reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

Obowiązkowo do ginekologa - miesiąc Ci się spóźnia jeśli dobrze rozumiem o cały miesiąc - nie zastanawiaj się.

No, nie miesiąc, ale niecałe dwa tygodnie. Choć jeśli wziąć pod uwagę dłuższy cykl (mogło się zawsze coś poprzestawiać), to tydzień. Tylko czuję się tak, jakbym dzidziusia jednak dźwigała. Teraz i tak nie mam możliwości pójść do mojego ginekologa, więc pójdę jakoś w czerwcu. Ale tak miałam nadzieję pójść po zrobieniu testu i z wynikiem: dwie kreseczki :-/
Ale jeszcze raz zapytam: czy to możliwe, że test mógł nie wykryć, że jestem w ciąży? Z tego co czytam, mają one dość dużą czułość.

reklama
Witajcie Stycznióweczki,

jeśli nie macie nic przeciwko to się do Was przyłączę. Wg kalendarza na stronie mam termin na 24 stycznia :-)
Do lekarza idę dopiero we wtorek ale robiłam teścik domowy i betę i wszystko się zgadza. Beta z 27 maja - 1508 mlU/ml. Czyli 3-4 tygodnie po poczęciu jakby nie patrzeć :tak: na razie nie mam żadnych objawów - nawet piersi mnie nie bolą, tylko jeść mi się trochę bardziej chce, a że zawsze byłam niejadkiem to od razu widać :laugh2:
komal
dokładnie tak jak Ty OM miałam 19 kwietnia - zrób sobie test na beta hCG i będziesz wiedziała.

Może jeszcze się przedstawię - króciutko bo już pora na śniadanie :-D
Sylwia jestem - jak widać w nicku, mam 27 lat. To moja pierwsza ciąża i czekałam na nią 2,5 roku! Więc trzymajcie lepiej kciuki żeby wszystko było OK

Biegnę na śniadanko :rofl2:

Witajcie Nowe babeczki, życzę wszystkim cudownej ciąży!!!
Ja mdłości nie mam nadal, CUDNIE!!!!
Naprawdę dobrze sie czuję, brzuszek mniej boli, profilaktycznie biorę duphaston.

komal
dokładnie tak jak Ty OM miałam 19 kwietnia - zrób sobie test na beta hCG i będziesz wiedziała.

Ja was tu czytam od paru dni, bo w tych sprawach jestem kompletnie zielona i to, co piszecie jest skarbnicą wiedzy dla mnie :-D
A ten test na beta hCG: chodzi o badanie krwi? Mieszkam w Warszawie, ale właśnie nie mam tu własnego gina. Jak zrobić to badanie? Potrzebne jest skierowanie od lekarza? Czy też za parę złotych mogę je zrobić w przychodni?
Aha, Sylwenka. Policzyłam sobie ewentualny termin różnymi metodami i zmieniając datę o może 1 dzień (bo tak!) też sobie wyliczyłam 24 stycznia termin. Wiem, kiedy dziecko mogło być poczęte, więc mimo nieregularnych miesiączek tak mi wychodzi.

Życzę wam wszystkim, aby zawsze lody smakowały wam tak, jak mi posmakowały lody śmietankowe 2 tygodnie temu! A zawsze tylko czekoladowe jadłam... Albo kawowe <mniam>. A teraz przepadam za big milkami :-D

Ja was tu czytam od paru dni, bo w tych sprawach jestem kompletnie zielona i to, co piszecie jest skarbnicą wiedzy dla mnie :-D
A ten test na beta hCG: chodzi o badanie krwi? Mieszkam w Warszawie, ale właśnie nie mam tu własnego gina. Jak zrobić to badanie? Potrzebne jest skierowanie od lekarza? Czy też za parę złotych mogę je zrobić w przychodni?
Aha, Sylwenka. Policzyłam sobie ewentualny termin różnymi metodami i zmieniając datę o może 1 dzień (bo tak!) też sobie wyliczyłam 24 stycznia termin. Wiem, kiedy dziecko mogło być poczęte, więc mimo nieregularnych miesiączek tak mi wychodzi.

Życzę wam wszystkim, aby zawsze lody smakowały wam tak, jak mi posmakowały lody śmietankowe 2 tygodnie temu! A zawsze tylko czekoladowe jadłam... Albo kawowe <mniam>. A teraz przepadam za big milkami :-D
beta hcg robi się bez skierowania, wykonują je wszystkie przychodnie prywatne, kosztuje to od 20 do 30 zł, ja robiłam w Pulsmedzie w Łodzi, płaciłam 22 zł. Takie badanie daje Ci 100% pewności :-) Trzymam kciuki by wynik był wysoki. Testy ciążowe czasem nie pokazują wyniku, każda z nas ma inny przyrost hcg w moczu, czasem tak jest że ciążowy pokazuje błędny wynik, więc badanie krwi da ci pewność. Pozdrawiam

Miałam dać znać co tam po wizycie u ginekologa : mój wyluzowany doktor :-D dał mi kartę ciąży wypisał wszytstkie rubryczki, okazało się że przez 1,5 tygodnia przytyłam 2 kilo, więc waże już 52 kg przy wzrości 175 - wyglądam troche jak wieszak, ale to u mnie normalne. Poza tym ide dziś na usg :tak::tak::tak: i jestem pełna obaw ( ja i moje fatalistyczne wizje), pan doktor pocieszał mnie że to będą bliźniaki, żartowniś ;-) .

Witam nowe przyszłe mamusie i życzę cudnych 9 miesięcy, bez mdłości i innych niespodzianek.

Miłego dzionka bo pogoda dziś dopisała :-)

komal - Mieszkam pod Warszawą i w prywatnej klinice płaciłam 35zł za to badanie.
Bez skierowania - możesz nawet powiedzieć że chcesz zrobić test ciążowy i tez będą wiedzieli o co chodzi.
Chyba złapały mnie wahania nastroju - ciągle mi chodzi po głowie że to dopiero kilka tygodni i jeszcze wiele się może wydarzyć...
A do lekarza dopiero we wtorek mam szansę się dostać :-(
Chyba jakbym miała ciągłe mdłości to czułabym się pewniej ;-) przynajmniej bym wiedziała że dzidzia się rozwija :baffled:
Proszę powiedzcie że będzie dobrze!

Sylwenka bedzie wszystko dobrze. Mysl pozytywnie. Ja rowniez super sie czuje i mam schizy ale we wtorek widzialam fasolke i jest ok.

Miaa6 - do kogo chodzisz na wizytę? I gdzie będziesz robić USG (bo jak doczytałam, nie u swojego gina)?
Napisz mi jeszcze prosze, gdzie ten Pulsmed jest, i jak szybko znałaś wyniki, bo ja robiłam betę na Niemcewicza i płaciłam 30 zeta i wyniki były dopiero następnego dnia :/

reklama
Witajcie stycznioweczki te "stare" i te "nowe"

Ja wczoraj odebralam wyniki betki - 15 tys i toxo - oba negatywne..... wiec teraz musze bardzo,bardzo uwazac. We wtorek usg.

Jesli macie koty w domu i nie wychodza na dwor i nie sa male, to nie musicie sie obawiac i mozecie je glaskac. Tylko ich wc zostawcie dla mezusia.

Pozdrawiam.:-)

Do góry