reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2009

Najpierw beda musieli kawy wypic i ciasta ze swiat zjesc wiec mam nadzieje trzymac sie terminu "zeby nikomu w zarciu poswiatecznym nie przeszkadzac" i poczekac az sie rozruszaja bo pierwsze dni po wolnym bedzie pewnie ciezko. Chociaz syna 2 tygodnie wczesniej urodzilam....

reklama
A ja się jakoś zakodowałam, że urodzę po terminie, a nie przed. Termin z OM i pierwszego USG to 15.01, a z owulacji (wiem kiedy była) to 18.01. I tylko chciałabym zdążyć na dzień babci i dziadka :-D

I popieram Celinkę - najbardziej wiarygodne są terminy z pierwszych USG, teraz to już w ogóle nie ma co patrzeć. Teraz to już mierzą wg statystycznych rozmiarów dziecka, a statystycznie rzecz biorąc, każdy człowiek w Polsce ma pół penisa ;-)

ja chcę urodzić w styczniu, w grudniu nie chcę bo dziecko ma cały rok do tyłu a po drugie te braki personelu w okresie świąt i nowego roku. Do tego moja położna na sylwestra chyba wyjeżdża także będę nogi zaciskać choć termin mam dopiero na 23 stycznia z @. A z usg z 12 tygodnia na 19. Oliwia urodziła się w terminie z tego usg z 12 tygodnia hi hi.

oj, ale czemu tak sceptycznie podchodzicie do tego "że dziecko cały rok ma do tyłu" :sorry2: ja tam z grudnia jestem i wcale nie narzekałam i nie narzekam, dla mnie to bez różnicy było :tak::-D

ja tam z grudnia jestem i wcale nie narzekałam i nie narzekam, dla mnie to bez różnicy było :tak::-D

mi tu :-D
nie zauważyłam przepaści między mną, a resztą dzieciaków.
no jedyne w czym byłam słabsza od rówieśników to w-f ;-)
najbardziej to chyba widać w okresie żłobkowym, a ja do żłobka nie chodziłam.
jedyny minus to sytuacja prezentowa - zawsze rodzinka sobie ułatwiała i robiła prezenty zbiorowe :angry:
urodzinowo-mikołajowe były na porządku, a czasem szli po całości i był jeden większy urodzinowo-mikołajowo-choinkowy:baffled:
a z plusów - jestem rok młodsza od koleżanek ze stycznia :-p

mimo wszystko wolałabym urodzić w styczniu ....

a ja wybieram się zaraz do okulistki żeby mi powiedziała czy poród naturalny czy cesarka..... Trzymajcie kciuki

Kobity co sie martwicie -mi z OM wychodzi jakis 1 -3 styczen ( w zaleznosci od kalkulatora) a z usg koncowka grudnia. Koduje sie na styczen :))),chociazby 5 minut po 00:00 :-D.

reklama
Do góry