reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starnia o pierwsze dziecko!

Ja jak rzuciłam luźno facetowi wiesz co nei będę teraz Ci mówić kiedy i bedziemy co 2 - 3 dni maraton.

A on dobra, do boju. Może tak bedzie nawet lepiej.

Chyba zazdrości sąsiadom [emoji23][emoji23]
Ja teraz mojego przycisnę w czwartek i pewnie weekend xd od następnego tygodnia ja mam nocki więc ciężko się nam złapać a wtedy płodne. Zainwestuje w testy owu.

reklama
Teraz mam wziąć jutro i w sobotę, w następna środę (piątek owu) więc wezmę jeszcze w sobotę. I ten euthyrox, nie pije kawy chociaż ja zazwyczaj to takie siuski w pracy bo 3w1 ale zawsze coś. Ok 10 zrobię wyniki nowe krwi mocz cała tarczyce prolaktynę progesteron.
Ogólnie bierz tak żeby nie brać juz od 7dpo aż do miesiączki .
Jak masz problemy z PRL pod wpływem stresu bo ja tak mam nie obsypuje cie czasem bo mnie tak lekko na twarzy i plecy .

Ogólnie bierz tak żeby nie brać juz od 7dpo aż do miesiączki .
Jak masz problemy z PRL pod wpływem stresu bo ja tak mam nie obsypuje cie czasem bo mnie tak lekko na twarzy i plecy .
Kiedyś przeczytałam na blogu że jak jest podwyższona prolaktyna od stresu to występują syfki na dekoldzie i akurat następnego dnia miałam badanie i wyszła podwyższona. Ale tak jak mówisz zawsze coś wyskoczy na plecach czy ramionach

Kiedyś przeczytałam na blogu że jak jest podwyższona prolaktyna od stresu to występują syfki na dekoldzie i akurat następnego dnia miałam badanie i wyszła podwyższona. Ale tak jak mówisz zawsze coś wyskoczy na plecach czy ramionach
U mnie to samo plecy ramiona i dekold i twarz ale teraz bez porównania to co było kiedyś uhhuhu

U mnie to samo plecy ramiona i dekold i twarz ale teraz bez porównania to co było kiedyś uh-huhu teraz tylko plecy i twarz po tym leku zobaczysz rezultaty wszystko ci zniknie mi znikło odlozylam lek i tak sporadycznie jak dostanę wkurwu to wtedy jestem zesypana. Ten lek działa tak ze jak ci spadnie nauczy się ze ma być nisko to już tak zostanie

Oby było tak jak mówisz :/ nie wiem czy nie jestem za bardzo pozytywnie nastawiona na ten cykl będzie bolało jak się nie uda [emoji2368]
U mnie to samo plecy ramiona i dekold i twarz ale teraz bez porównania to co było kiedyś uhhuhu

U mnie to samo plecy ramiona i dekold i twarz ale teraz bez porównania to co było kiedyś uh-huhu teraz tylko plecy i twarz po tym leku zobaczysz rezultaty wszystko ci zniknie mi znikło odlozylam lek i tak sporadycznie jak dostanę wkurwu to wtedy jestem zesypana. Ten lek działa tak ze jak ci spadnie nauczy się ze ma być nisko to już tak zostanie

Oby było tak jak mówisz :/ nie wiem czy nie jestem za bardzo pozytywnie nastawiona na ten cykl będzie bolało jak się nie uda [emoji2368]
Daria musi się wszystko unormowac czyli PRL plus twoja tarczyca tu nawet nie chodzi o PRL tylko jak ci spadnie nagle tsh do 1.5 to zacznie "waryjowac " i wtedy od razu zaskoczy bo tak lubi właśnie jak ona gwałtownie spadnie wtedy zatrybi. Bo przysadka dostanie sygnał. Będzie dobrze jak nie ten to następny uda się zobaczysz . Tak jak aga musi spróbować jakiś wspomagaczy i tez zatrybi. Zobacz ja prowalam nic niby wszystko ok to teraz próbuje wspomagaczy a jak się nie uda to wtedy się będę martwić

No masz rację. Za 2 tygodnie się okaże czy coś się zmniejszyło chociaż. A Ty postanowiłaś co zrobisz z tym cyklem?
Daria musi się wszystko unormowac czyli PRL plus twoja tarczyca tu nawet nie chodzi o PRL tylko jak ci spadnie nagle tsh do 1.5 to zacznie "waryjowac " i wtedy od razu zaskoczy bo tak lubi właśnie jak ona gwałtownie spadnie wtedy zatrybi. Bo przysadka dostanie sygnał. Będzie dobrze jak nie ten to następny uda się zobaczysz . Tak jak aga musi spróbować jakiś wspomagaczy i tez zatrybi. Zobacz ja prowalam nic niby wszystko ok to teraz próbuje wspomagaczy a jak się nie uda to wtedy się będę martwić

Witajcie dziewczyny!
Jeśli mogę chciałabym dołączyć do waszej grupy. Podejrzewam że będę tu „okazem”... w negatywnym tego słowa znaczeniu. W tym roku stuknie mi 35 lat...wiem stara baba, nie mam dzieci, staramy się od czerwca 2019r. I z każdym kolejnym cyklem dostaje cholery....
mam żal sama do siebie, że być może przegapiłam swoją szanse, że zbyt długo zwlekaliśmy bo zawsze było „coś”, a teraz jesteśmy już za starzy i jest to nasza kara.
We mnie mimo ze jest chęć posiadania dziecka to jeszcze jest mimo wszystko za każdym razem jednak strach, że nie dam sobie rady w ciąży. I myśle że to też w jakiś sposób mnie blokuje... [emoji53] w tej chwili to jestem już na etapie takiej beznadziei... ze może tak ma być i już. Że może nie jest nam pisane... niestety nie pomagają mi przygadywania z każdej strony, typu: a na co wy czekacie, to jesteś w tej ciąży, kiedy dziecko.... [emoji2961] się od tego chce.
Pozdrawiam Was dziewczyny i mam nadzieje że razem się tu trochę powspieramy
Hej, to ja mogę powtórzyć za Tobą, mam 35 lat i od czerwca 2019 roku staramy się z mężem o dziecko. W lipcu straciliśmy ciążę [emoji55][emoji25]. Od 4 Mc znowu się staramy, jak do tej pory nic z tego. Znam babki które w wieku 40 lat urodziły więc głowa do góry [emoji846]. Trzeba próbować, nie poddawaj się [emoji847]

reklama
Dziewczyny nie wiem co robić i głupieje serio glupieje co mam robić ! Zaczęłam juz pisać na wrześniowe mamy bo ich tam sporo weszłam patrze a tam już jakąś dziewczyna pisze ze w szpitalu i zaczęła ronić lepiej nie wchodzić bo mi się przypomina. Otóż to zapytałam bo nie wierzę że żadna dziewczyna w normalnym cyklu swoim nie brała wspomagacza tylko nie taka co owu nie ma bo to wiadome ze po clo się jakiś pecharxyk pojawi a u mnie 5 domunujacych co mam robić bo chyba nie będę się starać co robić ? Jak pęknie 5 to co trojaczki a ja chce max dwa a nie 5 ja wiem ze w ogóle z tego ciąży może nie być ale się cykam szczerze. Nie wiem czy nie jestem przestumulowana bo mam w sumie coś koło 15 pecherzykow z tego 5 dominujacych dziś 8dc a ja mam już śluz płodny ! I do tego takie parcie na przytulanki ze japierdol.......
Ja się nie znam ale może się przestymulowalas..

Do góry