reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

A ja się witam z Wami i obiecuję pisać dużo.
Leci 30 tydzień.
Julitka ważyła na ostatnim usg w środę 1250 gram.
Drobniutka będzie chyba po mamusi.

reklama
Witam nowe mamusie :-)

mam termin na styczeń/luty (ale nie jest on jeszcze dokładnie określony..)
Ela, jak to nie jest JESZCZE dokładnie określony? Od daty ostatniej miesiączki liczysz 40 tygodni... Termin określa się na samym początku ciąży. Nawet, jeśli określa się przy pomocy USG, to najpóźniej w 12 tygodniu - potem już nie ma jak określić, bo dzieci się różnie rozwijają i jedne w terminie mają 2,5kg, a drugie 5kg... Więc im później, tym gorzej.
A i tak za dzieci urodzone "w terminie" przyjmuje się plus minus dwa tygodnie, czyli przy tym samym dniu zapłodnienia ciąża może trwać o miesiąc dłużej lub krócej. Dlatego my tutaj podajemy daty wg ostatniej miesiączki (OM) lub właśnie pierwszego badania USG.

Ja musze się zapisac na wizytę, miałam iśc po 4 tygodniach, ale pójde po 3, bo przez stresy brzuch mi wariował i nie wiem co się dzieje tam w środku :baffled:.

termin najlepiej wychodzi jednak z 2 pierwszych USG, o ile miało się je do 12 tygodnia.

A co do spraw łóżkowych, to u mnie brak chęci, a jak się pojawia, to cos tak się wali nam na głowę, że odchodzi szybciej niż się pojawiła :baffled:. Biedny mój mąż :-(, ale kochany :-).

......a liczy ruchy dziecka też Wam lekarz kazał? Ponoc od 30 tygodnia musi ich by min 10. Czy chcial moze przez to powiedziec, ze cos jest nie tak... Kjurde chyba zaczynam powoli panikowac:szok: Mała rusza sie jak szalona :happy:

witam nowe mamuski :-):-):-):-):-):-):-):-)

spokojnie nie ma co panikowac ;-)
10 to minimalna ilosc ruchow jak jest ich mniej to trzeba sprawdzic czy wszystko oki

Celinka, na potwierdzenie Twojej teorii i na pocieszenie dla wszystkich tych, które na słynną położną nie mają szansy, powiem, że czytałam gdzieś ostatnio bardzo złe opinie o niej. Może być tak, że woda sodowa do głowy uderzyła i pani Janette jest teraz miła tylko dla celebrities, a jak nie jesteś Kukulską, to lepiej nie zajmuj jej cennego czasu...

reklama
o położnych - opłacacie jakąś?
czy jedziecie rodzić na żywioł i na kogo się trafi?

ja to cholera nie mam pojęcia jakie u jas są możliwości - zaczynam szkołę 3 listopada to może się dowiem czegokolwiek.
z chęcią bym zapłaciła za osobistą położną, gdyby była taka możliwość.
ale nie wiem Dziewczyny ...........
ja mieszkam w Gorzowie Wlkp. - tu jest jeden szpital.
zajmuje on drugie miejsce w rankingu ''rodzić po ludzku'' ......... tyle, że od końca :baffled:
także wiecie ... możliwości mogą tu być raczej ograniczone.
ale taka pozycja szpitala powoduje u mnie, że zaczynam się modlić żeby różne rzeczy były dostępne za kasę, bo trochę to dołujące ..............:-(

Do góry