reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2009

reklama
no ja mam termin na 19tego wiec wywolywanie jakby co na koniec stycznia...ale jakos nie czuje sie jakbym miala dotrwac do terminu...dzis ginka dajac mi skierowanie na morfologie i analize moczu powiedziala ze jak nie urodze do czwartku to mam przyjsc do niej z wynikami, ale bierze pod uwage ze moge urodzic wiec wyniki ze soba do szpitala mam wziac...

A ja zaczynam sie martwić...coś mało ruchów wyczuwam-normalnie to moja Mała szaleje bez względu na porę dnia a dziś cały dzień spokojna.gdybym miała liczyć ruchy to było by mniej niż 10 na godzinę.Mąż wraca za niecała godzinę i chyba pojedziemy na położnictwo:-(

Princess liczenie ruchow jest wazne...powinno byc conajmniej 10 wyraznych ruchow w ciagu 12 godzin...a ty masz mniej teraz niz 10 na godzine? ty masz adhdowca hihihihi

a tak powaznie to mi polozne tlumsaczylyu ze przez caly dzien mamy naliczyc 10 wyraznych ruchow minimalnie...jesli sie pogubimy, zapomnimy liczyc lub boimy sie ze nie bylo tyvh 10 chyba to poradzily zjesc kolacje, przebrac sie do spania i polozyc sie na lewym boku...bardzo wazne zeby NIC nie robic, nie rozmawiac z nikim, nie ogladac telewizji, nie czytac, nie modlic sie;-) po prostu lezec i wsluchiwac sie w dzidzie i liczyc ruchy...lezymy tak poki nie poczujemy 6 ruchow...powinnismy wyczuc 6 w przeciagu godziny..jesli nie ma to mozna isc do lekarza...

Moje dziecko jakos wyjatkowo leniwe. Malo sie rusza. Jak sie poloze to łaskawie raz nogą machnie;-) Chyba ma juz bardzo mało miejsca.

z tym liczeniem ruchów to chyba każdy ma inną opinię i wersję:-D:tak:,
ja tylko jak jest jakiś dłuższy bezruch to sprawdzam i po chwili mam odpowiedź;-)

reklama
Jestem świeżo po wizycie. Córcia nabrała masy, waży 3400 :-)(a 22 grudnia było 2815 g). Ja oczywiście też więcej, dużo więcej:wściekła/y:. Mój poród szybciej się nie zacznie. Szyjka długa i zamknięta. Tak więc mam czas na ozdrowienie i uszykowanie pokoiku. Nie ciekawie wygląda u mnie ilość wód - znowu za mało i starzejące się łożysko. Jeżeli do 19 samo się nie zacznie to mam iść do szpitala na wywołanie. Może mi się wreszcie w domu rodzinka uspokoi bo wszyscy chodzą koło mnie i tupią nogami :-D

Do góry