reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

Hej dziewczynki. Muszę się pożalić . Mój Fifi miał nawet długie włoski i kręcone. Ale tak sobie pomyślałam że chyba czas aby je skrócić , bo ciągle sie poci i ciężk mu je rozczesać. Więc dziś przed kapielą chwyciłam maszynkę w ręce i obcięłam mu włoski. Na 12 mm. O dziwo spokojnie siedział z suszarka w ręce. No i teraz strasznie zła jestem na siebie . Bo mi się bardzo podobały te jego loczki i w przypływie chwili skróciłam je tak że teraz juz nie ma ich. I jakoś mi tak smutno bo juz się przyzwyczaiłam do roztrzepanej fryzury mojego synka. A teraz ma takie ułożone. Nie wygląda brzydko , ale tak jakoś inaczej. Jutro jedziemy do moich rodziców i ciekawe jaka będzie ich reakcja. Ale powiem że wszystkim się podobały jego włoski. A jak bedzie teraz to się okaże. No i się pożaliłam na koniec dnia. Pozdrawiam was i dzieciaczki tez .

reklama
ilonka - to ja na Twoim miejscu zastosowałabym Vanish, boraks, gliceryne lub mydło naturalne (ale rozpuszczone w wodzie). A Twój zakup był świetny! Opłacało Ci się...

bella - tak jak pisze ilonka, szybko mu odrosną włoski... ja mojej Nicolce też podcięłam, bo miała bardzo słabiutkie te włoski. Teraz ma krótsze, ale wygląda świetnie, a moja rodzinka zareagowała na to pozytywnie. Moja mama stwierdziła, że nasza sąsiadka obcinała swojej córeczce włoski na zero (była całkiem łysa) przez kilka miesięcy, bo twierdziła że w ten sposób jej córka będzie miała śliczne, gęste włosy kiedyś. Moja mama uważała że to nieprawda i nie obcinała mi włosów. I jak się okazało, córka sąsiadki ma teraz bardzo gęste włosy, a ja mam cieniutkie i słabe... hmmm... sama nie wiem czy to przez te łysinki

bella
nie martw się włosy nie ręka odrosną ;-) tylko ciekawe czy się będą kręcić ?

ilonka
no to się udało z zakupami :-D a gdzie kupiliście ?

olka
to musisz teraz obciąć na krótko żeby się włoski wzmocniły ;-) jak się całe życie nie obcina to są słabe niestety

HEJ DZIEWCZYNY...A JA WPADŁAM NA CHWOLKE ZEBY POWIEDZIEC ZE ZOSTANĘ CIOCIĄ:-) mOJA SIOSTRA POJECHAŁA WŁAŚNIE RODZIĆ:-)BUZIAKI

hmm w warszawie ale w którym szpitalu nie mam pojecia....a własnie dzwoniła i mówi ze ja połozyli na sale bo skurcze ustały....a ona ówi ze czuje moze w nocy urodzi:) oby bo czekanie w szpitalu to MASAKRA ZWŁASZCZA ZE SYNEK DRUGI W DOMKU CZEKA...

Marcy
drugie dziecko nie zostało samo takze spokojnie nic mu nie będzie ;-) szkoda,że nie wiesz w którym szpitalu, ja byłam dzisiaj na madalińskiego, ale nie widziałam żeby przy mnie jakąś ciężarną przyjmowali ;-)

reklama
Do góry