reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

Hej dziewczynki. Muszę się pożalić . Mój Fifi miał nawet długie włoski i kręcone. Ale tak sobie pomyślałam że chyba czas aby je skrócić , bo ciągle sie poci i ciężk mu je rozczesać. Więc dziś przed kapielą chwyciłam maszynkę w ręce i obcięłam mu włoski. Na 12 mm. O dziwo spokojnie siedział z suszarka w ręce. No i teraz strasznie zła jestem na siebie . Bo mi się bardzo podobały te jego loczki i w przypływie chwili skróciłam je tak że teraz juz nie ma ich. I jakoś mi tak smutno bo juz się przyzwyczaiłam do roztrzepanej fryzury mojego synka. A teraz ma takie ułożone. Nie wygląda brzydko , ale tak jakoś inaczej. Jutro jedziemy do moich rodziców i ciekawe jaka będzie ich reakcja. Ale powiem że wszystkim się podobały jego włoski. A jak bedzie teraz to się okaże. No i się pożaliłam na koniec dnia. Pozdrawiam was i dzieciaczki tez .

reklama
ilonka - to ja na Twoim miejscu zastosowałabym Vanish, boraks, gliceryne lub mydło naturalne (ale rozpuszczone w wodzie). A Twój zakup był świetny! Opłacało Ci się...

bella - tak jak pisze ilonka, szybko mu odrosną włoski... ja mojej Nicolce też podcięłam, bo miała bardzo słabiutkie te włoski. Teraz ma krótsze, ale wygląda świetnie, a moja rodzinka zareagowała na to pozytywnie. Moja mama stwierdziła, że nasza sąsiadka obcinała swojej córeczce włoski na zero (była całkiem łysa) przez kilka miesięcy, bo twierdziła że w ten sposób jej córka będzie miała śliczne, gęste włosy kiedyś. Moja mama uważała że to nieprawda i nie obcinała mi włosów. I jak się okazało, córka sąsiadki ma teraz bardzo gęste włosy, a ja mam cieniutkie i słabe... hmmm... sama nie wiem czy to przez te łysinki

bella
nie martw się włosy nie ręka odrosną ;-) tylko ciekawe czy się będą kręcić ?

ilonka
no to się udało z zakupami :-D a gdzie kupiliście ?

olka
to musisz teraz obciąć na krótko żeby się włoski wzmocniły ;-) jak się całe życie nie obcina to są słabe niestety

HEJ DZIEWCZYNY...A JA WPADŁAM NA CHWOLKE ZEBY POWIEDZIEC ZE ZOSTANĘ CIOCIĄ:-) mOJA SIOSTRA POJECHAŁA WŁAŚNIE RODZIĆ:-)BUZIAKI

hmm w warszawie ale w którym szpitalu nie mam pojecia....a własnie dzwoniła i mówi ze ja połozyli na sale bo skurcze ustały....a ona ówi ze czuje moze w nocy urodzi:) oby bo czekanie w szpitalu to MASAKRA ZWŁASZCZA ZE SYNEK DRUGI W DOMKU CZEKA...

Marcy
drugie dziecko nie zostało samo takze spokojnie nic mu nie będzie ;-) szkoda,że nie wiesz w którym szpitalu, ja byłam dzisiaj na madalińskiego, ale nie widziałam żeby przy mnie jakąś ciężarną przyjmowali ;-)

reklama
Do góry