reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starnia o pierwsze dziecko!

reklama
Ja je*be znowu wszystko nie tak...

Biorę tylko ovarin
to dość niski wynik. Niby polskie normy podają 30-50 ale coraz więcej endo i ginekologów zaleca poziom ok 70-80 przy staraniach i ciąży.
jak suplementujesz?
ja biorę 4000/8000 dziennie wynik mam powyżej 50 ale dieta za to dość uboga w wit D...

F
to dość niski wynik. Niby polskie normy podają 30-50 ale coraz więcej endo i ginekologów zaleca poziom ok 70-80 przy staraniach i ciąży.
jak suplementujesz?
ja biorę 4000/8000 dziennie wynik mam powyżej 50 ale dieta za to dość uboga w wit D...
Mi lekarz kazał mieć 50 do ciąży mam 42 a biorę 4tys jednostek

Ja je*be znowu wszystko nie tak...

Biorę tylko ovarin

I tak masz dobry wynik na tle polskiej populacji - większość osób ma niedobory. Zacznij suplementować, z 8000 przez miesiąc i wynik się poprawi. Później 4000.
Koniecznie przyjmuj z czymś tłustym do jedzenia / choćby kanapka posmarowana masłem :)
I będzie dobrze !

Co do tej kasy.. najpierw trzeba wydac duzo zeby zrobic wszystko by zajsc w ciaze, za to jak juz sie zajdzoe trzeba wydawac jeszcze wiecej, bo na nfz to chyba ciezko w tym kraju prowadzic ciaze, ale zdrowie i dziecko najwazniejsze !

Możecie polecić jakąś Wit?
I tak masz dobry wynik na tle polskiej populacji - większość osób ma niedobory. Zacznij suplementować, z 8000 przez miesiąc i wynik się poprawi. Później 4000.
Koniecznie przyjmuj z czymś tłustym do jedzenia / choćby kanapka posmarowana masłem :)
I będzie dobrze !

reklama
A powiedz mi jak Ty dobijesz do wyniku 50 to później mniejsza suplementacja/dawka?
Jutro ci wyślę jeśli chcesz tak jak mi lekarz kazał mam zapisane ja mam z solgara teraz przy wyniku 42 biorę codziennie 4tys jednostek 4.000um i mi to wystarczy ale d3 biorę z k2 żeby lepiej się wchłanial tak jak koleżanka wyżej pisze lub jeść z tłustym widzę ze się znasz na witaminach i jak je przyjmować z posiłkiem do tego mam b12 ze lepiej transportuje d3 . Jak sobie kupisz 4tys jednostek i będziesz brać pierwsze dwa mies lub miesiąc codziennie po dwie a potem już po jednej tak jak ci koleżanka wyżej napisała tak miałam i ja

Do góry