reklama
Natalie
Zadomowiona(y)
Celinko, bidulko, trzymaj sie tam dzielnie. Mam nadzieje, ze bedzie dobrze - musi byc!
Dziewczyny, a ja nie wiem, czy sie smiac czy plakac...otoz rodze naturalnie! Uzdrowili mnie w tej Francji ;-) Cale zycie w Polsce mi mowiono, ze porod przez cesarke, a tu - ze to sa jakies przestarzale opinie Siatkowke mam na tyle mocna, ze sie nie powinno nic stac...
No coz, czuje sie tak, jakbym dostala porzadnie w pysk. Od malego bylam nastawiana, ze bede rodzic operacyjnie, a teraz musze inaczej. To troche tak, jak dla czlowieka naturalne jest, ze sie je buzia, a nagle kaza wciagac jedzenie nosem... tak sie czuje, bo dla mnie operacja byla ,,naturalna,, a porod ,,tamtedy,, juz nie... nooooooooo....
Najlepsze jest to, ze ja niewiele wiem o naturalnym rodzeniu! Wszystkie ksiazki, ktore czytalam - wszystkie artykuly w gazetach czy internecie - to byly pod katem cesarki. No i masz babo placek... a czasu juz niewiele...
Sorki, ze Wam tak tu namarudzilam :-( Po prostu nagle strasznie zaczelam panikowac i boje sie jak chol.....a!!!
Dziewczyny, a ja nie wiem, czy sie smiac czy plakac...otoz rodze naturalnie! Uzdrowili mnie w tej Francji ;-) Cale zycie w Polsce mi mowiono, ze porod przez cesarke, a tu - ze to sa jakies przestarzale opinie Siatkowke mam na tyle mocna, ze sie nie powinno nic stac...
No coz, czuje sie tak, jakbym dostala porzadnie w pysk. Od malego bylam nastawiana, ze bede rodzic operacyjnie, a teraz musze inaczej. To troche tak, jak dla czlowieka naturalne jest, ze sie je buzia, a nagle kaza wciagac jedzenie nosem... tak sie czuje, bo dla mnie operacja byla ,,naturalna,, a porod ,,tamtedy,, juz nie... nooooooooo....
Najlepsze jest to, ze ja niewiele wiem o naturalnym rodzeniu! Wszystkie ksiazki, ktore czytalam - wszystkie artykuly w gazetach czy internecie - to byly pod katem cesarki. No i masz babo placek... a czasu juz niewiele...
Sorki, ze Wam tak tu namarudzilam :-( Po prostu nagle strasznie zaczelam panikowac i boje sie jak chol.....a!!!
mamjakty
styczniówka 2009
Natalie - będzie dobrze! nie stresuj się na zaś, zdążysz poczytać o porodzie naturalnym ;-) ja podobnie jak Ty cały czas byłam nastawiona na cesarkę, ale to chyba sama sobie wmówiłam, że inaczej nie da rady (ze względu na moja operację biodra) - ale okazało się, że się myliłam i to nie ma nic do rzeczy, więc niby sie ucieszyłam, ale z drugiej strony i przeraziłam - ale już mi przeszło i myślę pozytywnie
Ja melduję powrót od lekarza. Przed wizytą ciśnienie wyszło mi 127/72 (a ja się dziwię, że mi się spać chce ;D), waga w ubraniu 70,8kg (mnie to satysfakcjonuje ). Przy moich dobrych wynikach gin kazał mi tylko biegiem lecieć do dentysty (bo jedyne, co poza normą to trochę podwyższone leukocyty). Szyjkę macicy pomacał przez dwie sekundy i stwierdził, że długa i twarda. Dostałam skierowanie na standardowe USG na 28-30 tydzień i wsio :-)
Melu leukocytoza zawsze jest wyzsza w ciazy ze zglegu na obecnosc lokatora który jakby nie było jest ciałem obcym a z takimi białe krwinki maja walczyć stad ich wieksza ilośc.. i wcale nie swiadczy o stanie zapalnym..
ja w listopadzie mam 3 wizyty u dentysty zebym przed swietami zdązyła.. bo niestety wiosną troche odpusciłam ze wzgledu na smierc babci a potem na poczatku ciazy doktorek nie chciał i teraz mi sie dziasełka pooduwały i tzza kleic..
ja w listopadzie mam 3 wizyty u dentysty zebym przed swietami zdązyła.. bo niestety wiosną troche odpusciłam ze wzgledu na smierc babci a potem na poczatku ciazy doktorek nie chciał i teraz mi sie dziasełka pooduwały i tzza kleic..
Mój gin się czepia tych wyników, może niesłusznie, ale z drugiej strony lepiej, że dmucha na zimne, niż by miał zignorować coś groźnego :-)Melu leukocytoza zawsze jest wyzsza w ciazy ze zglegu na obecnosc lokatora który jakby nie było jest ciałem obcym a z takimi białe krwinki maja walczyć stad ich wieksza ilośc.. i wcale nie swiadczy o stanie zapalnym..
reklama
wstretnamalpa
Zadomowiona(y)
Anka_B - Cześć!! Miło, że do nas dołączasz!!!!!!:-)