reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

Dziewczyny napiszcie mi te ktore sa w 2 ciazy czy druga ciaza moze sie roznic od pierwszej az tak bardzo ze w pierwszej mialo sie wszystkie objawy a w tej nic??

U mnie to już kolejna ciąża (bo jestem "po przejściach") i każdą przechodzę inaczej. W żadnej mnie aż tak nie mdliło, jak w tej... ;-)

Dziewczyny, nareszcie pogoda się poprawia :))

reklama
Witajcie,

ja dzis rano otworzylam lodowke,zerknelam do srodka i szybko ja zamknelam............ Na sniadanie byla woda z batonikiem kellogsa. Potem ledwo doczlapalam sie do pracy. Jakas taka bez sil jestem...
Jestem troche przeziebiona, bo w sklepach dziala juz klimatyzacje i roznica temperatur mnie w sobote na zakupach rozlozyla....
A w sobote czeka mnie bierzmowanie dziecka przyjaciol. Nie pamietam juz jak to bylo - duzo sie stoi?

Bialaczekolada witaj i gratulacje
Dziewczyny - niczym sie nie przejmujcie - co powie dyrektor,co mowia stare panne, grunt, ze jestesmy SZCZESLIWYMI przyszlymi mamusiami, a dookola niech mowia co chca! Jednym uchem wpuszczac, drugim wypuszczac;-)

A to, co postanowicie - w zwiazku z praca to Wasza decyzja i zrobicie wszystko, aby bylo najlepiej dla dzidzi. I to sie liczy.
Buzka

Hej, ja w sumie tez mam problemy z przygotowywaniem posiłków, wczoraj np zmuszałam się do zrobienie ryby, generalnie nie lubię, no ale w ciązy trzeba jeśc przynajmniej raz w tygodni.
Na lodówke reaguje jak TY electra.
Mdłości nie mam żadnych, brzuszek przestał boleć, dostałam duphaston.

hej

Dziewczyny a moga zdarzyć sie takie klucia w dole brzucha. Mam wrazenie jakby mnie ktos igielkami kul???

Daga. mam Oxis turbuhaler i pullmicort Turbuhaller ale doraznie czyli w moim przypadku w razie ataku.

electra masz rację - groszek jest najważniejszy :-p i dlatego nie mam zamiaru się przejmować niczym i od 20. czerwca będę cieszyć się w pełni wakacjami przedłużonymi aż do porodu :tak:

Jutro wybieram się na badanie na toksoplazmozę. Czy któraś z was to robiła? Jakie są koszty i jak się trzeba przygotować do badania? Będę wdzięczna za wszelkie rady.
Pozdrówki dla mamuś i dzidziusiów w ten piękny dzionek!!

Ja w piatek robie badania, w tym toxo, ale za diabła nie wiem ile kosztuje, bo mam to w pakiecie. A jadę na czczo, na dodatek bez leków, bo i na hormony tarczycy robię.

Lodówka mój wróg, staram się nie otwierać, gotuje moja mama, a ja przezywam katusze gdy karmię Janka. gdyby to ode mnie zalezało jadłabym tylko lody i to na co mam ochotę w danym momęcie. Ryba za mną chodziła chyba tydzień, ale nie było mowy bym ją sobie zrobiła. Wypłakałam u mamy, po czym jednego dnia zjadłam ze smakiem, drugiego sam zapach pognał mnie do wc.
Jen dużo zup, z razji że są mokre i łatwiej jest się z nimi pożegnać ;-/. Ale każdego dnia musi być inna, dzis kalafiorowa.

a ja miałam dzis suuuuper dzionek. Kulegotki ze szkoły (z pracy) zaprosiły mnie na "kawę" i wreszcie wyszłam z domu!!!! Bo ja na L4 jestem.... i siedziałam grzeczniutko w chałupce, ale dziś zrobiłam sobie wolne;)
Kupiłam sobie dwa ciuchy letnie nowe w normalnym sklepie ale z gumkami i rozciągliwe z miejscem na brzuchola. Także do noszenia w czasie i po ciąży.
zeżarłam naleśniki ze szpinakiem i kawę mrożoną :))))
NO i pogadałam sobie, wyżaliłam się i takie tam....

Ogólnie polecam wszystkim przyszłym mamom na polepszenie nastroju!!!
a nogi mnie bolą tak, że hej!
Idę odpoczywać (prasować, kończyć fasolkę po bretońsku i leżeć)!
Buziaki:)))))

reklama
melody6 roześmiałam się w duchu na twojego posta. Muszę Ci powiedzieć, że jak ja z koleżankami wychodzimy do knajpki w mieście od czasu do czasu, to właśnie naszym sztandarowym daniem są naleśniki ze szpinakiem :laugh2: mmmm pyszotka...
Dziś tak mi brzuch wywaliło jakbym była conajmniej w 4 miesiącu :no: ale to chyba wina tych ogórków po bananie...i paru innych rzeczach :szok:

Do góry