reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starnia o pierwsze dziecko!

Nie byłam. Laboratorium dzisiaj nieczynne. Chciałam ją jutro. Ale byłam dzisiaj u rodzinnego po zwolnienie i powiedział że mam na razie nie powtarzać bo to niepotrzebny stres dla mnie [emoji4] że mam się umówić do giną j on wszystko sprawdzi. Mówił że jak testy pozytywne i beta była powyżej 5 to jest ciaza napewno [emoji4]
To super . To się oszczędzaj u mnie w 5+3 albo 5+4 było już widać takie serduszko pulsujace na ekranie ale nie było jeszcze słychać serca tylko było widać jak się rusza serce tak pompowalo. Ale po 6tyg juz serduszko słychać . Jeszcze ci 2tyg zostały i możesz do gin iść może serduszko juz będzie
Dal ci zwolnienie l4 ?

reklama
Dał mi zwolnienie do przyszłego piątku A do giną wtedy bym poszła jeszcze w następnym tygodniu [emoji4] żeby zwolnienie dał dalej [emoji4]
To super . To się oszczędzaj u mnie w 5+3 albo 5+4 było już widać takie serduszko pulsujace na ekranie ale nie było jeszcze słychać serca tylko było widać jak się rusza serce tak pompowalo. Ale po 6tyg juz serduszko słychać . Jeszcze ci 2tyg zostały i możesz do gin iść może serduszko juz będzie
Dal ci zwolnienie l4 ?

Hej dziewczyny jestem tu nowa.
Otóż w skrócie powiem wam moją historie. Staramy się z meżem o dziecko 1,5 roku. Moje cykle są bardzo nieregularne ostatni w grudniu był 39dni , ostatnia @ 16.12 - 20.12 dziś jest 45dc nadal nie ma okresu. Miałam delikatnie brązowy śluz było tego naprawdę niewiele kiedy moja aplikacja pokazywala że pora na miesiączkę. Według średnich oblicze apki @ spóźnia się już 8dni. W niedziele robilam test wyszedł cień cienia drugiej kreski , wczoraj popołudniu test i dziś rano z pierwszego moczu negatywny. Czuje kłucie jajników i delikatnie bóle w dole brzucha, piersi i sutki bolą przy dotykaniu.

Jak było u was czy testy wyszły negatywnie a jednak była ciąża , lub po jakim czasie wyszedł wam pozytywny test ?

To już 45dc albo mój organizm jeszcze bardziej się rozregulował albo chce mi zrobić wspaniałą niesppdziankę ! 😊

Podzielcie się swoimi doświadczeniami 😊

Otóż w skrócie powiem wam moją historie. Staramy się z meżem o dziecko 1,5 roku. Moje cykle są bardzo nieregularne ostatni w grudniu był 39dni , ostatnia @ 16.12 - 20.12 dziś jest 45dc nadal nie ma okresu. Miałam delikatnie brązowy śluz było tego naprawdę niewiele kiedy moja aplikacja pokazywala że pora na miesiączkę. Według średnich oblicze apki @ spóźnia się już 8dni. W niedziele robilam test wyszedł cień cienia drugiej kreski , wczoraj popołudniu test i dziś rano z pierwszego moczu negatywny. Czuje kłucie jajników i delikatnie bóle w dole brzucha, piersi i sutki bolą przy dotykaniu.

Jak było u was czy testy wyszły negatywnie a jednak była ciąża , lub po jakim czasie wyszedł wam pozytywny test ?

To już 45dc albo mój organizm jeszcze bardziej się rozregulował albo chce mi zrobić wspaniałą niesppdziankę ! [emoji4]

Podzielcie się swoimi doświadczeniami [emoji4]
zrób betę wszystko się wyjaśni :)

Nie wiem czy czytałaś wątek. Ja miałam podobną sytuację w zeszłym miesiącu. Miałam 10 dpo test na którym był cień cienia kreski, na następny dzień cień cienia A w niedzielę był negatywny też już. I w środę dostałam okres niestety. Nie wiem czy to nie była po prostu ciąży biochemiczna. Brałam antybiotyk, może zarodek zaslaby i się nie zagniezdzil. Tak podejrzewam, ale pewności nie mam. W tamtym cyklu byłam.po antybiotykach i cykl trwał 43 dni owu była dopiero w 29 dc. W tym miesiącu miałam od 24 dc cienie kresek Ale po czasie. Nie wierzyłam, myślałam że znów mnie testy robią w bambuko. Ale cień wychodził coraz ciemniejszy i w 26dc się bardzo wkurzylam i pojechałam popołudniu na bete. I wyszło 13.25, czyli świeżo po zagniezdzaniu dlatego takie dziwne te kreski wychodziły [emoji4] Ja miałam Taki dziwny przypadek. A może zrobilabys bete? Miałabyś czarno na białym [emoji4]

To już 45dc albo mój organizm jeszcze bardziej się rozregulował albo chce mi zrobić wspaniałą niesppdziankę ! [emoji4]

Podzielcie się swoimi doświadczeniami [emoji4]

Nie wiem czy czytałaś wątek. Ja miałam podobną sytuację w zeszłym miesiącu. Miałam 10 dpo test na którym był cień cienia kreski, na następny dzień cień cienia A w niedzielę był negatywny też już. I w środę dostałam okres niestety. Nie wiem czy to nie była po prostu ciąży biochemiczna. Brałam antybiotyk, może zarodek zaslaby i się nie zagniezdzil. Tak podejrzewam, ale pewności nie mam. W tamtym cyklu byłam.po antybiotykach i cykl trwał 43 dni owu była dopiero w 29 dc. W tym miesiącu miałam od 24 dc cienie kresek Ale po czasie. Nie wierzyłam, myślałam że znów mnie testy robią w bambuko. Ale cień wychodził coraz ciemniejszy i w 26dc się bardzo wkurzylam i pojechałam popołudniu na bete. I wyszło 13.25, czyli świeżo po zagniezdzaniu dlatego takie dziwne te kreski wychodziły [emoji4] Ja miałam Taki dziwny przypadek. A może zrobilabys bete? Miałabyś czarno na białym [emoji4]
Właśnie z tą betą chciałabym troszkę poczekać ponieważ pare miesiecy temu miałam podobną sytuacje ale cykl nie był tak długi i po becie na drugi dzień zaraz dostałam okres. Mieszkam w Norwegii więc u nas z tymi wszystkimi badaniami inaczej jest , nie tak jak w Polsce. Wiec myślę jeszcze poczekać chwilkę do następnego poniedziałku. Jeśli @ się do tego czasu nie pojawi pójdę na bete :) Gartulacje dla was dziewczyny trzymam kciuki żeby wszystko u was było dobrze ,a u mnie żeby @ się nie pojawiła ! 😊🤞🏻🤞🏻🤞🏻

reklama
Mu również trzymamy z Ciebie kciuki [emoji7] Oby wszystko poszło po Twojej myśli i wstretna @nie nadeszła [emoji4]
Właśnie z tą betą chciałabym troszkę poczekać ponieważ pare miesiecy temu miałam podobną sytuacje ale cykl nie był tak długi i po becie na drugi dzień zaraz dostałam okres. Mieszkam w Norwegii więc u nas z tymi wszystkimi badaniami inaczej jest , nie tak jak w Polsce. Wiec myślę jeszcze poczekać chwilkę do następnego poniedziałku. Jeśli @ się do tego czasu nie pojawi pójdę na bete :) Gartulacje dla was dziewczyny trzymam kciuki żeby wszystko u was było dobrze ,a u mnie żeby @ się nie pojawiła ! [emoji4][emoji1695][emoji1695][emoji1695]

Do góry