reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

Wczoraj odbyła się moja kolejna wizyta u Gina i mam jakieś mieszane uczucia co do Niego:baffled: Z jednej strony powiedział że wszystko jest oki i ciąża rozwija się pozytywnie a z drugiej strony mam wrażenie że ma całkowity olewający sposób traktowania swoich pacjentek. Myślałam że coś choć wspomni o usg a tu ani słowa! Przepisał mi tylko receptę i zapisał termin następnej wizyty....
jestem lekko rozczarowana....

reklama
Mój gin wspomniał o USG a ja chciałam choc powiedział, że normalnie robi się ok 11 tyg.. trzeba było sie zapytać...a ma u siebie usg czy trzeba gdzieś specjalnie chodzić? Ja tam wolałam zobaczyć na własne oczy fasolkę.. zresztą kto by nie wolał nie? CHoc jak byłam w pierszej ciązy to też w 7 tyg juz fasolke podglądalismy... :)

Miaa6 - do kogo chodzisz na wizytę? I gdzie będziesz robić USG (bo jak doczytałam, nie u swojego gina)?
Napisz mi jeszcze prosze, gdzie ten Pulsmed jest, i jak szybko znałaś wyniki, bo ja robiłam betę na Niemcewicza i płaciłam 30 zeta i wyniki były dopiero następnego dnia :/
Swojego lekarza mam w Zgierzu, więc chwile mi tam dojaz zajmuje. Pulsmed jest na POW - bardzo blisko wydziału ekonomiczno-socjologicznego, jak wpiszesz w wyszukiwarkę to znajdziesz szybciutko cały cennik :-) na wynik czeka się 2 dni. krew pobierają między 8 a 10 rano. a na usg ide do Salve bo w pulsmedzie nie mają dopochwowego :-(

Miaa6 - to daj znać po USG :)
A skoro w plusmedzie wyniki są po 2 dniach dopiero, to jednak nie będę zainteresowana. Ale wielokrotnie czytałam na forum, ze dziewczyny mają wyniki bety już po godzinie, dwóch...
A do Salve idziesz do kogo? Byłam tam kiedyś na USG u dr Lecha, w poprzedniej ciąży.

Miaa6 - to daj znać po USG :)
A skoro w plusmedzie wyniki są po 2 dniach dopiero, to jednak nie będę zainteresowana. Ale wielokrotnie czytałam na forum, ze dziewczyny mają wyniki bety już po godzinie, dwóch...
A do Salve idziesz do kogo? Byłam tam kiedyś na USG u dr Lecha, w poprzedniej ciąży.
no właśnie do dr Lecha ide - napisz mi coś na jego temat

Chciałam się tak troszkę nieśmiało z Wami przywitać. Termin porodu wypada mi na 11 stycznia ale okropnie się obawiam bo każdą moją prawidłową ciążę poprzedzał Aniołek:-:)-( I boję się żeby i tym razem tak nie było. Czuję się koszmarnie. Jak nie męczą mnie obrzydkiwe mdłości to mam zgagę albo boli mnie podbrzusze. No i do tego mam trzyletniego i pięciomiesięczniego synka:tak::tak::tak:, którzy często dają w kość. Ale nie narzekam bo sama taką decyzję podjęłam że chcę mieć trójkę :tak::tak::tak::tak: Do ginki troszkę się obawiam iść żeby na mnie nie nakrzyczała, że tak szybko po porodzie mam nowego lokatora w brzuszku. No ale wizyta jest nieunikniona:tak::tak::tak: więc w poniedziałek zadzwonie i się zarejestruję.

Miaa6 - niewiele mogę napisać, bo byłam u niego tylko raz na USG. Nie mam zastrzeżeń do samego przebiegu badania, dobrze pomierzył mi synka i o wszystkim mnie informował.

Miaa6 - niewiele mogę napisać, bo byłam u niego tylko raz na USG. Nie mam zastrzeżeń do samego przebiegu badania, dobrze pomierzył mi synka i o wszystkim mnie informował.
To ważne, bo lekarze są czasem gburami, a ja jestem raczej wrażliwa na takie typy. .. pozdrawiam i odezwę się po usg.

Weroniczka nic sie nie martw. Wszystko bedzie ok. Ogromne gratulacje!!!!!!

Miaa6 trzymam kciuki za wizytke. Potem daj znac.

A ja wlasnie umieram nalozyłam malej obiadek (ziemniaczki i rybke) jak mi ta ryba zasmierdziala o ludu.

reklama
A ja dzisiaj robiłam badania krwi. Wyniki odbiore sobie w środę przed wizytą. :-)

iwon3004 może zmień ginekologa, najważniejsze zebyś była go pewna, a nie denerwowała się, że cos jest nie tak.

Weroniczka mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. I jakie szybko, 13 miesięcy różnicy, ponad rok :-p.

daga23 znam to. I ta konieczność nie pokazania po sobie, bo dziecko się zniechęci... Mój natomiast zrobił błe, w wyniku czego kojec do czyszczenia i dzecko do prania. Bogu dzięki wyreczyła mnie rodzina, bo bym sama błe robiła.

Do góry