reklama
daga23
Entuzjast(k)a
hej
Wczoraj widzielismy nasza fasolke, piekny pecherzyk z zarodkiem. Serduszka jeszcze nie bylo widac. ale za 2 tygodnie kolejna wizyta i beda ladniejsze widoczki.
Termin wypada na 23 stycznia. Jestesmy przesczesliwi. Witaminki mam brac feminatal i tam jest juz kwas foliowy i te witamy mam brac do 12 tc a potem dostane te same ale dodatkowo z jodem. A co do objawow to wogole nie musze ich miec i mam sie tym nie stresowac bo wszystko jest ok.
Milego dnia.
Wczoraj widzielismy nasza fasolke, piekny pecherzyk z zarodkiem. Serduszka jeszcze nie bylo widac. ale za 2 tygodnie kolejna wizyta i beda ladniejsze widoczki.
Termin wypada na 23 stycznia. Jestesmy przesczesliwi. Witaminki mam brac feminatal i tam jest juz kwas foliowy i te witamy mam brac do 12 tc a potem dostane te same ale dodatkowo z jodem. A co do objawow to wogole nie musze ich miec i mam sie tym nie stresowac bo wszystko jest ok.
Milego dnia.
electra
Przyjaciolki 2008
Witajcie,
ja wczoraj bylam u ginki - przepisala mi toxo i betke. Zrobila tez usg,ale poza pecherzykiem nie bylo nic widac. Musimy jeszcze poczekac.
Daga - gratuluje - ciesze sie,ze przynajmniej Ty zobaczylas wiecej :-)
Spooky,Ivon,Melody - no to uzbrajamy sie w cierpliwosc i czekamy na Wasze widoczki.
Kasia - dlaczego zapisala Ci luteine?
Pozdrawiam Was
http://www.knapik-rybka.org.pl/gabinet/pdf/mrybka05.pdf
Dr n med Lech Dudarewicz
Moze sie ktorejs przyda
ja wczoraj bylam u ginki - przepisala mi toxo i betke. Zrobila tez usg,ale poza pecherzykiem nie bylo nic widac. Musimy jeszcze poczekac.
Daga - gratuluje - ciesze sie,ze przynajmniej Ty zobaczylas wiecej :-)
Spooky,Ivon,Melody - no to uzbrajamy sie w cierpliwosc i czekamy na Wasze widoczki.
Kasia - dlaczego zapisala Ci luteine?
Pozdrawiam Was
http://www.knapik-rybka.org.pl/gabinet/pdf/mrybka05.pdf
Dr n med Lech Dudarewicz
Moze sie ktorejs przyda
Kluliczek
Babka z laską
pysia25, wiki_1979, Xatnon, anetkam, Miaa6, klaudusiaNK, electra - waszych terminów nie mam jeszcze na liście. Jak możecie to podajcie mi.
A pozostałe podajcie termin, który uznamy za obowiązujący - oczywiście te, które juz to wiedzą :-).
A pozostałe podajcie termin, który uznamy za obowiązujący - oczywiście te, które juz to wiedzą :-).
No to teraz i ja się do Was dopiszę. Przeczytałam dzisiaj cały wąteczek.
Ostatnia @ - 18.04.2008
I test - 19.05.2008r. - negatywny, ale nie robiony z porannego moczu
II test - 22.05.2008r. - wyszły 2 kreseczki.
26.05.2008r. - trochę krwi w moczu, więc się wystrachałam i umówiłam się prywatnie do mojej ginki. w międzyczasie beta na cito - 1112
Z wynikami po 19tej do gabinetu. Pierwsze USG. Widziałam mojego kropeczka ale jeszcze nie bylo serduszka. Kazała mi zażywać kwas foliowy (biore puritan`s pride, najbardziej się opłaca bo 250 tabletek za 16,37zł). Poza tym zleciła mi mocz ogólnie i progesteron.
Ceny badań: beta hcg - 30 zł
mocz ogólnie: 8zł
progesteron: 25zł
Chodze do sprawdzonej ginki która prowadziła ciążę siostry i paru innych babeczek które znam. Jeśli jakaś krakowianka chce namiary chętnie podam.
A teraz kilka słów o sobie.
Mam na imię Joanna. Mam 25 lat i od 1,5 roku jestem mężatką. To moja pierwsza i bardzo upragniona ciąża.
Pozdrawiam.
Ostatnia @ - 18.04.2008
I test - 19.05.2008r. - negatywny, ale nie robiony z porannego moczu
II test - 22.05.2008r. - wyszły 2 kreseczki.
26.05.2008r. - trochę krwi w moczu, więc się wystrachałam i umówiłam się prywatnie do mojej ginki. w międzyczasie beta na cito - 1112
Z wynikami po 19tej do gabinetu. Pierwsze USG. Widziałam mojego kropeczka ale jeszcze nie bylo serduszka. Kazała mi zażywać kwas foliowy (biore puritan`s pride, najbardziej się opłaca bo 250 tabletek za 16,37zł). Poza tym zleciła mi mocz ogólnie i progesteron.
Ceny badań: beta hcg - 30 zł
mocz ogólnie: 8zł
progesteron: 25zł
Chodze do sprawdzonej ginki która prowadziła ciążę siostry i paru innych babeczek które znam. Jeśli jakaś krakowianka chce namiary chętnie podam.
A teraz kilka słów o sobie.
Mam na imię Joanna. Mam 25 lat i od 1,5 roku jestem mężatką. To moja pierwsza i bardzo upragniona ciąża.
Pozdrawiam.
klaudusiaNK
Fanka BB :)
Kruliczek termin dokładny podam ci we wtorek bo ide do lekarza z wynikami USG i on dokładnie mi wszystko powie.
Wiecie co naczytałam się głupot o ciąży pozamacicznej bo mnie dość często brzuch pobolewa a to jest objawem takiej ciąży:-(
Ale plamień żadnych nie mam.
Jutro mam pierwsze USG. Teraz boje się że nic nie zobacze:-(
Wiecie co naczytałam się głupot o ciąży pozamacicznej bo mnie dość często brzuch pobolewa a to jest objawem takiej ciąży:-(
Ale plamień żadnych nie mam.
Jutro mam pierwsze USG. Teraz boje się że nic nie zobacze:-(
marylion74
Zadomowiona(y)
KlaudusiaNK, nic się nie martw, mnie brzuch bolał strasznie, z tego powodu byłam na zwolnieniu. Tam wszystko się przebudowuje, naciąga, nie czytaj złych rzeczy, nie ma się co straszyć.
Może masz tyłozgiecie macicy jak ja? Wtedy może boleć.
Nie martw się, w twoim brzuszku dzieję sie ogromna rewolucja, stąd ta bóle
Może masz tyłozgiecie macicy jak ja? Wtedy może boleć.
Nie martw się, w twoim brzuszku dzieję sie ogromna rewolucja, stąd ta bóle
klaudusiaNK
Fanka BB :)
Dzięki bardzo. Mam nadzieję że jutro będę mogła się z Wami podzielić wrażeniami z mojego tzn naszego pierwszego USG :-)
reklama
marylion74
Zadomowiona(y)
Ja miałam dziś USG, widziałam serduszko bijące jak oszalałe, 160 uderzeń na minutę, maluch ma 16,3 mm. Jest super!!!!