reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

Kluliczek - miałam wczoraj pierwsze USG, które potwierdziło moje obliczenia ;-) Dzidzia jest kilka dni młodsza niż wynikałoby to z OM ale zgadza się z datą skorygowaną o późniejszą owulację, wczoraj miała 75mm co odpowiadało dokładnie 6t5d, tak jak się spodziewałam :tak::-D

reklama
Czyli termin 17 stycznia :-). Wielkie dzięki :-).
Dodałam suwaczki pod terminami i tak zastanawiam się, bo dziewczynom, które suwaczków nie miały stworzyłam tymczasowe na listę. No i teraz pytanie, czy wstawiać suwaczki z podpisów, czy może stworzyć każdej taki sam na listę?

Ale mam dzis mdłości, choć jeszcze nie latałam do wc. Muszę sobie pomrozić sok, bo zimne mi pomaga na nie. I brzuch mnie pobolewa czasami, ale to przez rozciaganie się i ciężar tłuszczyku :-/. Strasznie mi ciężko, moja mama szaleje z młodym, mąż też, a ja jak ta sierota ani nie pójde z nim na spacer, ani nie powalam sie po podłodzę, ani nie ponoszę, ani nie nakarmię :-(. Przewinąć tez nie mogę bo po jego kupce lecę do wc i spazmów dostaję :baffled:. zamiast sie cieszyć, ze mam troche luzu, poodpoczywać, to ja smutam :-p. Ech, dogodzić takiej :-D.

marylion74 ciesze się, że wszystko ok :-).

Melody ja biologii ucze a dziewczyny w 3 klasie gimnazjum interesuja te tematy wiec podaje im dokładniej - poza tym mam juz w paraktyce pare mamusiek wiec tym bardziej opowiadam ze szczególami:-)

Daga ciesz sie ze masz ten etap bezobjawowy niejedna znas Ci zazdrosci jak diabli...:-)
A ja ciągle mdłości i byle jek.. feeee a do roboty kurde musze zapylać bo oceny trzeba wystawić!!!

Czyli termin 17 stycznia :-). Wielkie dzięki :-).
.

No, dokładnie to z USG wychodzi dzień wcześniej, na 16 stycznia. No, ale to może wynikać z błedu pomiaru ;-) Najważniejsze, że wielkość odpowiada dacie owulacji, mam pewność, że dzidzia odpowiednio rośnie, bo z OM powinna być kilka dni większa. Jak nie wiedziałabym dokładnie kiedy była owu, to bym się pewnie zamartwiała... ;-)

Madziu dzięki za odp,może jeszcze ktoś mi powie ile cm powinna mieć przeciętnie główka niuni na zdjęciu z USG-może takim sposobem dowiem się jak ten mój skarbek leży:-)

Jak narazie to trudno powiedzieć gdzie co jest. Mierzona jest długość ciemieniowo pośladkowa czy jakos tak :-p.

http://www.noworodek.pl/index.php?sm=2&ope=1 - to kalkulator do liczenia wieku wg podanych parametrów.

Napadło mnie na zapiekankę z makaronu i sosu pomidorowego. Zapłaczę się jak nie uda mi się mamy namówić na jej zrobienie.
Ktoś strzela od rana w okolicy - petardy czy coś - co 2 godziny może raz strzeli, ale mój pies dostał trzęsawki. On bardzo źle znosi takie dźwięki, nie zwykłe sztuczne ognie, tylko takie właśnie. Musiałam mu stresnal podać :-(.

Ja jutro idę na pierwszą wizytą do mojego Gina i na pierwsze USG.. juz nie mogę sie doczekać... napiszę co i jak po powrocie..
a U mnie też coraz lepiej mdłości miałam trzy dni takie mocniejsze choc czy mozna je w ogóle tak nazwać.. a dzis juz prawie wcale no może troch mnie muliło oby tak do końca... :) oczwiscie wszystko mi cuchnie ale odruchów wymiotnych naszczęście brak :) zastanawiałam się czy zrobic od razu sobie badania krwi i moczu tak żeby jutro już z nimi iść do lekarza dawno - nie robiłam... i tak mi zleci a tak to bedę musiała czekac cały miesiąc do następnej wizyty a zreszta jak coś bedzie nie tak to przeciez moge iść wcześniej... pozdrowionka

reklama
Kluliczku i co jest ta wymarzona zapiekanka?? kurcze jak mi sie dzisiaj zamarzyły gołąbki z sosem pomidorowym.. oczywiście nie czekałam na nic tylko zrobiłam wyszły super.. mniam.. co takiego jest w tym jedzeniu że tak nam się chce takich różnych rzeczy?? hormony nieźle w nas buzują robia z nami co chcą... :) Smacznego!!!

Do góry