reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2009

reklama
Celinko, bidulko, trzymaj sie tam dzielnie. Mam nadzieje, ze bedzie dobrze - musi byc!

Dziewczyny, a ja nie wiem, czy sie smiac czy plakac...otoz rodze naturalnie! :szok: Uzdrowili mnie w tej Francji ;-) Cale zycie w Polsce mi mowiono, ze porod przez cesarke, a tu - ze to sa jakies przestarzale opinie :szok: Siatkowke mam na tyle mocna, ze sie nie powinno nic stac...

No coz, czuje sie tak, jakbym dostala porzadnie w pysk. Od malego bylam nastawiana, ze bede rodzic operacyjnie, a teraz musze inaczej. To troche tak, jak dla czlowieka naturalne jest, ze sie je buzia, a nagle kaza wciagac jedzenie nosem... tak sie czuje, bo dla mnie operacja byla ,,naturalna,, a porod ,,tamtedy,, juz nie... nooooooooo....

Najlepsze jest to, ze ja niewiele wiem o naturalnym rodzeniu! Wszystkie ksiazki, ktore czytalam - wszystkie artykuly w gazetach czy internecie - to byly pod katem cesarki. No i masz babo placek... a czasu juz niewiele...

Sorki, ze Wam tak tu namarudzilam :-( Po prostu nagle strasznie zaczelam panikowac i boje sie jak chol.....a!!!

Natalie - będzie dobrze! nie stresuj się na zaś, zdążysz poczytać o porodzie naturalnym ;-) ja podobnie jak Ty cały czas byłam nastawiona na cesarkę, ale to chyba sama sobie wmówiłam, że inaczej nie da rady (ze względu na moja operację biodra) - ale okazało się, że się myliłam i to nie ma nic do rzeczy, więc niby sie ucieszyłam, ale z drugiej strony i przeraziłam - ale już mi przeszło i myślę pozytywnie :tak:

Ja melduję powrót od lekarza. Przed wizytą ciśnienie wyszło mi 127/72 (a ja się dziwię, że mi się spać chce ;D), waga w ubraniu 70,8kg (mnie to satysfakcjonuje :-D). Przy moich dobrych wynikach gin kazał mi tylko biegiem lecieć do dentysty (bo jedyne, co poza normą to trochę podwyższone leukocyty). Szyjkę macicy pomacał przez dwie sekundy i stwierdził, że długa i twarda. Dostałam skierowanie na standardowe USG na 28-30 tydzień i wsio :-)

Melu leukocytoza zawsze jest wyzsza w ciazy ze zglegu na obecnosc lokatora który jakby nie było jest ciałem obcym a z takimi białe krwinki maja walczyć:) stad ich wieksza ilośc.. i wcale nie swiadczy o stanie zapalnym..

ja w listopadzie mam 3 wizyty u dentysty zebym przed swietami zdązyła.. bo niestety wiosną troche odpusciłam ze wzgledu na smierc babci a potem na poczatku ciazy doktorek nie chciał i teraz mi sie dziasełka pooduwały i tzza kleic..

Melu leukocytoza zawsze jest wyzsza w ciazy ze zglegu na obecnosc lokatora który jakby nie było jest ciałem obcym a z takimi białe krwinki maja walczyć:) stad ich wieksza ilośc.. i wcale nie swiadczy o stanie zapalnym..
Mój gin się czepia tych wyników, może niesłusznie, ale z drugiej strony lepiej, że dmucha na zimne, niż by miał zignorować coś groźnego :-)

Witam wszystkie styczniowe mamy :-)
Wreszcie udało mi się zalogować na forum. Okazało się że moja skrzynka traktuje wszystkie maile z forum jako spam i automatycznie je wyrzuca :baffled: i jak tu się nie zdenerwować przy 5 razie :angry:

reklama
Anka_B - Cześć!! Miło, że do nas dołączasz!!!!!!:-)

tt2004553fltt.gif

dev010prs__.png

Do góry