reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

Polozna na solcu mozna bylo wykupic przez szpital, oficjalnie i legalnie, lub nie i wtedy nie wiem na jakiej zasadzie. Placilo sie w kasie szpitalnej. No i dopiero potem dowiedzialam sie ze dostaje ona z tego tylko tyle, a byla caly porod ze mna. Dlatego wkurza mnie jak ktos mowi jak to one sie oblawiaja na porodach. Bez niej nie dalabym rady, babka skarb.

reklama
No właśnie Elete mnie też ciekawi który szpital wybierasz??...ja na razie myślę o Ujastku Szpital Położniczo-Ginekologiczny Ujastek w Krakowie...dużo pozytywnych opinii słyszałam...

ja też tak myślę..dzisiaj byłam tam na pierwszej lekcji w szkole rodzenia (w tej kwestii to akurat chyba Szpital na Siemiradzkiego na lepszą ofertę- kilka razy w tygodniu, z basenem...tylko, nie ta pora! także chodzę na Ujastek, i mieliśmy zajęcia z jedną z położnych...było całkiem fajnie)
ale jako szpital to ten na Ujastku, wydaje się być lepszy..(opinie)
ale chciałabym zobaczyć jak tam jest w środku, tylko że oni nie organizują dni otwartych..
bo byłam na dniach otwartych na Siemiradzkiego...

i wogóle dziękuję Wam wszystkim za wyliczenia daty:tak:,
23 byłoby super bo taka jak moja (tylko inny miesiąc;-))
zobaczymy jaką wybierze dzidziuś:-D

Elete - moja koleżanka planuje poród na Ujastku i Ona była w tym szpitalu tak sobie go pooglądać - jakoś są organizowane otwarte dni - może na stronce coś o tym jest :tak: ja myślałam o Żeromskim - mój lekarz jest z tego szpitala - chociaż i tak małe prawdopodobieństwo żebym na Niego trafiła :sorry2: ale moja kuzynka tam rodziła i była zadowolona - tylko ja nie byłam w tym szpitalu, nie znam w sumie personelu - no ale dużo pozytywnych opini o nim czytałam :tak:

może oni organizuja te otwarte dni na Ujastku jakoś mniej formalnie, tak wynikało z tego co mówiła nam położna w szkole rodzenia (bo w sumie to nic fajnego jak jesteś w szpitalu i otwierają drzwi Twojego pokoju i pokazuja Cię w najmniej oczekiwanym momencie grupie ludzi.....
no ale będę próbowała zobaczyć szpital...
na Siemiradzkiego było chyba ponad sto osób w jednym dniu...
a co do Żeromskiego może szpitale się zmieniają, ale ja mam uraz do dużych szpitali, plus to że Żeromski nigdy nie kojarzył mi się pozytywnie (kilka wizyt w ambulatorium- z róznymi kontuzjami-jako dziecko;-))
no i plus historia mojej mamy (wiem że trochę czasu minęło:-D) ale ja się tam własnie urodziłam były komplikacje i mnie odratowali (bo już było bardzo niedobrze -także to chyba zaleta większych szpitali) ale z drugiej strony nie wiadomo czy byłby wogóle problem w innym miejscu..?
no ale suma sumarum, szpital Żeromskiego wygrał akcję Rodzić po ludzku w 2006 roku...:tak:

Elete ja też słyszałam ze są dni otwarte na Ujastku i można sobie wszystko pięknie pooglądać!
Zresztą bratowa tam rodziła i w sumie patrząc z zewnątrz pomyślałam " CO TO ZA RUDERA" ale jak weszłam do środka to od razu zmieniłam zdanie..warunki rewelacja!

reklama
Daga, moja znajoma rodziła niecały rok temu w Zielonej i miała położną Asię - ponoć babka rewelacja, spotykała się z nią przed porodem i po porodzie, pomogła sporządzić wyprawkę i w ogóle do rany przyłóż :-) A przy samym porodzie była jeszcze na zmianie położna Małgosia, też ponoć super sympatyczna i troskliwa. Może któraś to ta Twoja? :-)

Do góry