reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

Melody mam to samo. Ostatnio na wieczor wlozylam bluzkę, w ktorej chodzilam cala zime i wtedy byla na mnie przyduza. Teraz ledwo sie w nia mieszcza moje piersi i brzuch....na wadze schudlam, a wizualnie przytylam. Nawet nie wiedzialam, ze tak bardzo.

reklama
Hej Dziewczynki :)

Gratuluję Wam tych pięknych brzuszków :-D
u mnie jeszcze nie ma się czym pochwalić i nie mogę się już doczekać :blink:

Z niecierpliwością czekam na następne usg w połowie lipca - mam nadzieję że będzie już wtedy wyraźniej widać Maleństwo, bo na razie to oglądaliśmy plamkę z serduszkiem :-D ale i tak już ją baaaardzo kochamy :happy2:

Jeśli chodzi o smaki to wcinam wszystko co "konkretne" czyli słone, ostre lub kwaśne - słodkie nie wchodzi w grę a zawsze byłam "słodyczowym potworem" :confused:

Ja ostatnio zalozylam taka skore krotka na guziki i chcialam ja zapiac.zapielam na wdechu jedn guzik a na wydechu odpadl!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:szok:

yssaya
to był mój pierwszy kontakt z Polną, strasznie się denerwowałam, ale generalnie było ok.Pielęgniarki miłe (pomijam tylko komentarz na poczatku, że takie badania jakie miałam zlecone można prywatnie zrobić - pewnie ,że można ale ja składki też płacę:) Lekarze też (ordynator przy badaniu ginekologicznym) i lekarz na usg, spokojnie, bez nerwów i pośpiechu. Już teraz nie mam stresa, gdybym miła tam jeszcze wylądować.
Inna bajka, to porodówka na Polnej co kobieta to inna opinia :/ zobaczy sie jeszcze

A Ty nie masz stamtąd dobrych doświadczeń??

hej dziewczyny:)
Małe zaległości mi się tu zrobiły, a to dlatego,że teraz mam na odwrót, rano jak skowronek, za to jak wracam z pracy to od razu witam się z łazienką :-(a potem to już nieżywa do końca dnia.

Musze pochwalić Wasze śliczne brzuszki, ja nie mam jeszcze czego fotografować :tak:waga stoi w miejscu.

Acha, mała prośba co to za badanie przezierności o którym sie tu rozpisałyście, bo ja nie wiem o co chodzi za bardzo?? Czy to to samo co test podwójny, mam mieć takie badanie 4 lipca.

Bedę wdzięczna jak mi tu któraś tak łatwo wytłumaczy :-):tak:
Buziaczki dla wszystkich

Nie mam dobrych doświadczeń z personelem tylko, a zwłaszcza z pielęgniarkami, lekarze moga być. Mam na myśli i przychodnie przyszpitalna i oddział endokrynologii.

hej dziewczyny:)
Małe zaległości mi się tu zrobiły, a to dlatego,że teraz mam na odwrót, rano jak skowronek, za to jak wracam z pracy to od razu witam się z łazienką :-(a potem to już nieżywa do końca dnia.

Musze pochwalić Wasze śliczne brzuszki, ja nie mam jeszcze czego fotografować :tak:waga stoi w miejscu.

Acha, mała prośba co to za badanie przezierności o którym sie tu rozpisałyście, bo ja nie wiem o co chodzi za bardzo?? Czy to to samo co test podwójny, mam mieć takie badanie 4 lipca.

Bedę wdzięczna jak mi tu któraś tak łatwo wytłumaczy :-):tak:
Buziaczki dla wszystkich

Badanie przezierności karkowej to pomiar podczas USG fałdy karkowej (przestrzeni na karku, ale nie pamiętam miedzy czym a czym). Jej powiększenie może oznacza wystąpienie wady genetycznej (przede wszystkim zepołu Downa) lub wady serca. Może ale nie musi. Z tego co pamietam test podwójny to badanie z krwi i jest to jedno z badań opierajacych sie na stystycznym występowaniu wad przy okreslonych stężeniach badanych substancji (hormonów ? ) we krwi.

zaczęliśmy 4 miesiąc.... jak ten czas leci...

ania.falko ale musiałaś mieć minę jak ten guzik odpadał.... :))))
niestety trzeba nam będzie szersze ciuszki zacząć zakładać - nie da sie natury oszukać ;)

...a tak zaczynając troszkę inny temat - może to pytanie na nowy wątek?Na razie zadaję tutaj:
Gdzie babeczki na wakacje się wybieracie???
My nad morze polskie - oczywiście pod parasolem i za parawanikiem. Troszkę mnie podróż przeraża, bo z Górnego Śląska (Rybnik) to wyprawa około 12 godzinna. Myślę sobie jednak że nie będzie tak źle... :) a odpoczynek nam się należy bo nigdy nie wiadomo kiedy z dzieciaczkiem będzie okazja pojechać znowu na urlop.

hej

wczoraj bylismy na usg i jest wszystko ok. Dzidzia ma sie dobrze machalo do nas raczkami, super sie ruszalo.

co do wakacji to my chyba w tym roku nigdzie ale w maju bylismy nad morzem na tydzien. A tak to pobliskie jeziorka nam zostana.

reklama
Do góry