reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starnia o pierwsze dziecko!

reklama
@Wesoła_Aga 😉 kiedy testujesz. Ja tym twoim testowaniem sie bardziej stresuje niz moim haha fajnie ze jesteście 😊 i wspieracie . JA zatestowalam dziś ale biel totalna 😂

W sobotę w planach mam betę. Będzie wtedy 28 dc i 15 dni po owu, także chyba optymalnie.

Tak jak myślałam 3 ostatnie dni szybko zleciały, bo z rodzinką sie gdzieś zawsze połaziło po mieście i prawidłowo :) Jutro muszę sobie duuużo roboty naszykować do zrobienia a w piątek też zleci, bo cały dzień w pracy.

@Daraa_94 mieści się w wystarczający ale mi gin mówił ze dobrze jest brać witaminę d3 w 4tys jednostkach ja biorę codziennie 4tys jednostek bo chce jeszcze podnieść z tych 42 na chociaż 50 . Tylko z tym też trzeba uważać kontrolować bo powyżej 100 jest toksyczna. W ciąży jak bym była będę brać dwa razy w tyg wystarczy . U ciebie najważniejsze że jest w tym środkowym przedziale 😉

O rany! 4 tysiące jednostek?? o_O o_O .

Końska dawka jak dla mnie.
Kochana mi lekarz wyraźnie powiedział aby zajść w ciążę trzeba podnieść witaminy i dodał do tego i teraz tego się trzymamy tzn powiedział co i jak . Zaczęłam brać różne i moje endo 10mm!!!!! 1st raz w życiu .
Pierwsze brałam 10tys jednostek 2mies żeby w ogóle zaczęło rosnąć bo z początku zawsze trzeba brać więcej aby podnieść a magnezu brałam 6tabletek dziennie przez 2 tyg
Zobacz jak nie wierzysz 😀

Załączniki

• 20200115_192154.jpg
    20200115_192154.jpg
    997,8 KB · Wyświetleń: 50
Ja chyba zwariuje zanim uda mi się zajść w tą ciąże...
@Daraa_94 Ja juz miałam dwa poronienia kolejnego nie chce zrobię wszystko i robie co mi lekarz kazuje czyli kazał popodnosic witaminy robie to a przed suplementacja szału nie było zaraz po stracie wszystko na solnych granicach.
@Wesoła_Aga Ja wiem ze ty jesteś przeciwna jakim kolwiek suplementa ale ja po dwóch stratach robie wszystko i zjem nawet cały słoik jak będzie trzeba naraz. Tak kazał lekarz który nie jest zwykłym gin tylko dobrym profesorem i tak robię miałam to wszystko ustalane nie biorę sobie tego od tak bo mi się chce jak trzeba to trzeba . Żeby ciąża się dobrze utrzymała jak to powiedział organizm musi być mocny i silny ja po dwóch stratach musze się wzmocnić na maxa jak się da i tak jak powinno być bo organizm był osłabiony. Sprawdź sobie podstawowe witaminy u ciebie jeśli nigdy żadnych nie brałas może być nisko a to też obniża. Ja biorę i jest tak jak obiecał ze endo będzie silne i grube i wczoraj myślałam że ze szczęścia zwaryjuje jak się dowiedziałam 10mm w 21 dniu cyklu a do końca jeszcze tydzień i rośnie dalej . Od paru lat takiego nie miałam i nagle kazał mi lekarz witaminy i co endo takie piękne teraz mu wierze bezgranicznie ( a wtedy pomyślałam ale pierdzieli ze witaminy mi pomogą i co a kuku niespodzianka )

@Daraa_94 Ja juz miałam dwa poronienia kolejnego nie chce zrobię wszystko i robie co mi lekarz kazuje czyli kazał popodnosic witaminy robie to a przed suplementacja szału nie było zaraz po stracie wszystko na solnych granicach.
@Wesoła_Aga Ja wiem ze ty jesteś przeciwna jakim kolwiek suplementa ale ja po dwóch stratach robie wszystko i zjem nawet cały słoik jak będzie trzeba naraz. Tak kazał lekarz który nie jest zwykłym gin tylko dobrym profesorem i tak robię miałam to wszystko ustalane nie biorę sobie tego od tak bo mi się chce jak trzeba to trzeba . Żeby ciąża się dobrze utrzymała jak to powiedział organizm musi być mocny i silny ja po dwóch stratach musze się wzmocnić na maxa jak się da i tak jak powinno być bo organizm był osłabiony. Sprawdź sobie podstawowe witaminy u ciebie jeśli nigdy żadnych nie brałas może być nisko a to też obniża. Ja biorę i jest tak jak obiecał ze endo będzie silne i grube i wczoraj myślałam że ze szczęścia zwaryjuje jak się dowiedziałam 10mm w 21 dniu cyklu a do końca jeszcze tydzień i rośnie dalej . Od paru lat takiego nie miałam i nagle kazał mi lekarz witaminy i co endo takie piękne teraz mu wierze bezgranicznie ( a wtedy pomyślałam ale pierdzieli ze witaminy mi pomogą i co a kuku niespodzianka )
Domyślam się... Każda z nas chyba robi wszystko żeby ten dzidziuś był... Szkoda, że nie dla wszystkich droga do szczęścia jest taka prosta i trzeba uzbroić się w cierpliwość ale ile jeszcze...

reklama
Domyślam się... Każda z nas chyba robi wszystko żeby ten dzidziuś był... Szkoda, że nie dla wszystkich droga do szczęścia jest taka prosta i trzeba uzbroić się w cierpliwość ale ile jeszcze...
Jak by mi ktoś powiedział ze jak będę w ciąży i utrzymam a mam zjeść coś obrzydliwego to bym to zrobiła.
W tym momencie robie wszystko żeby w niej być na same witaminy wydałam ostatnio 2tys zl

Do góry