reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2009

Hello :-p
Ależ wam zazdroszczę - ja idę do lekarza dopiero 12 czerwca. Ale może wtedy Groszek się trochę pokręci i mrugnie do mnie ? :-D

reklama
hej

Wczoraj widzielismy nasza fasolke, piekny pecherzyk z zarodkiem. Serduszka jeszcze nie bylo widac. ale za 2 tygodnie kolejna wizyta i beda ladniejsze widoczki.
Termin wypada na 23 stycznia. Jestesmy przesczesliwi. Witaminki mam brac feminatal i tam jest juz kwas foliowy i te witamy mam brac do 12 tc a potem dostane te same ale dodatkowo z jodem. A co do objawow to wogole nie musze ich miec i mam sie tym nie stresowac bo wszystko jest ok.

Milego dnia.

Witajcie,

ja wczoraj bylam u ginki - przepisala mi toxo i betke. Zrobila tez usg,ale poza pecherzykiem nie bylo nic widac. Musimy jeszcze poczekac.

Daga - gratuluje - ciesze sie,ze przynajmniej Ty zobaczylas wiecej :-)

Spooky,Ivon,Melody - no to uzbrajamy sie w cierpliwosc i czekamy na Wasze widoczki.

Kasia - dlaczego zapisala Ci luteine?

Pozdrawiam Was

http://www.knapik-rybka.org.pl/gabinet/pdf/mrybka05.pdf

Dr n med Lech Dudarewicz

Moze sie ktorejs przyda :tak:

Feminatal 800 ja tez biore. lekarz moj mowil ze najlepsze bo jest folik i metafolina chyba jeszcze (nie pamietam dokladnie).
Ja za tydzien - juz nie moge sie doczekac. lekarz mowil ze juz powinno byc serducho jak bede.

Pozdrawiam

pysia25, wiki_1979, Xatnon, anetkam, Miaa6, klaudusiaNK, electra - waszych terminów nie mam jeszcze na liście. Jak możecie to podajcie mi.

A pozostałe podajcie termin, który uznamy za obowiązujący - oczywiście te, które juz to wiedzą :-).

No to teraz i ja się do Was dopiszę. Przeczytałam dzisiaj cały wąteczek.
Ostatnia @ - 18.04.2008
I test - 19.05.2008r. - negatywny, ale nie robiony z porannego moczu
II test - 22.05.2008r. - wyszły 2 kreseczki.
26.05.2008r. - trochę krwi w moczu, więc się wystrachałam i umówiłam się prywatnie do mojej ginki. w międzyczasie beta na cito - 1112 :)
Z wynikami po 19tej do gabinetu. Pierwsze USG. Widziałam mojego kropeczka ale jeszcze nie bylo serduszka. Kazała mi zażywać kwas foliowy (biore puritan`s pride, najbardziej się opłaca bo 250 tabletek za 16,37zł). Poza tym zleciła mi mocz ogólnie i progesteron.
Ceny badań: beta hcg - 30 zł
mocz ogólnie: 8zł
progesteron: 25zł
Chodze do sprawdzonej ginki która prowadziła ciążę siostry i paru innych babeczek które znam. Jeśli jakaś krakowianka chce namiary chętnie podam.
A teraz kilka słów o sobie.
Mam na imię Joanna. Mam 25 lat i od 1,5 roku jestem mężatką. To moja pierwsza i bardzo upragniona ciąża.
Pozdrawiam. :)

Kruliczek termin dokładny podam ci we wtorek bo ide do lekarza z wynikami USG i on dokładnie mi wszystko powie.
Wiecie co naczytałam się głupot o ciąży pozamacicznej bo mnie dość często brzuch pobolewa a to jest objawem takiej ciąży:-(
Ale plamień żadnych nie mam.
Jutro mam pierwsze USG. Teraz boje się że nic nie zobacze:-(

KlaudusiaNK, nic się nie martw, mnie brzuch bolał strasznie, z tego powodu byłam na zwolnieniu. Tam wszystko się przebudowuje, naciąga, nie czytaj złych rzeczy, nie ma się co straszyć.
Może masz tyłozgiecie macicy jak ja? Wtedy może boleć.
Nie martw się, w twoim brzuszku dzieję sie ogromna rewolucja, stąd ta bóle ;)

Dzięki bardzo. Mam nadzieję że jutro będę mogła się z Wami podzielić wrażeniami z mojego tzn naszego pierwszego USG :-)

reklama
Ja miałam dziś USG, widziałam serduszko bijące jak oszalałe, 160 uderzeń na minutę, maluch ma 16,3 mm. Jest super!!!!

Do góry