieraniu krwi czyli zaraz jak się dowiadujemy, że jesteśmy w ciąży:sorry2:

Ewciu ajjj to takiego wypoczywania to tylko pozazdrościć:cool2::tak: oby takie leniuchowanie trwało jak najdłużej:-D:-D aż mi się zamarzyło haha:happy2:

A co do spodni to ja już sie rozglądałam za ciążowymi ale cos nic mi sie nic nie podobało:dry: takie letnie to mam i puki co się mieszczę;-) Tylko szukam normalnych bo jeszcze troszke i ostatnia para pójdzie do szafy:cool2: A tak wogóle to jestem tak zaskoczona, że dwie ciąże brzucha nic nie było mi widać dopiero tak 5-6 miesiąc cos tam się pojawiło i tylko się wszyscy dziwili, że w ciąży jestem...a teraz już taki duży:szok::-D Musze fotke zrobić to Wam pokaże...ale troszke jakoś się boje tym wszystkim cieszyć i tak nawet miesiąc naprzód planować czy rozmyślać cokolwiek:-( bo niewiem nigdy co się może stać...oj mówie Wam te stresy to mnie wykończą.

Witam Was, ja mam dzisiaj wolne. Na 9:30 mam terapię - w końcu , po tak długiej przerwie
best7_%28www.e-gify.pl%29.gif

Jakoś dzisiaj się średnio czuję - mam mdłości. Na dworze znowu cieplutko.

Miłego dnia wszystkim - idę robić śniadanko

Witajcie,
Dziś piszę pierwsza - osobiście mnie jakoś w tym roku te upały jeszcze nie zmęczyły - choć normalnie ich nienawidzę i najbardziej lubię wiosnę i jesien z pór roku.
Dziewczyny ja nic jeszcze nie przytyłam i wszystkie spodnie pasują na mnie jak ulał - jak czytam wasze wypowiedzi to coś mi się wydaje, że ze mną jest coś nie tak.

Koleznko jak tam OBRONA ???

Ja wczorjaszy dzień spędziłam na działce w jurze pod drzewkiem - pół dnia przespałam taka byłam zmęczona nie robieniem niczego. Ostatnio to mam tak że jak mnie zmory to muszę się położyć i ze 30 min się drzemnąć - ja już mam tego serdecznie dosć - bo nigdy tak nie miałam - ja spłałam tylko jak byłam powaznie chora. Pół dnia mi ucieka.
Kiedy to zmęczenie i senność mija ? czy to się utrzymuje przez całą ciążę?
Dzis znowy idę do lekarza tym razem na NFZ - mam nadziję, że dostanę na usg pranatalne skierownie :-)

Zielona - nie denerwuj :) - my w tym roku nie jedziemy na wakacje - jak co roku albo nasze morze albo chorwackie aż mi przykro. Ale Ty odpoczywaj i korzystaj.

Pozdrawiam was i nie dajcie się urlopowi!

Hej. Niestety jesteś druga dzisiaj
best10_%28www.e-gify.pl%29.gif
pod Twoim postem jest mój.

To fajnie, że odwiedzasz lekarza - daj potem znać co i jak

reklama
Aha skoro tak to ma być z tym badaniem to ok.

A badania na HIV kiedy się robi może wiecie

Witam kochane!
Baanie na HIV ja robilam razem z pierwszymi badaniami juz w 6 tyg,po pierwszej wizycie u gina .Kochane zazroszcze wam wypoczynkow ,urlopikow , my moze gdzie sie wybierzemy w sierpniu :))
Ja mam badania prenatalne w pietek i juz sie doczekac nie moge z jednej strony a z drugiej troszke sie denerwuje (ale jestem pewna ze wszystko bedzie dobrze )
Dziekuje za ten post o slodkosciach by malenstwo bylo ruchliwe :))) napewno zjem paczusia albo batonik ,niech sie nam pokaze w pelnej krasie .
Kochane nie wiem jak dzis zniose ten upal .... jest 8 godz. dopiero a juz jest tak strasznie goraco , a na dodatek od wczoraj bardzo bardzo mnie glowa boli ( taki bol migrenowy ) ciezko bedzie.
Pochwale sie tez kobietki . My z mezusiem na nasze problemy finansowe postanowilismy dzialac i jestesmy na etapie otwierania wlasnej dzialalnosci . Dodadam , ze bardzo sie ciesze ,bo wyglada to obiecujaco.
AAA i jeszcze jedno jak juz sie tak rozpisalam . Wiecie nie mdli mnie ostatnio , nie wymiotuje za to wogole nie mam apetytu juz od jakiegos czasu . Jak tam z tym u was???
Buziaczki kochane

Do góry