reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

reklama
Dziewczyny - mam prośbę - napiszcie jakie macie wózki parasolki.
moja koleżanka chciałaby kupić i potrzebuje wskazówek.
czy polecacie te wózki, któe macie ?
czy rozkładają się na płasko ?
wady i zalety waszych parasolek ?
będę wdzięczna :-)

my mamy peg perego pliko p3, dla mnie ma same zalety, siedzisko jest szerokie, oparcie rozkłada się na płasko. Budkę można zaciągnąć aż do pałąka jak wieje. Szelki nie ograniczają ruchów dziecka, odczepiane są od oparcia, skrętne kółka można zablokować, mało waży i mało zajmuje miejsca. A z tyłu jest podest dla starszego dziecka. I mają regulację rączek. Tapicerkę można ściągnąć i wyprać w pralce nic się nie dzieje (sprawdzone).

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=631&<osCsid> my mamy taką tylko że inny kolor, my mieliśmy cały zestaw (gondola, fotelik z bazą)

a z peg perego jest spacerówka gdzie siedzisko można montować przodem i tyłem.

Ostatnia edycja:
My jakiś czas temu kupiliśmy typowa "parasolkę" firmy CHICCO
Popup Window 427434

Dla mnie bomba...
-składa się szybko i bardzo "kompaktowo" można po spacerze postawić ja w przysłowiowy kąt.Podróże z nią to żaden problem:cool2:
-Przednie koła maja dużą rotację (360 stopni),
-rozkłada się na płasko,
-pojemny kosz,
-w zestawie miałam już śpiworek i oczywiście folie przeciwdeszczową

My mamy Peg Perego Pliko Si [video=youtube;LW545LU4ma8]http://www.youtube.com/watch?v=LW545LU4ma8[/video], kupiliśmy go jak Basia miala 5 miesięcy. Jest super, 6kg waży:)

A my mamy peg perego pliko switch - też kupiliśmy go jak Ola miała ok pół roku, jestem bardzo zadowolona, posiada wszystko co chcę - duże, obudowane siedzisko (nie samo oparcie, ale też te boczne wstawki), rozkładane na płasko, budko ciuchutko się składa i rozkłada, podnóżek regulowany, z tyłu podest dla starszego dziecka, w miarę lekki i zajmuje też w miarę mało miesjca po zlożeniu :tak:
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: PLIKO SWITCH - 2010 przekładane siedzisko przód/tyłdostawa w Polsce 0zł

Moja koleżanka ma Inglesinę o taką:
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: TRIP spacerowy 2010 dostawa w Polsce 0zł
też jest bardzo zadowolona, tylko nie wiem czy się oparcie na płasko rozkłada, ale sądzę, że tak, skoro 4 stopniowa regulacja jest :tak:

Ja sobie upatrzyłam kiedyś spacerówke Coneco....żadna mi sie tak nie podobała jak tamta....nie pamiętam dokładnie nazwy ale miała koła z przodu tak fajnie do środka....czarna z błekitnymi dodatkami....była rewelacyjna...Ok 700 zł kosztowała...Już miałam po nią jechać kiedy coś mnie tknęło...Tak sie zastanowiłam jak bardzo będe wkurzona kiedy Zarazek okaże się jednym z tych dzieci, które nie lubią wózków....Stwierdziłam , że tą lepszą zawsze można kupić i kupiliśmy taką najzwyklejszą Coneco ( sklep u nas jest bardzo dobrze wyposażony głównie w tą firmie ) taką za dwieście kilka złotych....No i tyle w tym mojego farta, bo Piotrek odmawia jeżdzenia w wózku od kiedy zaczął chodzić....Ale za to jak go na próbę włożyłam w sklepie w rowerek ten z uchwytem to aż piszczał z radości....Czyli wiadomo co teraz musimy kupić :-D :-D :-D

niestety na allegro nie ma tego modelu....:dry:

O świetnie że piszecie o spacerowkach, bo sie za nimi rozgladam...te peg perego mi sie podobaja i pewnie taki kupimy, tylko najpierw chcę sprzedać x-landera

Ja dzisiaj byłam u fryzjera...oj od razu samopoczucie lepsze hehe...a Młody szalał z ciocią...ja się martwiłam że pewnie będzie za mna płakła..no bo jak by nie było non stop z mamusia tylko, a tu dziecko nie zauważyło że mama sobie poszła!:-D
Teraz śpi wymeczony już 2h , a jak wstanie do zmykamy na spacer bo tak pieknie dzisiaj!

reklama
Klaudia - do peg perego możesz na potem dokupić gondolkę, dla drugiego bobaska :tak: Ja chyba tak właśnie zrobię, jak będzie taka potrzeba kiedyś :tak:Nie są to tanie wózki, ale myślę, że warte swej ceny, moja kuzynka dostała spacerówkę peg perego od koleżanki po dwójce dzieciaczków i używała go jeszcze do swoich dwóch chłopaków i wózeczek nadal jest w bardzo dobrym stanie :tak:

U nas też dziś piękna pogoda :tak: Ola najpierw godzinę spacerowała, potem dwie spała, a potem jeszcze na godzinkę po obiadku wyszła :tak: Jutro za to ma się ponoć pogorszyć, więc trzeba koszystać.... ;-)

Do góry