reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

Małpko my tez zadowoleni z maty w sumie dopiero niedawno Filip zaczal sie nia tak serio interesowac..i teraz sprawdza się świetnie! :tak:

ja nie mam pomysłu co kupić...wczoraj kupowalam cos chrzesnica..i oczywiscie weszlam do adidasa i kupilam mlodemu bluze i koszulke...ale moze kupie jeszcze taka zabawke jak Leika polecała do wózka!

reklama
Kuba dostanie swoją pierwszą książęczkę taką z grubymi stronami. Zainteresowały go już gazety mamy chce przekładać strony i skrobie rączką po obrazkach więc może kolorowa książeczka się sprawdzi:tak:

...o książeczka super pomysł - ale mi się marzy jakaś fajna przytulanka, ewentualnie jakieś zwierzątko edukacyjne(a'la szczeniaczek uczniaczek).
Przytulanka musi byc z weluru lub z frotki - coby sierśc nie wychodziła i nie przyklejała sie do morych łapek Małej:-p. Musi miec tez wyrażna buźkę, najlepiej wyszytą - oczka nosek i koniecznie usmiechnięte usta :). NO i musi byc taka ktora mozna prac.
Widzxialam pare takich na Allegro, ale albo maja pozytywke w tyłku, albo nie ma informacji czy mozna prac, wiec bede musiala sie jutro wybrac na zakupki.

ja dostałam od Skrzata wielki bukiet :-D
i przypomniało mi się, że w zeszłym roku na dzień Matki zrobiłam sobie pierwsze USG potwierdzające jego obecność :-D

===

a co do prezentów na Dzień Dziecka ...
moje dziecko dostaje tyle prezentów bez okazji, że doprawdy nie wiem ....
ostatnio mu kupiłam książeczki z serii "obrazki dla maluchów" w ilości 6 sztuk.
powiedziałam, że na Dzień Dziecka ;-)
póki co oglądamy książeczkę o dzikich zwierzętach. najbardziej podoba mu się zebra i mama kangurzyca z kangurkiem w kieszeni :-D
a wczoraj z okazji wizyty u babci dostał 3 rampersy - więc chyba wystarczy tych prezentów - szczególnie, że druga babcia pewnie coś przyniesie :tak:

moj maluszek dostal ostatnio od dziadkow "activity ball" Tiny Love.
nie wiem jak wkleic link :sorry:
jak dla mnie super prezent na dzien dziecka, pilka jest super i potrafi zajac małą nawet na godzine! podchodze czasem do niej i przekrecam pilke zeby widziala ja z innej strony a mała sie cieszy od nowa :-)
jesli chodzi o mnie to nic nie kupuje na dzien dziecka bo i tak co kilka dni mala dostaje jakies drobne upominki :tak:
a kupujecie cos na dzien ojca?? ja widzialam fajne body z napisaem KOCHAM SWOJEGO TATE lub podobne i mysle ze sie zdecyduje na cos takiego :tak:

moja mała w ogóle nie interesuje się zabawkami :-) a ma ich straaasznie dużo i nawet 2 maty :zawstydzona/y: i też nic ją nie interere (max 15 sek) buuu
ale na dzień dziecka zafunduję jej to co lubi najbardziej czyli dłuuuugi spacer w chuście i noszenie na rączkach :tak: calutki dzień poświęcę zabawie z moim maleństwem a wieczorem razem z nią wykąpię się w wannie :rofl2:

co by zapamiętała mamę w ostatni dzień przed powrotem do pracy :baffled:

a na dzień taty też chcę kupić małej bodziaka jak bardzo go kocha :-p

Dostalam kwiatki w polaczonych wiadereczkach, wreczyl mi je Jas :-).
Na dzien dziecka Tus dostal marchewkowoz z krolikiem z Ikei, taka maskotka z grzechotka.
Tatus juz dostal koszulke "splodzilem potwory".

Mielismy jechac na dzien dziecka na Woli, zeby poogladac chusty w kk i nauczyc sie wiazac, ale pogoda, burze i bulgotanie w brzuchu Opisa uniemozliwily nam to :-(.

Mielismy jechac na dzien dziecka na Woli, zeby poogladac chusty w kk i nauczyc sie wiazac, ale pogoda, burze i bulgotanie w brzuchu Opisa uniemozliwily nam to :-(.
Kluliczku, nie żałuj, chyba że zamierzałaś jechać przed południem. Jak przylało o 12-stej, to wszyscy się zmyli i pokazów nie było. Wiem, bo byłam i tylko zmokłam... :-)

reklama
pytanie z serii głupich? kiedy jest (był?) dzien ojca?
moja małą zrobiął sie przez pare dni bóli brzuszka taka marudna że teraz trzeba ją cały czas nosić i chodzic z nią po domu (mamy jeden pokoik z kuchnią i mini łazienką) i gadać...ja juz wymiękam:-(
a ja nic na dzien mamy nie dostałam wiec tato na dzien taty chyba nic nie dostanie....albo dostanie zeby mu głupio było....jeszcze pomyśle:-)

Do góry