reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

Mnie już chyba wszelkie objawy przeszły... Choć na początku byłam pewna że nie przejdą tak szybko bo przeszkadzało mi dosłownie wszystko. :nerd: Od pasty do zębów... dezodoranty...po zapachy kuchenne... Jedynie na czym odczuwam dalej dużą różnicę moje menu. Mięso mi nie smakuje w ogóle. Za to owoców i warzyw mogłabym jeść ilościami olbrzymimi:-) ale to bardziej na plus.

reklama
Jej dziewczynki, kiedy skończy się ta niepohamowana senność? Mogłabym spać na okrągło, no może z dwugodzinnymi przerwami:) A do tego na samą myśl o kawie mnie mdli:-p

A mnie wogóle, dziś spałam tak mocno, że Janek musiał zroic istnął rewolucję, by mnie dobudzić i pewnie nic by z tego i tak nie wyszło, gdyby Opis mu nie pomógł...

Dzię mnie brzuch troche pobolewa i mdłości mam troche większe. Wcale mi się to nie podoba, bo ja nie mam ochoty znów mieć mdłości 5 miesięcy :baffled:.

madzila - czego się boisz? Przy takiej becie wielkość dzidziusia jest odpowiednia :) Biło już serduszk?

Wydawało mi sie ze powinien byc wiekszy:)
Tak z bety myslałam ze ma z 8-9 tygodni. z okresu tez tak mi wychodzi (5 kwietnia).
Serduszka dzidzi jeszcze nie widziałam.

madzila - czego się boisz? Przy takiej becie wielkość dzidziusia jest odpowiednia :) Biło już serduszk?

Wydawało mi sie ze powinien byc wiekszy:)
Tak z bety myslałam ze ma z 8-9 tygodni. z okresu tez tak mi wychodzi (5 kwietnia).
Serduszka dzidzi jeszcze nie widziałam.

Nie, z bety wynika, że to najprawdopodobniej końcówka 5 tygodnia :tak: Ja podobną betę (17 tysięcy) z synkiem miałam w jakoś w 5t5d ;-) Także uszy do góry, dzidzia jest po prostu młodsza :-)

też mi się wydaje, że wszystko ok. Termin z @ bywa zawodny, jakiś większy stres i cykl jest dłuzszy. Ja w poprzedniej ciąży miałam termin na 4, urodziłam 14 i dzidzia mogła jeszcze siedzieć. A z USG wychodziło około 14.

Tutaj i beta i USG współgrają, więc się nie martw :-).

Poza tym zerknij na moje suwaczki, termin rozmija sie o 5 dni. No, ale za @ uznałysmy z ginekolog bardzo lekkie plamienie na poczatku kwietnia (było je widać tylko przy podcieraniu), bo jesli wziąźć pod uwagę taką pełnoprawną @ to miałam 9 marca :-p. No to wg om miałabym całkiem dużą różnicę :-D.

Dzieki dziewczyki za informacje. Już jestem spokojniejsza:) 6 czewca ide z wynikami do gionekologa, może zrobi mi usg i zobacze juz serduszko. Nie mogę sie doczekać.

Hejka! Padam z nóg.. Właśnie przeżyłam najazd teściów - to nigdy nie jest łatwa sprawa ;-) Już nie mogę się doczekać kolejnego badania - a to dopiero w następny czwartek!!! Wreszcie zobaczę dzidzię w całości i powiem rodzicom i rodzeństwu, bo nadal nie wiedzą. A szczerze mówiąc chciałabym wreszcie to z siebie wyrzucić :angry:
Pozdrawiam ciepło i życzę udanego weekendu,
A ja...idę spać.

reklama
Ja mam wizytę w środę, mam nadzieję, że wszystko ok i krwiak albo się zmniejszył, albo wchłonął.

Duszno dzisiaj u nas, nie dla takich kulek jak ja taka pogoda.

Wg Usg zaczęłam 3 miesiąc :-).

Do góry