reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

Kluliczek to wlasnie pociagnelo mnie. Oliwia to widziala i zaczela mnie nasladowac. Ale mialam potem kupe smiechu. Mnie jeszcze przyprawia o mdlosci jak Oliwia zrobi kupke na nocniczek i potem musze zawartosc isc wyniesc do kibelka.

reklama
Daga to jam mam podobnie. Wytarcie pupy któremuś z chłopców to dla mnie nie lada wyczyn;-);-);-) No i jeszcze jedna rzecz po której zawsze rozpoznaję że jestem w ciąży. Mycie zębów. Istny koszmar. Przy każdym ich myciu mam tak obrzydliwiy odruch wymiotny, że muszę je myć na raty:crazy::crazy::crazy::crazy:

Przyłączam się do antykupkowej dróżyny :-p. U mnie mąż nieszczęśliwy, bo odmawiał przewijania. Najgorzej bedzie po 8, bo wtedy bedę 2 razy w tygodniu sama cały dzień i będę musiała sobie jakoś poradzić.

U mnie dzis troszkę lżej z mdłościami, a raczej ze zwracaniem, bo mdłosci nadal okropne :-(.

Wlasnie mialam rozmowy w kibelku pierwszy raz a pociagnelo mnie po bananie. Bylismy na zakupach w markecie. Szlismy kolo stoiska z wedlinami i serami bardzo szybko sie ewakuowałam tak okropnie śmierdziało. A zabki jak myje to zawsze jest problem. Oj cos czuje ze te wymioty i mdlosci dopiero u mnie beda. Teraz sobie przypominam ze z Olcia gdzies w 7 tygodniu zaczelo mnie meczyc. Wytrzymamy babeczki!!!!!!!!!!!!!

A ja już po usg:laugh2: i mamy 9 mm pęcherzyk jest tam gdzie być powinien. termin mam na 25 stycznia czyli w urodziny mojej mamy hehe ładny prezent. Okazało się że jest troche młodszy i musze sobie na suwaczku zmienić. No ale jestem happy, że wszystko jest dobrze.

dobrej nocki

Czesc mamusie!!!!!
kilka dni nie zagladalam a tu tyle nas juz jest,ze ho ho:-)...u mnie brak apetytu nie usepuje...moge jesc tylko owoce,spie duuuuuuuuuuzo,duuuuuuzo ,ale ogolnie jest nie zle....brzus mi sie wydaje taki jakis wiekszy o wiele,piersi to 2 wulkany od ktorych lepiej z daleka........pierwszy raz od wielu lat nie pracuje i nudze sie straszliwie....no ale nic.....czekam na moja dzidziulinke:laugh2:

Cześć dziewczyny:)
Jestem w wielkim szoku, w poniedziałek dowiedziałam sie że będę mamą. To moja pierwsza ciąża. Oczywiśći mama stracha. W środę robiłam usg i według niego jestem w 6 tygodniu. w czwartek badałam Beta-hcg. wyszło 16065.Boje sie ze moje dzieciątko jest takie malnkie:szok:.ma 3.21mm.

madzila - czego się boisz? Przy takiej becie wielkość dzidziusia jest odpowiednia :) Biło już serduszko?

W ten weekend podobno mają być upały :tak::-D Uwielbiam taką pogodę, ale jak na złość, się przeziębiłam. Obudziłam się z bolącym gardłem. Już w planach mam syrop z miodu, czosnku i cebuli, coś na gardło jeszcze można w ciąży?

reklama
tabletki z podbiałem, isla np porzeczkowa, jakieś homeopatyczne do sssania (do nosa też jesli potrzeba) coś z propolisem, poza tym rutinoskorbin 3 razy po dwie tabletki,płukanie wodą z solą, z szałwią, w najgorszym wypadku duomox mozna nawet na tym etapie ciązy..syropki dla dzieci..

Do góry