reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

Melulu chodzac do naszej szkoly rodzenia mamy tanszy porod rodzinny o 00zl, czyli bedzie 500zl :-)
Elete date porodu liczy sie od daty miesiaczki odejmując 3 miesiace, dodając 1 rok i 7 dni. Czyli u Ciebie to wygląda:
18. 04.2008- 3 miesiace= 18. 01
18.01.2008+ rok i 7 dni= 25.01.2009r

reklama
Laski widze ze kazda inaczej termin podała..

ja sobie policzyłam z Julka po swojemu i urodziłam dokładnie 9 listopada a wg lekarza miałam na 2go.... teraz też mam termin tydzień wczesniej niz sie spodziewam zobaczymy jak wypadnie tym razem..;-)

widze ze kilka terminow wam powychodzilo
ja tez kilka dostalam
ostatnia miesiaczka 1 kwietnia
a tewrnimy podali na 3.01 , 8.01 , 14.01 , 21. 01 , 25.01
ostatnia data to 21.01 wiec prz\yjelam ja za najbardziej prawdopodobna
ciekawe jak urodze :sorry2::sorry2::sorry2:

mi strasznie trudno jest ustalić termin, ze względu na bardzo ale to bardzo nieregularne miesiączki :sorry2: tak wg moich obliczeń to będzie początek stycznia - wg dwóch pierwszych usg wychodziło raz 4 styczeń a drugi raz 10 - ja biorę pod uwagę ten pierwszy termin - a kiedy dzidzia zechce wyjść- to się zobaczy ;-) na razie z dotychczasowych usg właśnie te dwa terminy górowały, z tym że ten wcześniejszy nawet częściej :tak: poza tym, ostatnio lekarz mi powiedział, że łożysko wydaje się być trochę starsze (może skutkiem jest to, że paliłam i rzuciłam dopiero jak się dowiedziałam, że w ciąży jestem - ok 5 tygodnia) - no i to może prowadzić do wcześniejszego porodu - ale zobaczymy ;-)
a dodam, że OM miałam 28 marca :-)

Mamjakty ja też miałam takie łozysko przy Julce i być moze ze prze fajki..(teraz nie pale ponad 3 lata) ale urodziłam tydzien po lekarskim terminie..Pozatym moze wiesz kiedy robiłaś dzidziusia .. to wtedy mozesz przyjac ten termin za dzień porodu..

hej laseczki

Co do położnej to my sobie ją opłaciliśmy przy Oliwii i teraz bierzemy tą samą. Nasz szpital słynie z negatywnych opinii. Owszem mogłabym rodzić w innych (Sulechów, Nowa Sól) ale ja też biorę pod uwagę dobro dziecka jakby coś się działo nie tak to u nas jest super wyposażony odział patologii noworodka. No i szpital mam na miejscu i nie muszę nigdzie dojeżdżać. Przy Oliwii wykupiłam sobie też pokój jednoosobowy i byłam bardzo zadowolona. Mąż był przy mnie non stop i nawet nocował. Także teraz jak nie będzie przepychu (choć w to wątpię) to też wykupimy sobie jedyneczkę.

Elete ja też ostatnią @ miałam 18 kwietnia i mi usg pierwsze wyliczyło na 23 stycznia i tak ma karcie ciąży. Tak mi wychodzi z @.

Przykre jest to że trzeba za wszystko płacić nie wszędzie jest tak super. Bo nie każdego na to stać ale ja na swoim zdrowiu i dziecka nie będę oszczędzać. Nie wiem jakie miałabym wspomnienia z porodu gdyby nie opłacenie położnej i potem tego pokoju a tak było rewelacyjnie. Potem położna przychodziła do mnie do domu 3 razy i do tej pory jesteśmy zaprzyjaźnione i w razie jak mam pytania to do niej dzwonię. :)

Ostatnia edycja:
reklama
Lekarze licza zawsze wg tego schematu, ktory ja podalam. Tylko ze w tym wypadku ciąża trwa 40 tyg. i 2 dni. U mnie rowno 40tyg. wypada 16 stycznia, ale licze wg schematu lekarzy. Ostatnia moja miesiaczka to 11 kwietnia.
Melulu cos czuje, ze sie na porodowce spotkamy ;-)

Do góry