reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

hej

ja od wczoraj wymiotuje i mam mega mdlosci. Jutro lece na wyniki a we wtorek do gina. Brzuszek czasami poboli ale bardziej czuje jajniki. Czy u was juz tez sie brzuszek pokazal?? bo u mnie tak. czytam ze w 2 ciazy szybciej ale nie sadzilam ze tak szybko.

pozdrawiam

reklama
Ja tez niestety wymiotuje. Po drugiej bramce Niemców polecialam do kibelka, chyba z wrazenia ;-D Jutro ide do gina. Brzuszek mi sie juz pokazuje. Nie dosc, ze mialam go przed ciążą, to teraz jeszcze rosnie :-D Brzuszek mnie od wczoraj dosyc mocno boli, ale bardzo krótko, wiec chyba wszystko jest ok. Dzisiaj kupilam pierwsza rzecz ciązową- czerwoną bluzeczkę. CHyba mi cos na oczy padlo, bo nigdy czerwonego nie lubilam. To jest moja pierwsza czerwona rzecz w szafie :-)

No u mnie też już się brzuszek pokazał i też niestety cały czas wymiotuje. Celinka na pocieszenie powiem ci ze te bramki to polak strzelił :-) JAk już ktoś ma być królem strzelców to niech już bedzie Polak nawet z niemieckiej reprezentacji.

Wróciłam do wirtualnej rzeczywistosci - internet działa. Zaraz lecę robić porządki z listą.

U mnie brzuch wielki - no ale 2 ciąża, otoczka tłuszczykowa spora i jednak puste jajeczko też zajmuje miejsce. Maskuję troche, bo mi troche smtno jak ludzie dowiadując się ze termin na przełom roku pytają czy to bliźniaki :-(.

Mdłości przez dwa dni w miarę spokojne, ale jem teraz więcej owoców.

Znikam na trzy dni :-p Jadę na biwak - mam nadzieję, że pogoda i uczniowie dopiszą oraz nie będą mi bardzo dokuczać. A w czwartek do lekarza !! Boże jak ten miesiąc mi się dłużył!!!
Pozdrawiam serdecznie i życzę dobrego samopoczucia i jak najmniej dolegliwości. No i może troszkę deszczyku dla oczyszczenia atmosfery?
PAPA:-D

hej

Ja wlasnie wrocilam z "wampirowni" babeczka tak szybko i bezbolesnie pobrala krew ze sie nawet nie skapnelam. Rano wstalam z mega mdlosciami. Ja sie wzruszam na reklamach z dziecmi. A mam odruch wymiotny jak leci jedzenie. Nie moge jesc miesa ani wedlin.

celinka ponoc w ciazy wszystko sie zmienia. Powodzenia u gina. Jak przyjdziesz zdawaj relacje

spooky milego biwakowania.

Witajcie
ja na szczescie nie mam zadnych mdlosci. Dopadla mnie za to alergia na maksa po pikniku w przedszkolu. Zapuchlam, kicham prycham itd. Ale coz tam, dam rade.

Ja wygladam szczerze powiem jak w szostym miesiacu. Po pierwszej ciazy troche mi zostalo a teraz dodatkowo doroslo i wywalilo do przodu. W sobote ide na wesel wiec chyba bede siedziec na wdechu bo troche ciasnawo a juz teraz kupowac to srednio sie oplaca.
Ja juz kilka ciuchow ciazowych kupilam bo wygladam na zaawansowana a teraz chociaz nie trzeba ludziom mowic ze to po pierwszym, hehe!
Wiec same plusy!

Kluliczku-nie maskuj się!:):-)
lepiej że widać niż jak to często bywa-nic nie ma -a to przecież znaczy że dzidzia rośnie:rofl2:
u mnie jeszcze się nic nie pokazało,ani nic nie tyję-a apetycik rośnie i rośnie-przestawiłam się już tylko na polskie jedzenie bo tylko na to mam ochotę-i jest super
z zatwardzeniami probsów żadnych za to z biegunką wciąż, i znowu wytrzymałam tylko 15 min w Kościele-na pewno już się wszyscy domyślili:-D, a jak dobiegłam do domu bo miałam czarne plamki przed oczyma po tym Kościółku to dostałam nagłej biegunki
jak tak Was sobie czytam to myślę że jestem jakiś dziwoląg-bo u mnie wszystko inaczej-zero wymiotów, bóle raz na 3 dni-trwające kilka sekund, senność tak ale i tak chodzę spać 22.30, pobudka 7.00-8.00, więc taki normalny tryb życia:rofl2:chyba dobrze;-)
a z tym wczorajszym meczem to zgadzam się że przynajmniej te bramki Niemców to przez Polaka strzelone-hihi-dobrze im tak:laugh2::laugh2:
Melody6 fajnie że masz podobne daty, mam nadzieję że będziemy tu razem do końca:blink:

Jestem juz po wizycie u gina. Wszystko w jak najlepszym porządku :-D Tak sie cieszylam, jak wyszlam z gabinetu, ze az sie poplakalam :-) Zrobilam sie jakas wrazliwa w tej ciąży :-D Mam skierowanie na badania i chyba sie jutro na nie wybiore, o ile bede sie rano w miare dobrze czuła. 10 lipca mam miec USG genetyczne.

Daga wlasnie zauwazylam,ze wiele dziewczyn nie moze teraz jesc miesa. Moze za duzo w nim chemii i organizm nie przyjmuje ?
Spooky zycze milego wyjazdu. Odpoczywaj :-)
Rondzia doskonale Cie rozumie i mam nadzieje, ze alergia szybko minie.
Iwi ciesz sie,ze nie masz objawow. W sumie nie sa one strasznie uciazliwe, ale sa takie chwile, ze naprawde dają popalic i to zazwyczaj w nieodpowiednim momencie.

reklama
celinka super ze z dzidzia wszystko ok. A co do tego miesa to chyba masz racje. ja teraz jem tylko nabial nic innego mi nie wchodzi. O i jeszcze drozdzowki moglabym jesc.

Cieszcie sie dziewczyny ze nie meczycie sie z mdlosciami. One sa najgorsze. Jestes glodna zjesc cos a jak juz cos zjesc to znowu jest nie dobrze i tak w kolko.

Moja zaba padla po spacerku. Ale przyszla taka czarna ze zaraz ja pod prysznic wkladalam, ale za to jaka szczesliwa byla.

Do góry