reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

jeżeli chodzi o czucie ruchów dziecka to ja w pierwszej ciąży poczułam w 19 tyg a płeć poznałam w 22 tyg jak miałam usg. chociaż moja siostra już znała płeć w 13 tyg.
na ostatniej wizycie usg lekarz powiedział że z fasolki to straszna wiercipięta bo tak się wierciła w brzuchu!

reklama
czesc dziewczyny po baardzo dlugiej przerwie:) ja jestem juz po usg w 12 tygodniu i jestem pod wrazeiem jak moje dziecie sie rusza mach raczkami nozkami i podskakuje jak pileczka ze lekarz mial problem zrobic pomiar i strasznie dluzo czasu mu to zajelo jestem bardzo szczesliwa szczeglolnie ze krwawilam ponad tydzien i bardzo obawialam sie badania,powodem krwawien byl krwiak ktory nadal sie nie wchlonal calkowicie ale podobno nie jest juz zagrozeniem bo czesc zeszla wlasnie podczas tych krwawien a to co zostalo jest za male zeby zagrazac dzidzi:)
Wszystko będzie dobrze, a miałaś takie badanie, że trzeba glukoze wypić?? Ja nie miałam i nie wiem dlaczego, a podobno się robi na początku ciąży
pierwsze badanie z glukoza robi sie w okolicach 19-21 tyg. ja swoje bede miala w 21
Ja już nie moge się doczekac dzisiejszej wizyty. A gdzie tam do 19....

Dziewczyny badanie z wypiciem glukozy sie robi ale nie pamiętam dokładnie kiedy, chyba około 16 czy 17 tyg. To jest po to aby sprawdzić czy ciężarna nie ma cukrzycy ciążowej. Mi wszyscy mówili, że to niedobre ale ja sobie dodałam cytryny bo wolno i nie było źle :)

Teraz gotuje obiadek i potem jedziemy z nasza córcią na lody :)

Dziewczyny kiedy powinno już być widać płeć. ???
slyszlam ze podobno dobry lekarz moze poznac juz w 14 tyg mojej kolezance na usg w 14 tyg lekarka powiedziala ze z jej doswiadczenia wynika ze dziewczynki maja podkurczone stopki a chlopcy nie9tyle ze on byla na usg 3d) , sprawdzilo sie u niej ale to byl tylko ten jeden raz kiedy to slyszlam wiec pewnosci nie mam ze to jest regula ale mysle ze tak w 20 tyg juz mozna miec wieksza pewnosc ze to co widac na usg bedzie tym co zobaczymy jak juz dzidzus wyjdzie na swiat

Ostatnia edycja:
Własnie niedawno kupiłam sobie gazete "M JAK MAMA" gdzie jest artykuł ze
rodzice byli przekonani do samego konca ze bedzie córeczka, pokój zrobili
na rózowo, ciszuki kupili rózowe, wózek tez jakis dziewczecy kupili.Gdy doszło do
ostatniego usg juz w szpitalu okazało sie ze bedzie jednak chłopczyk
:happy2:

czesc dziewczyny po baardzo dlugiej przerwie:) ja jestem juz po usg w 12 tygodniu i jestem pod wrazeiem jak moje dziecie sie rusza mach raczkami nozkami i podskakuje jak pileczka ze lekarz mial problem zrobic pomiar i strasznie dluzo czasu mu to zajelo jestem bardzo szczesliwa szczeglolnie ze krwawilam ponad tydzien i bardzo obawialam sie badania,powodem krwawien byl krwiak ktory nadal sie nie wchlonal calkowicie ale podobno nie jest juz zagrozeniem bo czesc zeszla wlasnie podczas tych krwawien a to co zostalo jest za male zeby zagrazac dzidzi:)
pierwsze badanie z glukoza robi sie w okolicach 19-21 tyg. ja swoje bede miala w 21

slyszlam ze podobno dobry lekarz moze poznac juz w 14 tyg mojej kolezance na usg w 14 tyg lekarka powiedziala ze z jej doswiadczenia wynika ze dziewczynki maja podkurczone stopki a chlopcy nie9tyle ze on byla na usg 3d) , sprawdzilo sie u niej ale to byl tylko ten jeden raz kiedy to slyszlam wiec pewnosci nie mam ze to jest regula ale mysle ze tak w 20 tyg juz mozna miec wieksza pewnosc ze to co widac na usg bedzie tym co zobaczymy jak juz dzidzus wyjdzie na swiat

Moja koleżanka już to miała, a jest w 8 tc teraz , dziwne

idę sobie jeść kolacyjkę

Monia_86 powodzenia na obronie trzymam kciuki

Dzisiaj taki gorący dzień mamy że myślałam że zemdleję w samochodzie, szczególnie że auto bez klimy. Na dodatek spodnie zrobiły mi się już przyciasnawe i musiałam jeździć z rozpiętymi. Jednak takie ciągłe zapinanie i rozpinanie jest wkurzające więc w końcu nie wytrzymałam i kupiłam sobie spodnie ciążowe od razu w sklepie je założyłam i zrobiło się o niebo lepiej. Efekt dzisiejszego dnia jest taki że od jutra zaczynam paradować w pracy w ciążowych spodniach a niech tam wszyscy się dowiedzą o moim szczęściu:-)
Gratuluję wszystkim mamusiom, które widziały już swoje kruszynki ja niestety muszę czekać do 7 lipca.

W poprzednich ciążach nie wiedziałam niestety w 20 tc jaką mają płeć moje bobaski bo nie pokazały a lekarzowi nie chciało się chyba czekać aż pokażą. Okazało się dopiero na trzecim USG.
Teraz chodzę do innego gina i ołożna już mi mówiła że on stara się zawsze określić płeć ok 20 tc i jeśli wyrażę zgodę to mi powie. W sumie to już jestem na półmetku do poznania płci maleństwa więc nie jest źle.
A my nad jeziorem mamy przyjemnie, na działce są wysokie drzewa i jest mega błogi wypoczynek wśród zapachu iglaczków. Nawet nie chce mi się myśleć o powrocie do bloku ale to dopiero za tydzień albo jak będziemy chcieli dłużej tutaj zostać to nawet za dwa tygodnie :)

Monia_86 powodzenia na obronie trzymam kciuki

Dzisiaj taki gorący dzień mamy że myślałam że zemdleję w samochodzie, szczególnie że auto bez klimy. Na dodatek spodnie zrobiły mi się już przyciasnawe i musiałam jeździć z rozpiętymi. Jednak takie ciągłe zapinanie i rozpinanie jest wkurzające więc w końcu nie wytrzymałam i kupiłam sobie spodnie ciążowe od razu w sklepie je założyłam i zrobiło się o niebo lepiej. Efekt dzisiejszego dnia jest taki że od jutra zaczynam paradować w pracy w ciążowych spodniach a niech tam wszyscy się dowiedzą o moim szczęściu:-)
Gratuluję wszystkim mamusiom, które widziały już swoje kruszynki ja niestety muszę czekać do 7 lipca.

Ja jestem w 9tc i już nosze spodnie z gumką
best11_%28www.e-gify.pl%29.gif

te stare już mnie upinają - a co do upału to jest męczący strasznie. Ja dopiero swoją fasolkę zobaczę 19 lipca, tak strasznie się boję czy wszystko gra i czy jest zdrowe.

Wszystko będzie dobrze, a miałaś takie badanie, że trzeba glukoze wypić?? Ja nie miałam i nie wiem dlaczego, a podobno się robi na początku ciąży
kochana to badanie robi sie niepamietam dokladnie w ktorym tygodniiu ale pamietam ze brzuch juz mialam pokazny wiec pewnie cos po 20 tygodniu
Własnie niedawno kupiłam sobie gazete "M JAK MAMA" gdzie jest artykuł ze
rodzice byli przekonani do samego konca ze bedzie córeczka, pokój zrobili
na rózowo, ciszuki kupili rózowe, wózek tez jakis dziewczecy kupili.Gdy doszło do
ostatniego usg juz w szpitalu okazało sie ze bedzie jednak chłopczyk
:happy2:
tez kupoje ta gazete i tez to czytalam niezla akcja hahaha

zapomnialam wam napisac bylam dzis u gina i polozna mnie zbadala i slyszalam serduszko bo polozna zawsze sprawdza detektorem tetna ale bylo fajnie a na usg jade jutro i mam byc juz o 8 rano wiec wstane ubiore sie i pojade :-) i gin kazal mi zjesc cos slodkiego zeby dzidzia byla ruchliwa dziwne pierwszy raz slyszalam ale gin kazal to zjem batona rano :-)

Ostatnia edycja:
reklama
W moje ukochane dżinsy, to już nie wchodzę z miesiąc;-)
Ten artykuł też czytałam, jednak nigdy nie ma pewności 100%;-)

Trzymajcie kciuki dziewczyny, odezwę sie jutro po badaniu.

Miłego wieczoru pa pa pappapapapa

Do góry