reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starnia o pierwsze dziecko!

reklama
Ja je*be znowu wszystko nie tak...

Biorę tylko ovarin
to dość niski wynik. Niby polskie normy podają 30-50 ale coraz więcej endo i ginekologów zaleca poziom ok 70-80 przy staraniach i ciąży.
jak suplementujesz?
ja biorę 4000/8000 dziennie wynik mam powyżej 50 ale dieta za to dość uboga w wit D...

F
to dość niski wynik. Niby polskie normy podają 30-50 ale coraz więcej endo i ginekologów zaleca poziom ok 70-80 przy staraniach i ciąży.
jak suplementujesz?
ja biorę 4000/8000 dziennie wynik mam powyżej 50 ale dieta za to dość uboga w wit D...
Mi lekarz kazał mieć 50 do ciąży mam 42 a biorę 4tys jednostek

Ja je*be znowu wszystko nie tak...

Biorę tylko ovarin

I tak masz dobry wynik na tle polskiej populacji - większość osób ma niedobory. Zacznij suplementować, z 8000 przez miesiąc i wynik się poprawi. Później 4000.
Koniecznie przyjmuj z czymś tłustym do jedzenia / choćby kanapka posmarowana masłem :)
I będzie dobrze !

Co do tej kasy.. najpierw trzeba wydac duzo zeby zrobic wszystko by zajsc w ciaze, za to jak juz sie zajdzoe trzeba wydawac jeszcze wiecej, bo na nfz to chyba ciezko w tym kraju prowadzic ciaze, ale zdrowie i dziecko najwazniejsze !

Możecie polecić jakąś Wit?
I tak masz dobry wynik na tle polskiej populacji - większość osób ma niedobory. Zacznij suplementować, z 8000 przez miesiąc i wynik się poprawi. Później 4000.
Koniecznie przyjmuj z czymś tłustym do jedzenia / choćby kanapka posmarowana masłem :)
I będzie dobrze !

reklama
A powiedz mi jak Ty dobijesz do wyniku 50 to później mniejsza suplementacja/dawka?
Jutro ci wyślę jeśli chcesz tak jak mi lekarz kazał mam zapisane ja mam z solgara teraz przy wyniku 42 biorę codziennie 4tys jednostek 4.000um i mi to wystarczy ale d3 biorę z k2 żeby lepiej się wchłanial tak jak koleżanka wyżej pisze lub jeść z tłustym widzę ze się znasz na witaminach i jak je przyjmować z posiłkiem do tego mam b12 ze lepiej transportuje d3 . Jak sobie kupisz 4tys jednostek i będziesz brać pierwsze dwa mies lub miesiąc codziennie po dwie a potem już po jednej tak jak ci koleżanka wyżej napisała tak miałam i ja

Do góry